ساخت دوربینی با ظرفیت گرفتن 100 میلیارد فریم عکس در یک ثانیه
ساخت دوربینی با ظرفیت گرفتن 100 میلیارد فریم عکس در یک ثانیه
ساخت دوربینی با ظرفیت گرفتن 100 میلیارد فریم عکس در یک ثانیه
محققین در دانشگاه واشنگتن با بهره گیری از تکنیک جدیدی با عنوان “عکاسی فشرده شده فوق سریع” (compressed ultrafast photography) دوربینی دو بعدی با توانایی ثبت ۱۰۰ میلیارد فریم بر ثانیه ساحته اند که می تواند حرکت پرتوهای نور و نحوه ی برخوردشان با اشیا مختلف را به تصویر بکشد.
در چارچوب فعالیتهای نوین تحت عنوان «عکاسی فشرده شده فوق سریع»Compressed Ultrafast Photography (CUP) با اوپتیمیزهکردن مدل Streak-Kamera که پیشتر ساخته شده بود, سوژههای مورد نظر را میتوان در سایه اشعههای الکترونی ساتح شده , گرفت. این اقدام یعنی گذار از مراحل پیشین در عرصه الکترونیک.
در سیستم جدید با اشعههای لیزدری دو بعدی, میتوان بارهای متعدد عکس گرفت, درسایه عکس از لحظه های متعدد, میتوان قابلیت آن را چندین بار بالا برد. یک دستگاه ویژه میتواند اشعههای نور را به سیگنالهای الکترونیک تغییر دهد و در ثانیه میتوان بارها عکس گرفت.
لیهونگ وانگ, رئیس پروژه بیان کرد که میخواهد این سیستم جدید دوربینها را در بسیاری از تحقیقات علمی بکارگیرند. وی افزود:«هدف ما این است که سیستم دوربین سیاوپی را اضافه کنیم و در هر ثانیه هزاران عکس گرفت. رسایه این دوربین جدید میتواند روند گرفتن عکس از روند بیوشیمیایی بدن انسان را پیشرفت داد.»
در این دوربین سنسور به همراه نور و به شکلی بسیار سریع به حرکت در می آید تا بتواند تصاویر مورد نظر را پدید بیاورد، همچنین با استفاده از تکنیک جدید پیش تر اشاره شده تصویر برداری دو بعدی از پرتوهای نور امکان پذیر گشته و دیگر به شیوه ی تک بعدی پیشین محدود نیستیم. در ویدئوی کوتاه ۴ ثانیه ای که در پایین آورده شده و به کمک دوربین و تکنیک مورد بحث تهیه گشته می توانید نحوه ی برخورد یک پرتو لیزر با آیینه و بازتابش آن را در طی ۱۰ پیکو ثانیه (هر پیکو ثانیه برابر با ۱۲-۱۰ ثانیه است) را مشاهده کنید.
تا کنون از این تکنیک و دوربین جدید برای ثبت پدیده های مختلفی مانند نحوه ی تابش نور و برخورد پرتوهای آن و بازتابشش از طریق اشیا مختلف و یا بررسی نحوه ی رفتار فوتون ها و تغییر شکلشان بهره گرفته شده است. همچنین گفته می شود از دوربین مورد بحث می توان برای توسعه و بهبود تکنولوژی روچستر کلاک استفاده شود. تکنولوژی مذکور چیدمانی هوشمندانه از لنزهاست که باعث انحراف نور در اطراف یک جسم شده و آن را نامرئی می کند.
به نظر می آید در آینده ای نزدیک با این دستاور در مورد نحوه ی جا به جایی پرتوهای نور اطلاعات بسیار زیادی به دست آید.