صالح مسلم رئیس مشترک حزب همبستگی دموکراتیک و از اعضای شورای عالی کرد در مصاحبهای با روزنامه فرانسوی Le Figaro گفت: "ما در صفوف قیام سراسری جای خواهیم داشت، کردها علیه رژیم سوریه میباشند، اما نمیخواهیم که در درگیریها جای داشته باشیم، چون این درگیریها بدون هدف و بی معنی میباشد".
مسلم به سوال اینکه " برای بار اول در شهر حلب میان مخالفین و کردها درگیری روی داد، آیا کردها به همراه رژیم سوریه مبارزه میکنند؟" گفت: "رویداد شهر حلب یک رویداد تصادف بود. ارتش آزاد سوریه تنها یک نیروی واحد نیست. کسانی که در شهر حلب به کردها حمله کردند، به کردها وابسته نبوده و رابطهای رسمی نیز با ارتش آزاد سوریه ندارند. گروهی از کردها میباشند که تحت فرماندهی صالح بدرالدین هستند. این رویداد که به کشتن 12 مبارز منجر شد، در حال چارهیابی است".
ما از مبارزات سیاسی برای چارهیابی حمایت میکنیم
مسلم در پاسخ به سوال "چرا حزب همبستگی دموکراتیک در قیامهای علیه رژیم بشار اسد شرکت نمیکنند؟" نیز گفت: "ما در قیامهای مردمی جای داریم. کردها مخالف رژیم بشار اسد هستند. اما نمیخواهیم در درگیریها شرکت کنیم. چون این درگیریها بدون هدف و بیمعنی میباشد. چارهیابی به شیوه نظامی انجام نمیگیرد. کردها برای چارهیابی بحران از مبارزات سیاسی حمایت میکنند. کردها نمیخواهند در چنین درگیریهایی جای داشته باشند. بایستی گفته شود که نیمی از مناطقی که کردها در آن زندگی میکنند، تحت کنترل کردها میباشد. شهرهای عفرین،کوبانی و دریک به تمامی تحت کنترل کردها میباشد. در شهرهای قامشلو و دربسیه نیز نمیخواهیم با اعرابی که از رژیم اسد حمایت میکنند درگیر شویم. ما به طور صریحی در میان مخالفان این رژیم قرار داریم. اینرا نیز با محافظت از مناطق کردها ابراز داشتهایم".
وی در ادامه خاطر نشان ساخت که آنها با رژیمی دموکراتیک که حقوق فرهنگی و سیاسی کردها را به رسمیت میشناسد موافق میباشند و گفت: "ما قریب 15 درصد جمعیت سوریه را تشکیل میدهیم. نمیخواهیم که کنترل 85درصد باقی مانده را نیز در اختیار بگیریم".
مسلم خاطر نشان ساخت که مخالفین سوریه نمیخواهند که حقوق کردها را به رسمیت بشناسند و گفت: "تا کنون شورای ملی سوریه حاضر به به رسمیت شناختن حقوق کردها نشده است. چون قریب 60 درصد از اعضای این شورا را مسلمانان دیندار که با ترکیه در رابطه هستند، تشکیل میدهند".
درصدد برقراری رابطه با فرانسه هستیم
مسلم در پاسخ به سوال "چرا کمکهای فرانسه به مناطقی که آنها آزاد کردهاند نمیرسد" گفت: "تا کنون رابطهای با فرانسه نداشتهایم. ما خواهان دریافت کمکهای آنها میباشیم اما میخواهیم که با نماینده آنها دیدار انجام دهیم. اما متأسفانه فرانسه تنها با کردهایی به مانند عبدالباسط سیدا رئیس شورای ملی سوریه رابطه برقرار کند. فرانسه نمیخواهد در این مورد ترکیه را که با آنها توافقاتی دارد ناراحت کند".
مسلم همچنین در جواب سوال "آیا کردها در عراق آموزش میبینند؟" نیز گفت: "البته، قریب 700 تن از کردهای سوریه در منطقه فدرال کردستان آموزش میبینند. کردهای سوریه منتظرند تا به مناطق خود بازگردند. اینها کسانی هستند که به مدت یک سال است از ارتش سوریه فرار کردهاند. برخی از سربازان کرد نیز از ارتش سوریه فرار کرده و در غرب کردستان به واحدهای مدافع خلق ملحق شدهاند".