سوریه طرح نماینده سازمان ملل برای آتش بس را رد کرد

سوریه طرح نماینده سازمان ملل برای آتش بس را رد کرد

در حالی که شورای ملی سوریه با طرح آتش بس نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه موافقت کرده، دولت بشار اسد این طرح را بیهوده خوانده و رد کرد.

اخضر ابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحایه عرب در امور سوریه، روز دوشنبه در سفر خود به ایران، از تهران خواست همکاری‌های لازم برای برقراری آتش‌بس در سوریه در روزهای تعطیلات عید قربان را انجام دهد.

به دنبال طرح این پیشنهاد، خبرگزاری روسی ایتارتاس، روز سه‌شنبه، گزارش داد که شورای ملی سوریه، با طرح آتش بس ابراهیمی موافقت کرده است. با این‌حال سوریه نبود رهبری واحد میان مخالفان را مانعی بر سر اجرای این طرح دانسته و از قبول آن سر باز زده است.

حدود 19 ماه از آغاز ناآرامی‌ها در سوریه می‌گذرد و مراجع بین‌المللی در تلاش هستند تا به خشونت‌ها در سوریه پایان دهند.

در عین حال دبیر هیات سازمان ملل برای تحقیق در‌ خصوص احتمال وقوع جنایات جنگی در سوریه از افزایش چشمگیر خشونت‌ها در ماه‌های اخیر خبر داده و با اظهار این‌که هر دو طرف دعوا به خشونت‌ها در سوریه دامن می‌زنند، تأکید کرده است که شدت خشونت‌های دولتی بیش از خشونت‌های مخالفان بوده است.

هیات سازمان ملل برای تحقیق در خصوص احتمال وقوع جنایات جنگی در سوریه، به تازگی کار خود را آغاز کرده است. این هیات تاکید کرده که تنها به ثبت دیده‌ها می‌پردازد و پیگرد قانونی ناقضان حقوق بشر سوریه خارج از حیطه وظایفش است.

هیات یاد شده که تا کنون گفت‌و‌گوهایی را با افرادی در داخل و خارج از سوریه صورت داده است، می‌گوید شمار شهروندان سوری که در مدت ناآرامی‌ها سوریه را ترک کرده‌اند با افزایش چشمگیری همراه بوده و تا ماه ژوئن به 350 هزار نفر رسیده است.

به گفته فعالان حقوق بشری، ناآرامی‌های سوریه تا کنون بیش از 33 هزار کشته بر جای گذاشته است.