تداوم سیاست انکارگری ترکیه و مواضع مستحکم ک.ج.ک علیه آن

تداوم سیاست انکارگری ترکیه و مواضع مستحکم ک.ج.ک علیه آن

رجب اردوغان نخست وزیر ترکیه در روز یکم سپتامبر پس از چندین ماه انتظار بسته پیشنهادی دولتش برای حل مسئله دمکراسی در این کشور را اعلام کرد . محتوای بسته ای که وی در یک مراسم شخصا قرائت کرد اصلاحاتی بسیار ناچیز را در بر می گرفت و هیچیک از مطالبات اصلی کردها در آن جای نگرفته بود.

صبح دیروز پروین بولدان و ادریس بالوکن از مسئولان ارشد حزب صلح و دمکراسی در جریزه امرالی با رهبر ملت کرد عبدالله اوجالان دیدار و گفتگو کردند.

اوجالان که پیشتر گفته بود در روز پانزدهم اکتبر نظر خود در مورد روند صلح و بسته پیشنهادی دولت ترکیه را اعلام خواهد کرد در این دیدار خواهان ورود به مرحله مذاکرات جدی شده است .

پروین بولدان پس از بازگشت از امرالی عصر دیروز در گفتگویی با کانال استرک گفت ما حدود دو ساعت و نیم با آقای اوجالان دیدار کردیم ، دولت نام صلاح الدین دمیرتاش را از فهرست هیئت ما حذف کرد و بجای وی ادریس بالوکن به امرالی آمد ، آقای اوجالان سلام های گرم برای ملت کرد داشتند و جشن قربان را به عموم مردم تبریک گفتند  .

رهبر ملت کرد ضمن خاطرنشان کردن آنکه هیچ گامی از سوی دولت برداشته نشده گفته است که در یکسال اخیر مشغول دیدار با نمایندگان حکومت بوده ولی با وجود آنکه تلاشهایش جامعه را آرام کرده اما کماکان کوهی از مشکلات روبروی اوست که باید یک به یک حل شوند.

اوجالان با بیان آنکه برای آغاز مذاکرات جدی منتظر پاسخ دولت ترکیه است تأکید کرده که وقت نباید تلف شود و دولت باید هرچه زودتر از مرحله دیدارهای دو جانبه وارد مرحله مذاکرات شود .

حزب صلح و دمکراسی به احتمال زیاد امروز متن کامل پیام اوجالان را منتشر خواهد کرد.

ریاست شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان در چند روز گذشته و به دنبال اعلام بسته پیشنهادی دولت ترکیه بیانیه ای در ارتباط با گامهایی که آنکارا باید برای حل دمکراتیک مسائل بردارد صادر کرده بود.

در این بیانیه با خاطرنشان کردن آنکه دولت حزب عدالت و توسعه ترکیه برداشتی غلط از حسن نیت طرف کرد داشته به پیشینه تاریخی مسئله کرد اشاره شده و از تلاش ترکیه برای سرکوب کردها و ذوب فرهنگی آنها به عنوان علل اصلی بروز چنین مسئله ای نام برده شده است .

این بیانیه با یادآوری آنکه دولت حزب عدالت و توسعه ترکیه در سال های 2005 و 2006 نیز رویکردی صحیح نسبت به آتش بس های اعلام شده از سوی جنبش کردی نشان نداده است به اظهارات پیشین نخست وزیر ترک رجب اردوغان اشاره ای داشته که گفته بود در صورت نیاندیشیدن به مسئله آنگاه اساسا مسئله ای بنام مسئله کرد وجود ندارد . ک.ج.ک این اظهارات را نشانه اصرار در سیاست سنتی انکار کردها توسط ترکیه عنوان کرده است.

جنبش کردی می گوید سیاست انکار و امحا در نتیجه ایستادگی کردها به شکست انجامیده است و حالا ترکیه ناچار شده که با رهبر ملت کرد عبدالله اوجالان وارد گفتگو شود.

ک.ج.ک با آوردن بخشهایی از پیام نوروزی اوجالان از آن به عنوان پروژه طرف کرد برای دمکراتیزه نمودن ترکیه نام برده و در اشاره به اقدامات صورت گرفته ی پس از آن می گوید اسرای نظامی ترکیه آزاد شدند ، تصمیم برقراری شرایط آتش بس گرفته و عقب نشینی نیروهای گریلایی به مناطق حفاظتی مدیا نیز آغاز شد به این ترتیب طرف کرد مسئولیت های تاریخی خود را کاملا به جای آورد.

اما ترکیه اسرای بیمار را آزاد نکرده و اسرای سیاسی کماکان در زندان ها بوده اند ، احداث پایگاهها و سد سازی با اهداف نظامی در کردستان کماکان ادامه داشته و سازمان نیروهای مزدور بومی نیز منحل نشده است .

ک.ج.ک همچنین به این موضوع اشاره کرده که در جریان روند صلح ، شیوه و نحوه ادبیات مقامات دولتی تغییری نسبت به گذشته نداشته بطوری که گویا هیچ فرایندی در جریان نبوده است .

در این بیانیه بسته پیشنهادی رجب اردوغان چنین توصیف شده است :

بسته دولت، انتظارات کردها و طرفهای دمکراسی خواه را بر آورده نکرده است .

مسئله کرد با بسته هایی با هدف تبلیغات انتخاباتی و گامهای نمادین حل شدنی نیست.

چنین تعاملی با مسئله کرد که قدمتی صد ساله دارد در بهترین حالت بی احترامی به خلقهای ترکیه است .

خلقهای ترکیه و کردها با هدف حل مشکلات از فرایند آشتی اعلام پشتیبانی کردند و نه برای کمک به اهداف انتخاباتی دولت حزب عدالت و توسعه .

مسئله کرد نتیجه انکار موجودیت کردها از سوی حاکمان به چنین وضعیت حادی رسیده و باید گفت تنها از طریق قبول رسمی موجودیت کردها و مخاطب قرار دادن اراده ملی کرد مسئله قابل حل است .

جنبش کردی مطالبات اصلی کردها و سه اقدام ضروری برای حل مسئله کرد را چنین عنوان کرده است :

تضمین موجودیت ، هویت و فرهنگ کردها و ذکر آن در قانون اساسی .

قبول کردها به عنوان یک جامعه و پذیرفتن حق خودمدیریتی آنها .

و پذیرفتن حق آموزش به زبان کردی در سطوح گوناگون .

ک.ج.ک این سه درخواست را به عنوان مطالباتی تغییر ناپذیر عنوان کرده و ضمن ابراز امیدواری برای شروع مذاکرات خواسته است که در این مذاکرات سه شرط اساسی کردها مورد بررسی قرار گیرند و راهکارهای عملی شدن آنها نیز مشخص شوند .

کنفدرالیسم جوامع کردستان در بیانیه خود همچنین به احتمال عدم قبول مطالباتشان از سوی ترکیه اشاره ای داشته و می گوید اگر ملزومات حل مسئله مهیا نشوند و ترکیه بر مواضع کنونی خود پافشاری کند آنزمان جنبش ما نیز در شرایط موجود تجدید نظر خواهد کرد و طبق راهکارهای مستقل خود عمل می کند.