اوجالان برای کنگره «علوی‌ها» پیامی فرستاد

اوجالان برای کنگره «علوی‌ها» پیامی فرستاد

رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان برای کنگره «علویان, فدا» پیامی فرستاد و پیران را فراخواند که برای پیشبرد و مدیریت جم‌خانه‌ها و سماع بخوبی خود را سازماندهی کنند. اوجالان گفت:«خط‌مشی جنبش پ.ک.ک در میان مذاهیت و آئین‌ها, بیش از همه به علویت نزدیک‌تر است. سنت علویان مقاومت‌گری‌ای عظیم است».

پنجمین کنگره «فدراسیون دموکراتیک علویان, فدا» که درصدد برگزاری کنگره تجدیدساختار خود است, صبح امروز در شهر «گلسن‌کریچن» آلمان آغاز بکار کرد و به مدت دو روز بطول خواهد انجامید. انتظار می‌رود که طی این کنگره, شمار «جمعیت‌ها و دستگاه‌های سازمانی» افزایش یابند. 200 شرکت‌کننده از کشورهای آلمان, فرانسه, بلژیک, سوئیس, هلند, استرالیا, انگلستان, سوئد و دانمارک در این کنگره حضور یافتند و نمایندگان برخی سازمان‌ها هم بعنوان مهمان در آن شرکت کردند.

در آغاز کنگره, پیام رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان برای آن کنگره, خوانده شد.

فراخوان اوجالان از علویان برای سازماندهی

متن پیام اوجالان:

«علویها نیاز مبرمی به نوسازی و مقاومت عظیم دارند. به همین خاطر باید از سنت تاریخی جم‌خانه صاحبداری کنند. سنت ذکر و سماع یک مقاومت عظیم است. ذکر, انقلابی‌گری است. از نظر من «سماع» همچو راهپیمایی گریلا است.

ما در سماع‌‌خانه‌ها گشتیم و ذکر کردیم. آن را تعالی بخشیدیم. به سیاست‌ پرداختیم. من مدام گفته‌ام که باید به اندازه جوهر آن, شکل آن را هم درک کرد.

بله؛ ما جنبشی کربلایی هستیم که در عین حال دارای مسئولیتی تاریخی هستیم که از تکرار کربلاها جلوگیری کنیم. دشمنان وحشیانه آمدند و علویان را فرودست ساختند. علوی‌ها اساسا همان حسینیان تحت ستم یزیدها, زرتشتیان تحت ستم اسلام‌پرستان و کردها و کمونیست‌های تحت ظلم کمالیست‌ها می‌باشند. چنانچه علویان بر این مسایل اشراف داشته و حساسیتی جدی نشان دهند, آنگاه کربلا تکرار نخواهد شد و می‌توانند خود را بطور کامل از این ستم‌ تاریخی نجات دهند. در تاریخ, سنت‌های درویشی علویان و سنت زرتشتی وجود دارند. باید امروزه ما هم  همانند آنها عمیقا بیاندیشیم. در غیر اینصورت همانند آنچه در تاریخ روی داد, به احتمال زیاد اوضاع وخیم‌ شود. امروزه بخوبی دانسته می‌شود که جمخانه, ذکر و سماع, جوهری و عامل پیروزی مبارزه هستند.

اگر بیاییم و حقیقت وجودی کردها و علویان را برآورد نماییم, خواهیم دید آنهایی که بخاطر کردبودن بر سر پا مانده‌اند, بسیار از پیشرفت‌ها محروم گردانده شده‌اند که همانا علوی‌ها هستند. علویت عکس واپس‌گرایی است. همانا هویت خلق می‌باشد. عدم پیشبرد آن یک نقص بزرگ در امروزمان است. سیستم حاکم هم بخوبی از آن سوءاستفاده می‌کند و می‌خواهد با مزدورساختن, آنها را به خود وابسته سازد. کمالیسم به کمونیسم, سوسیالیسم و کردها یورش برد و به همان اندازه حملاتی سخت علیه علویان انجام داد. حاکمان مستبد همگان را زیردست ساختند و 1400 سال است که علیه علویت, شفی, سریانی و ایزدی‌ها می‌جنگند. با توسل به جنگ‌های متقلبانه مذهبی به این قتل‌عام‌ها و چپاولگری‌ها دست زدند ...

ما هم در مقابل این ستم, علویان, ایزدیان و سوسیالیست‌ها را در صفوف پ.ک.ک گردهم آوردیم که همانا اتحاد انسان‌هاست و بسیار هم ضروری می‌باشد. چه‌بسا نیاز اساسی جنبش آزادیخواهی نیز می‌باشد. به جرأت می‌توانم بگویم که تا حدود زیادی موفقیت‌هایی حاصل کردیم. این راه, یگانه راه صحیح برای درک خلق‌ها و تاریخ است.

سازماندهی اتحاد علویان کردستان بسیار مهم است. پیرانی که می‌توانند جم‌خانه و سماع‌خانه‌ را بخوبی مدیریت کنند, می‌توانند خود را سازماندهی نمایند. من بطور ویژه به جم‌خانه و سماع اهمیت می‌دهم. می‌توانم بگویم که جنبش ما هم بسیار به مفهوم جم‌خانه و سماع نزدیک است. چیزی شبیه «جم» است. چه ‌بسا جم به معنای «گردهمایی» است. سماع هم حرکت سحر‌گونه آن است. معنای جوهری سماع هم چنان است. من هم می‌خواهم که همگان حرمت جم, سماع و ذکر را پاس دارند و ضروریات آن را بجای آورند. جنبش پ.ک.ک, درواقع حرکتی نوین از جنس جم, ذکر و سماع است.

به نظر من خط‌مشی و عظمت پ.ک.ک در میان مذاهب و عقاید, بیش از همه به علویت نزدیک‌تر است. اگر بخوبی مورد تحقیق قرار گیرد, اثبات خواهد شد که متناسب با راهکار حیاتی علویت است. بسیار هم به زرتشتی نزدیک است. من می‌خواهم بگویم؛ اگر کمی بیشتر تلاش و فعالیت صورت گیرد, بیش از همه, علویت, زرتشتی و فرهنگ‌های دیگر شبیه آنها می‌توانند به آسانی در داخل پ.ک.ک عظمت یابند. علویت و زرتشتی به سازماندهی‌ای نوین نیازی بسیار مبرم دارند.

در علویت, مفهوم «عشق» بصورتی بسیار عظیم بکار گرفته می‌شود. ما حرمت آن را پاس می‌داریم و پاسخی درخور و شایسته آن هم می‌دهیم.

خاک و سرزمین ما شاهد دوره‌ای است که گل همه فرهنگ‌ها در آن روئیدن می‌گیرد. هم‌اکنون وقت شکُفتن است. ما با صاحبداری از میراث تاریخی علویت, پیروز خواهیم شد. سلام و درود انقلابی ...».