بوتیه همچنین به تصمیم دادگاه حقوق بشر اروپا مبنی بر لزوم استفاده از قوانین داخلی در عراق اشاره کرد و گفت: «این روند سالها طول میکشد، در حالی که ما در مورد یک وضعیت اضطراری صحبت میکنیم.»
حملات دولت اشغالگر ترکیه علیه شمال و شرق سوریه و باشور کوردستان ادامه دارد. در ۶ ماه گذشته، ۶ روزنامهنگار کورد توسط پهپادهای مسلح متعلق به دولت ترکیه به قتل رسیدند. حملات تبهکاران دولت ترکیه به تشرین در شمال و شرق سوریه نیز ادامه دارد. دهها غیرنظامی در حملات دولت ترکیه به مردمی که برای حفاظت از سد به منطقه رفته بودند، به قتل رسیدند.
وکیل جرجس هنری بوتیه به سوالات خبرگزاری فرات (ANF) در مورد قتلعامهایی که دولت ترکیه با پهپادهای مسلح انجام داده است، پاسخ داد.
بوتیه با یادآوری اینکه برای انجام تحقیقات میدانی در مورد حملات پهپادهای مسلح که توسط دولت ترکیه در باشور کوردستان انجام شده است، به شنگال و مخمور رفته است، چیزهایی را که دیده است «باورنکردنی» توصیف کرد. بوتیه با یادآوری اینکه غیرنظامیان هدف قرار گرفتهاند، گفت: «باور اینکه غیرنظامیان بدون محاکمه به قتل رسیدهاند، دشوار بود. اما وضعیتی که ما رفتیم و دیدیم، بسیار بدتر از آن چیزی بود که فکر میکردیم. حتی روزنامهنگارانی که شنگال را میشناسند، از حقایقی که در خانههای مردم در آنجا اتفاق میافتاد، بیاطلاع بودند.»
«یک کودک در کتابخانه شنگال به قتل رسید»
بوتیه با بیان مشاهدات خود مبنی بر اینکه ایزدیها در تلاش برای ایجاد یک زندگی عادی در منطقه هستند، گفت که آنها از یک مرکز فرهنگی در شنگال بازدید کردند و اندکی پس از این بازدید، مرکز مورد حمله قرار گرفت. بوتیه همچنین گفت که یک کودک در کتابخانه شنگال که توسط دولت ترکیه مورد اصابت قرار گرفته بود، به قتل رسیده است.
بوتیه با بیان اینکه آنها پس از بازگشت به بروکسل در این زمینه بیانیه مطبوعاتی منتشر کردند، گفت: «اما باید اعتراف کنم که پس از آن همه چیز تمام شد. از ما درخواست نشد که کاری انجام دهیم. روزنامهنگارانی که به منطقه میرفتند یا با خشونت از مرز اخراج میشدند یا به قتل میرسیدند. شنیده بودم که یک روزنامهنگار بلژیکی به قتل رسیده است. ۵-۶ روزنامهنگاری که در شمال عراق، مخمور و شنگال در حال تحقیق در مورد این رویدادها بودند، به قتل رسیدند. هیچ گزارشی مبنی بر مستندسازی این وضعیت توسط سازمانهای بینالمللی درخواست نشد.»
«پهپادهای قاتل باید در سطح جهانی مورد بحث قرار گیرند»
بوتیه با بیان اینکه پهپادهایی که برای شناسایی فرستاده میشوند به پهپادهای مرگبار تبدیل شدهاند که مستقیماً حمله میکنند، گفت که غیرقابل قبول است که یک دولت در قرن بیست و یکم غیرنظامیان را صدها کیلومتر دورتر از مرز خود به قتل برساند. بوتیه با بیان اینکه او مخالف پهپادها نیست، اما مخالف استفاده از پهپادها برای به قتل رساندن مردم به جای نجات جان انسانها است، گفت که بحث در مورد این موضوع در سطح جهانی ضروری است.
«شما در آشپزخانه خانه خود به قتل میرسید»
بوتیه با هشدار اینکه آنچه در شنگال رخ داده است میتواند در آینده به مدلی تبدیل شود که توسط دولتهای متجاوز مورد استفاده قرار گیرد، گفت: «یک پهپاد تهاجمی میآید و شما را در حالی که در آشپزخانه خانه خود هستید، به قتل میرساند. دیگر نیازی به زندانها، قضات بازجویی یا دادگاهها نیست. فقط هدف مشخص میشود و شما به قتل میرسید.» بوتیه با یادآوری اینکه مشکل فقط در خاک ترکیه نیست، تاکید کرد که دولت ترکیه حداقل ۱۰ پایگاه پهپادی در عراق دارد.
«وضعیت اضطراری»
وکیل بوتیه اظهار داشت : «ما میخواستیم به تحقیقات ادامه دهیم، اما کسانی که ادامه دادند به قتل رسیدند. من اکنون اینجا نشستهام و با عذاب وجدان از خود میپرسم که چه کاری میتوانیم انجام دهیم.» وی همچنین گفت که آنها به دلیل خطرناک بودن منطقه نمیتوانند دوباره به آنجا بروند و پرسید: «چگونه میتوانیم از این مردم محافظت کنیم؟» بوتیه با اشاره به تصمیم دادگاه حقوق بشر اروپا مبنی بر لزوم استفاده از قوانین داخلی در عراق، گفت: «این روند سالها طول میکشد، در حالی که ما در مورد یک وضعیت اضطراری صحبت میکنیم.»
«سازمان ملل متحد چشم خود را بر حملات میبندد»
بوتیه با اشاره به اظهارات «تروریستی» ترکیه گفت که ایزدیها تاکنون هیچ حمله تروریستی انجام ندادهاند، بلکه برعکس، آنها علیه داعش جنگیدهاند و اظهارات «تروریستی» ترکیه را بیاساس خواند.
بوتیه با بیان اینکه دولت ترکیه یک سیاست نابودی سیستماتیک را دنبال میکند، گفت که سازمان ملل متحد چشم خود را بر این واقعیت بسته است که دولت ترکیه با ورود به خاک کشوری دیگر، حمله پهپادی انجام میدهد.
«روزنامهنگاران برای پنهان کردن حقیقت به قتل میرسند»
بوتیه با یادآوری اینکه ۶ روزنامهنگار در ۶ ماه گذشته در شمال و شرق سوریه به قتل رسیدهاند، گفت که برای پنهان کردن حقیقت، روزنامهنگاران به قتل میرسند. بوتیه با تاکید بر اهمیت حیاتی آزادی مطبوعات گفت: «آنها همیشه میگویند که از راههای قانونی داخلی موضوع را تمام کنید. اما قوانین داخلی سالها طول میکشد. استفاده از قانون به این شکل به عنوان بهانه قابل قبول نیست.»
بوتیه با بیان اینکه میخواهد دوباره به منطقه برود، این فراخوان را داد: «ما نمیتوانیم به تنهایی برویم و بگوییم 'ما این وضعیت را رسوایی میدانیم. 'باید موسساتی باشند که به ما ماموریت بدهند و هدف اصلی ما این است که این موسسات دوباره به ما ماموریت بدهند و ما بتوانیم این قتلعامها را به دنیا اطلاع دهیم.»