ائتلاف مالکی در انتخابات پیروز و حاکمیت ایران بیشتر شد

ائتلاف مالکی در انتخابات پیروز و حاکمیت ایران بیشتر شد

در نخستین رای‌گیری از زمان خروج نیروهای آمریکایی از عراق، ائتلاف سیاسی به رهبری نوری مالکی، نخست‌وزیر عراق، توانست در انتخابات شورهای محلی به پیروزی دست پیدا کند.
این انتخابات دو هفته پیش برگزار شده بود و شمارش آرا تا روز شنبه ادامه داشت.
پس از خروج نیروهای آمریکا از عراق انتظار می‌رفت که ایران عرصه‌ فراختری برای جولان سیاسی در این کشور بیابد. پس از کشتار حویجه به روش قهرآمیز سریع, درواقع تاکتیکی از سوی دولت ایران و مالکی برای سرکوب سنی‌ها در هنگام انتخابات بود. نیروی «سوات» هم نیرویی ویژه است که به شیعیان و مالکی وابسته است و بنا به گزارش‌ها با سپاه برون‌مرزی قدس ایران روابط تنگانگی دارد. این نیرو به سرکوب شدید سنی‌ها پرداخت. اما مهم‌تر از همه این است که سیاست‌های ایران درعراق با پیروزی ائتلاف مالکی بر سیاست‌های آمریکا برتری یافته است. سرکوب سنی‌ها و تصویب 17 درصدی بودجه و درآمدهای حاصل از فروش نفت برای کردها آن هم بدون حضور نمایندگان کرد در پارلمان عراق و آخر سر پیروزی مالکی بر حکومت اقلیم کردستان با رد مطالبات این حکومت, که با سفر نچیروان بارزانی به بغداد خاتمه یافت, نشان داد که گرداننده اصلی صحنه در پشت پرده ایران می‌باشد. سیاست‌های خشونت‌گرایانه سنی‌ها و عملکرد اشتباه و بی‌حاصل کردها علیه دولت مالکی و مجبور ساختن طرف‌های کردها و دولت مالکی به سازش بغداد, درواقع بزرگترین عامل پیروزی این دولت علیه کردها و سنی‌ها بود.
هواداران آقای مالکی با وجود پیروزی در هفت استان از دوازده استان عراق، همچنان برای گزینش مقام‌های عالی استانی و محلی نیاز دارند تا با گروه‌های دیگر ائتلاف بزرگ‌تری را تشکیل دهند.
انتخابات دو هفته پیش از سوی ناظران و رسانه‌ها، آزمونی برای دولت عراق به شمار می‌رفت، چرا که برای نخستین بار از یک سال و نیم پیش، یعنی از زمان خروج نیروهای آمریکایی از آن کشور برگزار می‌شد.
مهم‌ترین رقیب ائتلاف نخست وزیر عراق در این انتخابات، حزب العراقیه بود که گروهی سنی‌مذهب به شمار می‌رود و نتوانست به نتیجه چشم‌گیری دست پیدا کند.
سال آینده میلادی در عراق انتخابات پارلمانی برگزار می‌شود که نتیجه انتخابات شورایی اخیر، می‌تواند معیاری برای آن باشد.
به نظر می‌رسد که دولت ایران در سازش‌های اخیر بغداد دست قوی داشته است و این امر پیروزی و حاکمیت این دولت بر عراق را نشان می‌دهد و اسلام میانه‌روی که آمریکا در صدد بکارگیری آن در عراق و خاورمیانه بکار گیرد, به شکست انجامید.پیروزی شیعیان در انتخابات و تشکیل دولت, درواقع شکست سیاست‌های آمریکا در مقابل ایران و قبضه قدرت از سوی سلفی‌ها و سنی‌های رادیکال در بهارعربی تمامی برنامه‌های استراتژیک آمریکا را تاکنون برهم زده است.