زندانیانی که در کنش شرکت دارند، بازجویی می‌شوند

زیلان آیدین یکی از وکلای کمیسیون زندان‌های اُه‌د گفت از زندانیانی که به بایکوت دادگاه، تحریم ملاقات با خانواده و گفتکوی تلفنی ادامه دهند بازجویی شده و با مجازات روبرو خواهند شد.

کنش‌های زندانیان

زیلان آیدین وکیل دادگستری اظهار داشت که زندانیان این اقدامات را نه تنها به عنوان اعتراض به فشار و انزوا، بلکه راهی برای شناخت حقیقت می‌دانند.

زیلان آیدین یکی از وکلای کمیسیون زندان‌های کانون حقوق‌دانان آزادی (اُه‌د) با خبرگزاری فرات گفتگو کرد و یادآور شد که رژیم دیکتاتوری که پس از کودتای ۱۹۸۰ تأسیس شد، برای اینکه جامعه را تحت فشار قرار دهد می‌خواست اولین گام‌های خود را در فشار به زندانیان بردارد. زیلان آیدین اظهار داشت که اقداماتی که در آن زمان انجام شد، ابتدا به جامعه کورد و سپس به همه افرادی که در مقابل آنها ایستادند تحمیل شد. زیلان آیدین گفت: «در حال حاضر وضعیت به همین منوال است، آنها همچنان فشار و ترسی را که می‌خواهند به جامعه وارد کنند، اول در زندان‌ها امتحان می‌کنند. چون اعتراضی به این امر وجود ندارد؛ از زندان‌ها به کل جامعه سرایت می‌کند.»

امرالی یک نمونه خاص است

زیلان آیدین اعلام کرد انزوا در ابتدا از امرالی آغاز شد و گفت: «۳۸ ماه است که هیچ اطلاعی از امرالی دریافت نشده است، آنها اجازه ندارند با هیچکس اعم از خانواده و وکلا ارتباط برقرار کنند. یک انزوا وجود دارد. اگر چه امرالی نمونه‌ای خاص از جامعه است، اما تفاوت چندانی با زندان‌های دیگر ندارد. انزوا از آنجا به زندان‌ها و سپس به جامعه سرایت می‌کند.»

مسئولیت انقلابی زندانیان

زیلان آیدین وکیل دادگستری با اشاره به اینکه زندانیان سیاسی به عنوان یک ماموریت انقلابی علیه انزوا در امرالی، سایر زندان‌ها و جامعه شروع به کنش کردند، گفت: «مقاومت در زندان‌ها که یک سنت تاریخی در برابر رژیم دیکتاتوری پس از سال ۱۹۸۰ است، با اعتصاب غذا آغاز شد و همچنان ادامه دارد. مقاومت تلنگری است که به جامعه یادآوری می‌کند. پس از اعتصاب غذای سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۹، زندانیان سیاسی در ۲۷ نوامبر ۲۰۲۳ اعتصاب غذای خود را علیه انزوا آغاز کردند. متاسفانه جامعه واکنش رضایت بخشی از خود نشان نداد. در نتیجه کنش وارد مرحله دیگری شد. زندانیانی که در اعتصاب به سر می‌برند، برای جلب توجه به شرایط سخت انزوا، تصمیم گرفتند با خانواده خود ملاقات نکنند، از حق خود برای صحبت تلفنی استفاده نکنند و حضور در جلسات دادگاه را بایکوت کنند.»

زندانیانی که در کنش شرکت دارند، در معرض بازجویی هستند

زیلان آیدین با بیان اینکه واکنش ادارات زندان از زندانی به زندان‌ دیگر متفاوت است گفت: «اما به طور کلی زندانیانی که در کنش شرکت می‌کنند مورد بازجویی قرار می‌گیرند و مجازات‌های انضباطی برای آنها اعمال می‌شود. به عنوان مثال زندانیان تیپ L شماره ۵ سیلیوری که از تلفن استفاده نمی‌کنند، از وسایل اطلاع‌رسانی محروم می‌شوند و یا زندانیانی که در جلسات دادگاه شرکت نمی‌کنند به ممنوعیت ملاقات محکوم می‌شوند. می‌توان گفت به طور کلی در زندان‌ها نسبت به کنش‌ها تحقیقات انضباطی آغاز شده است.»

آن را باید به عنوان یک کنش در مسیر حقیقت دید

زیلان آیدین وکیل اُه‌د اعلام کرد که زندانیان این اقدام را نه تنها اعتراضی به ظلم و انزوا، بلکه راهی به سوی حقیقت می‌دانند و گفت: «فردی که در این کنش شرکت دارد، ناامیدی را رد می‌کند و آن را فرآیندی برای ایجاد شخصیتی آزاد از یک زندگی جدید می‌بیند. زندانیان سیاسی می‌دانند که شکستن انزوا راهی برای ساختن یک زندگی جدید به عنوان یک فرد آزاد و درک حقیقت است. به همین دلیل کنش خود را همچون یک سیر و سلوک می‌دانند.»