دومین مناظرە نامزدها؛ دعوای جناحی و بی غمی از درد مردم

هیچکدام از نامزدهای ریاست جمهوری ایران بە تبعیض ملی بر ملتهای ساکن در ایران و راهکارهای برابری فرهنگی اشارە نکردند

هیچکدام از نامزدهای ریاست جمهوری ایران بە تبعیض ملی بر ملتهای ساکن در ایران و راهکارهای برابری فرهنگی اشارە نکردند

بعد از ظهر دیروز جمعه، دومین مناظره تلویزیونی شش نامزد ریاست جمهوری ایران با موضوعات سیاسی و فرهنگی برگزار شد. هیچیک از نمایندگان به وجود ستم ملی در ایران در حوزه سیاسی و فرهنگی اعتراف نکردند و وعدەی مشخصی در این زمینه ندادند.

 

مناظره دیروز هم بیشتر رنگ و بوی دعوای جناحی اصولگرایان و اصلاح‌طلبان حکومتی داشت. قالیباف، میرسلیم و یونسی در اظهارات خود کارنامه دولت در زمینەهای مختلف زیر سئوال بردند.

 

در طرف مقابل، حسن روحانی و اسحاق جهانگیری از راهی که دولت کنونی در پیش گرفته دفاع کردند. بخش مهمی از مناظره در مورد توافق هستەای برجام بود که مصطفی هاشمی طبا هم در کنار روحانی و جهانگیری از آن دفاع کرد.

 

کاندیداهای اصولگرا این توافق را حاوی برخی اشتباهات دانستند اما گفتند که این یک تصمیم ملی بوده و اگر انتخات شوند به آن پایبند می‌مانند.

 

شش نامزد ریاست جمهوری در بخش فرهنگ نیز اشارەای به حقوق برابر برای همه نکردند. آنها هیچ اعتراضی به سیاست ذوب فرهنگی علیه خلق‌هایی که دین و زبان آنها با قانون اساسی همخوانی ندارد نداشتند. در دقایق کوتاهی از برنامه اسحاق جهانگیری معاون روحانی با نام بردن از خلق‌های ایران مدعی شد تدریس زبان کردی و ترکی در ایران اجرایی شده، که البته مغلطەای بیش نبود. این دو زبان به عنوان یک واحد درسی در چند دانشگاه تدریس می‌شود. جهانگیری متوجه نبود نمی‌شود زبان مادری مردم را گرفت و برای گنجاندن آن در یک واحد دانشگاهی بر سرشان منت گذاشت.

 

نامزدهای ریاست جمهوری که حتی در حد وعدە هم قولی برای رفع ستم ملی در ایران ندادند، اصلا وارد حوزه حق خودمدیریتی خلق‌ها و رفع مرکزگرایی نشدند.