یادداشت

جمیل بایک: اگر بار دیگر به دنیا بیایم، باز هم رهبر آپو را اساس قرار خواهم داد

جمیل بایک با اشاره به اینکه همان شور و هیجانی را که در تاسیس پ‌ک‌ک داشت، در تصمیم به انحلال آن نیز احساس می‌کند، گفت: «اگر بار دیگر به دنیا بیایم، باز هم رهبر آپو را اساس قرار خواهم داد.»

جمیل بایک

دوازدهمین کنگره حزب کارگران کوردستان (پ‌ک‌ک) در تاریخ ۵ تا ۷ می در مناطق حفاظتی مدیا برگزار شد. در این کنگره تصمیم به انحلال ساختار سازمانی پ‌ک‌ک و پایان دادن به مبارزه مسلحانه گرفته شد.

جمیل بایک، از اعضای مؤسس پ‌ک‌ک و رئیس مشترک شورای اجرایی کنفدرالیسم جوامع کوردستان (ک‌ج‌ک)، گفت:

«همانطور که رفقا می‌دانند، من در آغاز این جنبش حضور داشتم. رفیق کمال پیر مرا با رهبر آپو آشنا کرد. تا زمانی که رهبر آپو را نشناختم، نه کوردستان، نه مردم کورد و نه خودم را درک نکرده بودم. با شناخت رهبر آپو، یعنی پس از دیدن و صحبت کردن با او، شروع به فهمیدن کوردستان، مردم کورد و شخصیت خودم کردم. به همین دلیل از ابتدا تا به امروز، رهبر آپو را برای خود اساس قرار داده‌ام.

اگرچه راهپیمایی من آنگونه که رهبر آپو می‌خواست نبود و کاستی‌ها و اشتباهات زیادی داشتم، اما هرگز عقب‌نشینی نکردم. خواستم کاستی‌ها و اشتباهاتم را برطرف کنم و شایسته رهبر آپو باشم.

هنگامی که برای اولین بار با رهبر آپو آشنا شدم، چه هیجان و شور عظیمی در من ایجاد کرد، همان شور و همان روحیه را نیز هنگام تأسیس حزب پ‌ک‌ک تجربه کردم. حتی می‌توانم بگویم که روحیه و شور بیشتری را تجربه کردم.

اکنون نیز کنگره‌ای برگزار کردیم. در این کنگره تصمیم به انحلال پ‌ک‌ک و پایان دادن به جنبش مسلحانه گرفتیم. به عنوان بنیانگذار این جنبش، از این موضوع هیجان‌زده هستم. زیرا رهبر آپو را بسیار خوب می‌فهمم. هر گامی که رهبر آپو تاکنون برای ما، برای مردم‌مان، برای جنبش‌مان و برای بشریت برداشته است، با پیروزی به پایان رسیده است. به همین دلیل است که اعتقاد عظیمی به رهبر آپو در داخل جنبش و در میان مردم وجود دارد. در جهان نیز ایمان به رهبر آپو به تدریج در حال قوی‌تر شدن است. همانطور که با رهبر آپو خود را شناختم و راهپیمایی‌ام را بدین گونه ادامه دادم، اگر بار دیگر به دنیا بیایم، باز هم رهبر آپو را اساس قرار خواهم داد. به طور خلاصه می‌توانم اینها را بگویم. زنده باد رهبر آپو، زنده باد پ‌ک‌ک.»