نتانیاهو از تحریم چهار قاضی دیوان کیفری بین‌المللی توسط آمریکا ابراز خرسندی کرد

واشنگتن به اتهام ‌«نامشروع» و ‌«سیاسی شدن»، ۴ قاضی دادگاه مجازات بین‌المللی ‌(DCN) را تحریم کرد. دادگاه مجازات بین‌المللی این مجازات را محکوم کرد اما نتانیاهو از آن ابراز خرسندی کرد.

در بیانیه وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا ‌چنین آمده است‌: ‌«این تصمیم نشان می‌دهد که دادگاه مجازات بین‌المللی، سیاسی شده است،‌ از وظایف خود سواستفاده می‌کند و به این شیوه به یک تهدید جدی مبدل شده است.‌»

این وزارتخانه گفته است‌: ‌«این چهار نفر به شیوه‌ای فعال در کنش‌های دادگاه مجازات بین‌المللی علیه آمریکا و متقفان نزدیک‌مان یعنی اسرائیل، مشارکت کرده‌اند.»

از قاضی‌های تحریم شده، سولومی بالونگی بوسا و لوز دَل کارمَن ایبانز کارانز هستند که در دادگاه مجازات بین‌المللی در رابطه با جنایات جنگی که ادعا می‌شود سربازان آمریکایی در افغانستان انجام داده‌اند، تحقیقات و بازخواست آغاز کرده‌اند.

همچنین دیگر قضات، رین آلپنی گانسو و بَتی هوهلر هستند که دستور داده ‌بودند تا دادگاه مجازات بین‌المللی فرمان دستگیری نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو و وزیر دفاع سابق اسرائیل،‌ یوآو گالانت را صادر کند.

قضات اعلام کرده‌ بودند که ‌«شواهدی معقول» وجود دارند که نشان می‌دهند، هر دو مقام اسرائیلی در جنگ غزه، جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت را مرتکب شده‌اند.

در ماه فوریه آمریکا، کریم‌خان از دیگر قضات دادگاه مجازات بین‌المللی را نیز بخاطر اینکه علیه مقامات اسرائیلی پرونده تشکیل داده و شکایت مطرح کرده است را نیز تحت تحریم قرار داد.

نخست‌وزیر اسرائیل،‌ بنیامین نتانیاهو صبح روز جمعه به دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و مدیرانش بخاطر صادر کردن این حکم‌های تحریم، تبریک گفت.

دادگاه مجازات بین‌المللی نیز بیانیه‌ای صادر کرد و گفت‌: ‌«دادگاه مجازات بین‌المللی از پرسنل خود بصورت تمام و کمال حمایت می‌کند و آنان به کارهای جسورانه خود ادامه خواهند داد.»