رشد سرسام آور فساد مالی در ایران و بازداشت دستکم ۳۷ مدیر شهری در یکماه
دستکم ۳۷ مدیر شهری و عضو شوراهای شهر تنها در یک ماە به اتهام فساد مالی دستگیر شدهاند
دستکم ۳۷ مدیر شهری و عضو شوراهای شهر تنها در یک ماە به اتهام فساد مالی دستگیر شدهاند
دستکم ۳۷ مدیر شهری و عضو شوراهای شهر تنها در یک ماه به اتهام فساد مالی دستگیر شدهاند
روزنامە شهروند در شمارە دیروز خود در گزارشی به فساد مالی در شوراهای شهر و روستا در سرتاسر ایران پرداخته و خبر داده است که در ماه آذر سال جاری، دستکم ۳۷ مدیر شهری و اعضای شوراهای شهر و روستا به اتهام فساد دستگیر شدهاند.
بنا بر این گزارش، نمایندگان شوراها و مسئولان شهرداری در شهرهای کلاسر آمل، بناب و آبیک به دلیل فساد تحت تعقیب قضائی قرار دارند.
رسوایی مالی شهرداری تهران از سوی وبسایت خبری «معماری نیوز» فاش شد و فاجعه اخیر پلاسکو بە بحث فساد در شورای شهر و شهرداری پایتخت دامن زد و موضوع استعفای شهردار تهران –قالیباف – هم مطرح شد.
روزنامە شهرونداز گسترش سرسام آور فساد در شوراهای شهر و شهرداریها سخن گفتە است. در آخرین هفتههای سال ۱۳۹۴، ۵ تن به دلیل رسوایی مالی در شورای شهر تبریز بازداشت شدند، اما شورای شهر تبریز منحل نشد. فساد مالی پیش از این به انحلال شوراهای شهرهای رشت، اهواز و خرمشهر شدهبود.
در خبری دیگر از فساد مالی اعلام گردید کە بدهی بانک سرمایە بە بدهکاران از ٨ هزار میلیارد تومان فراتر رفتە است. بە نقل از منابع خبری در ایران مدیرعامل بانک سرمایه تعداد بدهکاران کلان این بانک را 31 نفر اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی اعلام کرد و گفت: بدهی این افراد از 2 هزار میلیارد ریال آغاز شده و به رقم 1200 میلیارد تومان بزرگترین بدهکار بانک ختم میشود.
مدیر عامل بانک مذکور مجموع بدهی بدهکاران بانک سرمایه را نزدیک به 8 هزار میلیارد تومان اعلام کردە است.
فساد اداری و اقتصادی در سطوح عالی سازمانهای دولتی ایران بە شیوە فراگیری دیدە میشود و نظارت چندانی هم از سوی سازمانهای نظارتی صورت نمیگیرد. انحصار سازمانها و موسسات از سوی باندهای حزبی حاکم و روابط خانوادگی میان افراد در رأس سازمانها بە نظارت بر عملکرد مالی و اداری تأثیر میگذارد.اگر چە مسئولان عالیرتبە در ملا عام گاەگاهی بە این موضوع میپردازند اما واقعیت این است کە آنها خود هم در این مسئلە دست دارند و سرمایەهای گردآوری شدە آنها خود گویای همە چیز است.