ارتش آمریکا به بهانه استفاده رژیم بشار اسد از سلاحهای شیمیایی در "خان شیخون" ادلب با بیش از ۵۰ موشک کروز به پایگاه نظامی الشعیرات سوریه حمله کرده است. پس از این حمله موشکی واکنش ها به اقدام ارتش آمریکا انعکاس رسانهای گسترهای یافته است.
در حالی که حکومت سوریه می گوید تمامی سلاح های شیمیایی خود را تحویل سازمان ملل داده است و از سلاح های شیمیایی برخودار نیست و با توجه به اینکه حکومت سوریه مدعی است چون برنده جنگ بوده و انگیزه ای برای استفاده از سلاح های شیمیایی نداشته است دونالد ترامپ در یک چرخش ناگهانی ومتفاوت با شعارهای تبلیغاتی که راه حل سیاسی را موثر می دانست فرمان حمله موشکی به پایگاه نظامی العشیرات را صادر کرده است.
در حمله موشکی ارتش آمریکا که به انگیزه مجازات عاملان استفاده از سلاح های شیمایی صورت گرفت.
در اثر اصابت ۵۹ موشک کروز به پایگاه نظامی سوریه علاوه بر نابودی ۹ جنگنده سوریه، ۹ غیر نظامی نیز کشته شدند و خسارتهای فراوانی به منازل مسکونی مردم وارد آمد.
کشورهای مداخله گر در بحران سوریه و اکنش های متفاوتی نشان داده اند. سوریه این حمله را تجاوز آشکار به خاک خود دانسته است.
ایران هم مدعی شده که روسیه و ایران در برابر حمله آمریکا آرام نمینشینند. روسیه هم بیانیه شدیدالحنی صادر کرده و گفته حمله به سوریه نقض قوانین بینالمللی است. روسیه همچنین میگوید که قرارداد خود را برای برقراری ارتباط با آمریکا بر سر استفاده از حریم هوایی سوریه، به حالت تعلیق درمیآورد- احتمالا منظور روسیه همان پیمان پرواز ایمن است که که از طریق آن، ارتش آمریکا به روسیه درباره حملات موشکی هشدار داده است.
بریتانیا و فرانسه ضمن حمایت از اقدام ارتش آمریکا این حمله را پاسخ به حمله ددمنشانه رژیم بشار اسد به مردم خان شیخون دانسته اند و مرکل صدر اعظم آلمان هم بشار اسد را مسئول تمامی این فجایع دانست.
کشور چین کشورهای جهان را به خودداری دعوت کرد و تاکید کرد که تنها راه حل راه چاره یابی سیاسی است .
شورای امنیت سازمان ملل به تقاضای بولیوی قرار است برای بررسی حمله موشکی آمریکا به سوریه تشکیل جلسه میدهد. این اجلاس پشت درهای بسته برگزار میشود.
دیدهبان حقوق بشر سوریه که در لندن مستقر است، اعلام کرده که در حمله موشکی آمریکا به سوریه، پایگاه نظامی الشعیرات به طور کامل منهدم شده و در این حمله چهار سرباز سوری کشته شدهاند.