ایران در تأمین آب شرب شهروندان خود ناتوان است
با گرمتر شدن هوا در مناطق مختف ایران و روژهلات کردستان معضل کمبود آب شرب بیش از هر زمانی خود را نمایان کرده است. مسئولین حکومتی اذعان دارند که بحران آب به مقولهای منیتی مبدل شده است
با گرمتر شدن هوا در مناطق مختف ایران و روژهلات کردستان معضل کمبود آب شرب بیش از هر زمانی خود را نمایان کرده است. مسئولین حکومتی اذعان دارند که بحران آب به مقولهای منیتی مبدل شده است
با گرمتر شدن هوا در مناطق مختف ایران و روژهلات کردستان معضل کمبود آب شرب بیش از هر زمانی خود را نمایان کردە است. مسئولین حکومتی هم بە این امر اعتراف کردەاند کە بحران آب بە مقولهای منیتی مبدل شدە است
علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران که به همراه دیگر نمایندگان کمیسیون امنیت مجلس از حاشیه شهر مشهد بازدید میکرد، گفت بیتوجهی ۳۸ ساله و عدم اجرای قانون آب سبب شده تا ایران برای تأمین آب شرب و صنعتی که تنها ۱۰ درصد مصرف آبی کشور را تشکیل میدهد دچار مشکل باشد.
به گفته این نماینده مجلس در حال حاضر به بسیاری از رودخانههای کشور فاضلاب و پسآب وارد میشود و بدین ترتیب آب سالم از بین میرود.
پیش از این علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران نیز اعلام کرده بود که بحران آب در ایران مسئلهای امنیتی است.
وزارت نیرو دو سال پیش اعلام کرده بود که ۷ میلیون تن از روستاییان ایران آب آشامیدنی خود را از طریق تانکرهای آب و آبرسانی سیار دریافت میکنند. پس از آن نیز شرکت مدیریت منابع آب ایران اعلام کرده بود تنها حدود ۴۶ درصد از سدهای ایران پرآب هستند.
علاوه بر خشکسالی و کمبود بارش در ایران، رشد جمعیت، کشاورزی کمبهره و سنتی، مدیریت بد منابع آبی از جمله دلایل بجران آب در ایران عنوان میشود.
بنابر تحلیل سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) از بحران آب در ایران، متوسط بارش در این کشور ۲۵۷ میلیمتری، یعنی کمتر از یک سوم متوسط جهانی است. بهعلاوه، قرار گرفتن در کمربند خشک و نیمه خشک کره زمین با دمای متوسط ۱۷ درجه سانتیگراد، ایران را در دسته کشورهای با تنش آبی قرار داده. فائو همچنین اعلام کرده میزان منابع آب تجدیدپذیر ایران در ۱۵ سال گذشته به یک سوم متوسط جهانی نزول پیدا کرده است.
بر پایه شاخص جهانی، میزان برداشت از منابع آب تجدیدپذیر هر کشور بهعنوان شاخص اندازهگیری بحران آب معرفی میشود. شاخصی که ایران را در وضعیت «بحران شدید آب» نشان میدهد.