کویت که میانجی قطر و چهار کشور عربی در تنش های اخیرفی مابین شده فهرستی ازشروط این کشورها را به قطر تحویل داده است. دولت قطر شرط های مطرح شده را غیرواقع بینانه و غیرقابل اجرا خوانده اما گفته که این فهرست مطرح شده را بررسی میکند و به آن پاسخ میدهد.
عربستان، مصر، امارات، و بحرین از حدود سه هفته پیش مناسبات دیپلماتیک خود با قطر را قطع کرده و تحریم های شدیدی علیه این کشور اعلام کرده اند.
پس از بالاگرفتن تنش، کشورهای عربی برای عادی سازی روابط با قطر شرط هایی اعلام کرده اند که شیخ سیف بن احمد آلثانی، رئیس دفتر روابط عمومی دولت قطر با انتشار بیانیهای این درخواستها را غیرواقعبینانه و غیرقابل اجرا خوانده. او ما در عین حال اعلام کرده که دوحه آنها را بررسی خواهد کرد.
پایان دادن به روابط دیپلماتیک با ایران، خاتمه دادن به فعالیت شبکه تلویزیونی الجزیره و بستن پایگاه نظامی ترکیه از جمله شروط کشورهای عربی از قطر است که دوحه برای برآورده کردن آنها 10 روز مهلت دارد.
تعطیلی پایگاه نظامی ترکیه در کشور قطر نیز یکی از این خواسته هاست که دولت ترکیه شدیدا به این شرط واکنش نشان داد و آن را مردود دانسته است.
ترکیه مدعیست پایگاه نظامی این کشور در قطر تضمینی برای امنیت خلیج فارس است و در خواست کشورهای عربی برای تعطیلی آن دخالت در روابط بین ترکیه و قطر محسوب می شود.
وزیر دفاع ترکیه گفته که به صراحت اعلام می کند که کشورش هیچ برنامهای برای بازنگری در توافق صورت گرفته با قطر در سال ۲۰۱۴ ندارد.
به رغم افزایش تنش میان قطر و چهار کشور عربی منطقه، ایالات متحده آمریکا که با دو طرف روابط نزدیکی دارد همچنان از دخالت فعال در این ماجرا خودداری میکند.
شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید بحران میان قطر و کشورهای عربی را یک مسئله خانوادگی خوانده که به گفتهی او باید خودشان برای حل آن اقدام کنند.
وزیر خارجه آمریکا با این وجود گفته به عربستان، مصر، امارات و بحرین توصیه کرده خواستههایی را مطرح کنند که معقول و قابل اجرا باشند