آغاز کنشهای ۸ مارس در میدیاد
زنان کنشهای مرتبط با روز جهانی زنان را در شهر میدیاد آغاز کردند.
زنان کنشهای مرتبط با روز جهانی زنان را در شهر میدیاد آغاز کردند.
جنبش زنان آزاد (تژآ)، در شهر میدیاد، زادگاه روزنامهنگار شهید جیهان بیلگین، کنشهای ۸ مارس، روز جهانی زنان را آغاز کرد. زنان با در دست گرفتن بنری حاوی نوشته «خیزش ما علیه قتل زنان است. حرکت ما به سمت آزادی است»، گردهم آمده و با سردادن شعار «ژن ژیان آزادی» راهپیمایی کردند. پس از راهپیمایی تجمعی انجام شد.
کنشگران عضو تژآ، شهرداران مشترک زن حزب برابری و دموکراسی خلقها (دم پارتی)، مادران صلح، نمایندگان پارلمانی زن عضو دم پارتی و شمار زیادی از زنان عضو احزاب سیاسی و سازمانهای جامعه مدنی در این کنش حضور داشتند. همچنین نمایندگان فدراسیونهای زنان عرب و سریانی نیز در این کنش شرکت کردند. زنان بیانیه داده و اعلام کردند که در مقابل خشونت و ظلم مردانه و اشکال مختلف خشونت، راهپیمایی میکنند. کنشگران تاکید کردند که با فلسفه حیاتی «ژن ژیان آزادی» به سمت آزادی گام خواهند نهاد. زنان تصریح کردند که روز ۸ مارس را به روز صلح اجتماعی تبدیل کرده و مبارزات خود را گسترش خواهند داد و افزودند: «در مقابل جنگی که با ذهنیت مردسالار انجام میگیرد، خواستار ایجاد جامعهای مقاومتگر هستیم. ما با پارادایم اکولوژیک، دموکراتیک و مبتنی بر آزادی زنان ارائه شده از سوی عبدالله اوجالان، مبارزات خود را گسترش خواهیم داد.»
زنان بیوقفه شعار «ژن ژیان آزادی» سردادند.
بِریتان گونَش، نماینده پارلمانی دم پارتی از حوزه مِردین نیز در این کنش سخنرانی کرد و ضمن درود فرستان به زنان پیشاهنگی نظیر سارا، کلارا و بِریتان، به ظلم و ستم تاریخی علیه زنان کوردستان، خاورمیانه و جهان اشاره کرد. وی افزود: «زنانی که به دست مردان کشته شده و زنانی که به دست مرد-دولت زندانی شدهاند، شرافت ما هستند. آنان انگیزه و دلیل مبارزات ما هستند. این مبارزه امروز در روژاوا زندگی جدیدی ایجاد میکند. بذر مبارزهای که با فلسفه رهبر عبدالله اوجالان نهاده شد، امروز در روژاوا به درختی تنومند تبدیل شده است.»
زنان باری دیگر بی وقفه شعار «ژن ژیان آزادی» را سردادند.
آیلا آکات آتا، کنشگر عضو تژآ نیز سخنرانی کرد و ضمن تاکید بر چارهیابی دموکراتیک و صلح، گفت: «امروز روند جدیدی در جریان است. باغچلی روز ۱ اکتبر و ۲۲ اکتبر با اظهارات خود بحث روز را تغییر داد. اما حین تفسیر این مسئله، نگرشهای مختلفی ظاهر شدند. افرادی وجود دارند که با آن مخالفت میکنند. وقتی از چارهیابی صحبت میکنیم، این افراد آن را به انکار و نابود کردن تعبیر میکنند. برخی از طرفها میخواهند که کشتار ادامه داشته باشد. یعنی موجودیت خویش را بر اساس کشتار تداوم میبخشند. به همین دلیل راه سختی در پیش داریم. میدانیم که بهای زیادی خواهیم داد. میدیاد، جایی است که در آن باورداشتها، فرهنگها، هویتها و خلقها زیر یک سقف گردهم میآیند. وقتی که رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان در مورد ملت دموکراتیک صحبت میکند، در صدد ایجاد همزیستی هویتها، باورداشتها، فرهنگها و خلقهای مختلف میباشد. این مسئله را یک امر حیاتی برای آینده ترکیه میدانیم. به همین دلیل ارزش آن را دارد که در راهش بهای زیادی بپردازیم. شهروندی مشترک برای همه ما یک ضرورت است. نباید ده سال دیگر را هم از دست بدهیم. میدیاد محلی برای باورداشتها، فرهنگها و خلقها است. ما میگوییم که میدیاد ترکیه است و ترکیه میدیاد است. میدیاد بوستان خلقها و باورداشتها است. ما با ایمان به اینکه چارهیابی در این کشور امکانپذیر است، اینجا حضور داریم. ما میگوییم زندهباد ملت دموکراتیک و ژن ژیان آزادی.»