در شهرهای بروکسل و مارسی کارگاه «جنسیتگرایی اجتماعی» برگزار شد
در شهرهای مارسی فرانسه و بروکسل بلژیک، به پیشاهنگی جنبش زنان کورد کارگاه «جنسیتگرایی اجتماعی» برگزار شد.
در شهرهای مارسی فرانسه و بروکسل بلژیک، به پیشاهنگی جنبش زنان کورد کارگاه «جنسیتگرایی اجتماعی» برگزار شد.
به پیشاهنگی جنبش زنان کوردستان-بلژیک (تژک-ب)، در شهر بروکسل پایتخت بلژیک کارگاهی تحت عنوان «جنسیتگرایی اجتماعی» برگزار شد. این کارگاه در مرکز اجتماعی Ton Noe برگزار شد و سالن محل برگزاری کارگاه با بنرهایی حاوی نوشتههای «ژن ژیان آزادی» و «امروز، فردا، همواره انقلاب زنان» تزئین شده بود. همچنین تصاویر وریشه مرادی و پخشان عزیزی که از سوی دولت ایران به اعدام محکوم شدهاند نیز در این سالن توجهها را به خود جلب میکرد.
روزنامهنگار گلستان ایکه، نجیبه قرهداغی از آکادمی ژنئولوژی و مَدیا بوتان، از اعضای جنبش زنان کورد اروپا (تژک-اروپا)، در این کارگاه صحبت کردند. ابتدا گلستان ایکه صحبت کرد و به تشریح چگونگی شکلگیری جنسیتگرایی پرداخت. وی اظهار داشت که نظام مردسالار از همان دوران کودکی به کودکان نقشهایی میدهد و در صدد دور کردن کودکان دختر از زندگی اجتماعی بر میآید. وی خاطرنشان کرد که زنان برای حقوق اولیه نظیر حق انتخاب و انتخاب شدن، سالها مبارزه کردهاند.
سپس نجیبه قرهداغی به تفسیر رهنمود رهبر آپو درباره هویت زن آزاد پرداخت. مدیا بوتان نیز در سخنرانی خودبه راهحلهای مقابله با جنسیتگرایی پرداخت.
پس از سخنرانیها، شرکتکنندگان در این کارگاه نیز به بحث و تبادل نظر پرداختند و با یکدیگر به سوالات مطرح شده پاسخ دادند.
این کارگاه با ترانههای بِریوان تورهان و یَتَر ناس پایان یافت.
مارسی
در شهر مارسی فرانسه نیز با شعار «از جنسیتگرایی گذار کرده و زندگی مشترک آزاد را ایجاد کنیم»، کارگاهی برگزار شد. در این کارگاه موانعی که جنسیتگرایی در برابر تلاشها برای آزاد شدن ایجاد میکند و جایگاه آن در زندگی، مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
ژاله بینگول مدیریت این کارگاه را بر عهده داشت. ژیندا آمد، عضو جنبش زنان کورد اروپا (تژک-اروپا)، در رابطه با تعریف جنسیتگرایی و روند توسعه آن، روزنامهنگار سونگول اومورجان درباره عرصههای بازتولید جنسیتگرایی و شکل جنسیتگرایی در شرایط مهاجرت، و اَلیف کایا، عضو آکادمی ژنئولوژی، درباره روشهای مبارزه با جنسیتگرایی و مفاهیم چارهیابی توسعه داده شده از سوی مبارزات آزادی کوردستان، تحلیل و ارزیابی کردند.
سپس گفتگوهایی درباره مبارزه با معضلات و روشهای چارهیابی، بحث و گفتگو صورت گرفت و تصمیماتی اتخاذ شد.
در جریان کارگاه سخنان رهبر آپو درباره اهمیت و ضرورت رفاقت با زنان بر مبنای آزادی، بر روی شاخههای تصویری که درخت زندگی را تمثیل میکرد