حق اقامت کنشگر حامی زنان کورد در بلژیک در معرض خطر است
کنشگر فمینیست ماریه گیلاو به دلیل حمایتهایش از روژاوا و جنبشهای زنان کورد در فهرست سیاه کشور بلژیک قرار گرفت. این وضعیت، حق اقامت وی را در معرض خطر قرار داده است.
کنشگر فمینیست ماریه گیلاو به دلیل حمایتهایش از روژاوا و جنبشهای زنان کورد در فهرست سیاه کشور بلژیک قرار گرفت. این وضعیت، حق اقامت وی را در معرض خطر قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری RTBF بلژیک، ماریه گیلاو، کنشگر فمینیست و آکادمیسین، در ماه سپتامبر ۲۰۲۴ از سوی پلیس احضار شده و مطلع شد که از سوی شورای تحلیل تهدید بلژیک (OCAM) به عنوان «ترویج دهنده نفرت» شناسایی شده است. وکیل وی ژان فِرمون، اعلام کرد که ممکن است دلیل قرار گرفتن ماریه گیلاو در این فهرست، با همکاریهای وی به جنبش کورد مرتبط باشد. اما مسئولان مربوطه اعلام نکردند که این تصمیم بر مبنای اطلاعات سازمان استخباراتی کدام کشور اتخاذ شده است.
ماریه گیلاو سال ۲۰۲۰ به عنوان روزنامهنگار به روژاوا سفر کرده و به ویژه درباره نقش یگانهای مدافع زنان (یپژ) در کوبانی تحقیق کرد. وی اعلام کرد که کوردها در خاورمیانه تحت فشار هستند و برای دفاع از زبان و فرهنگ خود مقاومت میکنند.
حق اقامت وی در معرض خطر قرار دارد
اجازه اقامت وی در کشور بلژیک در معرض خطر ابطال قرار دارد. همچنین نیروهای پلیس ضمن یورش به منزل وی، همسایگانش را مورد بازجویی قرار دادهاند.
این اقدام نشانه اعمال فشار علیه کوردها است
به گفته وکیل وی، این اقدام جرمانگاری جنبش کورد در اروپا است. با وجود تصمیم دادگاه عالی بلژيک در سال ۲۰۲۰ مبنی بر شناسایی حزب کارگران کوردستان (پکک) به عنوان «یکی از طرفین جنگ»، مقامات بلژیک جنبش کورد را به تروریسم مرتبط میکنند.
گسترش حمایتها
هنرمندان، آکادمیسینها و مدافعین حقوق بشر، در رابطه با گیلاو یک نامه سرگشاده به وزیر مهاجرت و پناهندگی بلژيک نوشتند. اسامی شخصیتهای برجستهای نظیر خواهران و برادران داردِن نیز در میان امضاکنندگان این نامه به چشم میخورد.
وکیل سَلما بن خلیفه اعلام کرد که این اتفاق صرفا مشکل گیلاو نیست بلکه همه افرادی که در اروپا از کوردها حمایت میکنند با فشارهای سیستماتیک مواجه میشوند.