کنگره ندا با برگزاری پانل ادامه یافت

نخستین کنگره ائتلاف دموکراتیک زنان منطقه‌ای خاورمیانه و شمال آفریقا (ندا) که با حضور حدود ۲۰۰ زن از ۱۹ کشور مختلف در شهر سلیمانیه برگزار می‌شود، با برگزاری دو پانل ادامه یافت.

نخستین کنگره ائتلاف دموکراتیک زنان منطقه‌ای خاورمیانه و شمال آفریقا (ندا) که با حضور حدود ۲۰۰ زن از ۱۹ کشور مختلف در شهر سلیمانیه برگزار می‌شود، با برگزاری پانل ادامه یافت.

این کنگره که با مشارکت حدود ۲۰۰ زن از ۱۹ کشور مختلف برگزار می‌شود، به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.

کنگره با دومین نشست خود ادامه یافت. در نشست دوم، سمینارهایی با عناوین «مبارزه تاریخی زنان در خاورمیانه»، «میراث جامعه بر اساس مادران»، «نقش زنان در تداوم و پیشرفت موجودیت اجتماعی-فرهنگی»، «سطح مبارزات زنان در قرن ۲۱- موانع و فرصت‌ها» و «حقیقت زنان کورد در باشور کوردستان»، برگزار شد.

روژدا یلدِز، یکی از نویسندگان ژنئولوژی، درباره «میراث جامعه بر اساس مادران»، سخنرانی کرد. روژدا یلدز اعلام کرد که این فعالیت، یک فعالیت بسیار مهم و دارای اهمیتی تاریخی است و درود آکادمی ژنئولوژی را به زنان ابلاغ کرد.

روژدا یلدز تاکید کرد که ژنئولوژی مفهومی است که رهبر آپو ۱۵ سال پیش ارائه کرده است و نوعی تحقیق مفهومی می‌باشد که بر این اساس انجام شده است. وی افزود: «ما به گفتگوی ژرف‌تر درباره خشونت علیه زنان اهمیت می‌دهیم. سرمایه‌داری و نگرش دولت-‌ملت‌گرا به زنان و روابط ایجاد شده از سوی آنان ضربه می‌زند، البته مسئله صرفا این نیست. اسطوره، دین، فلسفه و علم نیز به شیوه‌ای منظم تفسیرهایی ارائه کرده‌اند. این امر ساختار دانش مدرنیته سرمایه‌داری را در بر می‌گیرد. خاورمیانه و آفریقا مناطقی هستند که اجتماعی بودن برای نخستین بار در آنجا ظهور کرده است. این امر در جوامع غربی به شکلی ژرف‌تر وجود دارد. ضروری است که نه صرفا درباره مسئله خشونت علیه زنان، بلکه به موازات آن درباره رفع این خشونت نیز بحث و گفتگو انجام گیرد. ژنئولوژی می‌خواهد ما همواره اندیشه‌ای نوین و مترقی داشته باشیم. امر نو چیست؟ آیا هر امر جدیدی مطلوب است؟ ژنئولوژی مدت زیادی است که از سرمایه‌داری و مدرنیته سرمایه‌دای انتقاد می‌کند. ما کسانی هستیم که با فروپاشی حقیقت مواجه شده‌ایم. تعریف زن چیست؟ تعریف مرد چیست؟ با اتکا به گذشته به عنوان یک منبع، امروزه نیز مسائلی وجود دارند که ما با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کنیم.»

خدیجه الحسینی نیز سمیناری تحت عنوان «سطح مبارزات زنان در قرن ۲۱- موانع و فرصت‌ها» ارائه کرد. وی اعلام کرد که جهان به تدریج دچار تغییر و تحول می‌شود و افزود: «زنان در عرصه سیاست نیز با سختی‌های زیادی مواجه بوده‌اند. بعضی از دستاوردهای اخیر در لبنان، در زمینه خشونت خانگی بوده است. اعطای حق رانندگی به زنان و تبعید افرادی که زنان را به قتل رسانده‌اند.»

سپس کِنِر عبدالله نیز سمیناری با عنوان «حقیقت زن کورد در باشور کوردستان» ارائه کرد. کنر عبدالله اعلام کرد که پس از آزادی باشور کوردستان، انتخابات برگزار شد و تاکنون شش دور انتخابات برگزار شده است و افزود: «برای ما مهم بود که در سال ۲۰۱۸ یک دبیر زن در پارلمان داشته باشیم. ما درباره اینکه سهمیه زنان کمتر از ۲۵ درصد در سال ۲۰۰۵ نباشد، بحث و گفتگو کردیم.»

کنِر عبدالله در ادامه سخنانش ضمن اشاره به عدم انتخاب زنان به عنوان نخست‌وزیر و یا وزیر، اعلام کرد: «در سال ۲۰۱۸، از میان ۲۲ وزیر، دو تن زن بودند. گاه دو، سه و یا نهایتا چهار زن در کابینه حکومت محلی کوردستان حضور دارند. پیشتر کمیته‌های مدیریت وجود داشتند. در اقلیم کوردستان ۱۵ حزب سیاسی وجود دارد. در میان این احزاب رهبر زنی وجود ندارد. پیشتر کارمند زن وجود نداشت اما اخیرا اندکی افزایش یافته است. ما در مدیریت منطقه‌ای کوردستان سهمیه‌ای نداریم. وقتی در صدد انجام تغییر و تحول بر می‌آییم، با موانع زیادی روبرو می‌شویم، به ویژه در مبارزات‌مان در برابر خشونت علیه زنان. باید زنان هم در پارلمان عراق و هم در پارلمان کوردستان پذیرفته شوند.»

پس از سخنرانی‌ها، نشست با پرسش و پاسخ ادامه یافت.

کنگره فردا در دومین روز خود با موضوعات مختلفی ادامه خواهد داشت.