نَوایا ژن: نقش کلیدی از آنِ زنان است

شماره ماه می ماهانه زنان «نَوایا ژن» (ندای زن) که در اروپا منتشر می‌شود، منتشر شد.

نَوایا ژن

این ماهنامه دارای محتوای غنی در زمینه‌های تحولات متمرکز بر «فراخوان صلح و جامعه دموکراتیک» رهبر آپو، مادران مقاومت‌گر از باکور تا شنگال، اول ماه می و کار زنان، کنفرانس‌های سازماندهی زنان کورد در روژاوا و اروپا، روز زبان کوردی، مهاجرت و جنسیت است... مقالات این ماه ماهنامه را روشن سامسات، هِژا زَریا، هاجر اوزدمیر، نیلوفر کوچ، روزا متینا، بریتان زاگرس، نسرین ناودار، سلطان گلسون، برفین گونَش، برژین تِکوشَر و فیدان یلدرم نوشته‌اند.

تاثیرات فراخوان ۲۷ فوریه

روشن سامسات تحولات منطقه پس از فراخوان ۲۷ فوریه را بررسی می‌کند. هژا زریا، یکی دیگر از نویسندگان ماهنامه، نیز در مقاله‌ای با عنوان «راه‌حل آزادی مردم و زنان» بر لزوم پیشرفت موازی ساخت جامعه دموکراتیک و دموکراتیزاسیون دولت تاکید می‌کند. در صفحه انجمن، مقاله‌ای با عنوان «ملت دموکراتیک، تضمین آزادی» که از دفاعیات رهبر آپو گردآوری شده است، به پیشینه فکری این فراخوان اشاره می‌کند.

نوری در تونل تاریک

نیلوفر کوچ نیز در صفحات کوردی با پرداختن به تاثیرات این فراخوان، توجه را به نقش «نوری در تونل تاریک» این فراخوان در برابر سیاست‌های جنگ‌طلبانه قدرت‌های هژمون در خاورمیانه و جهان جلب می‌کند. روزا متینا نیز با کامله کَندال، سخنگوی شورای زنان دم پارتی، درباره نقشه‌راه شورای زنان گفتگو کرده است.

ما به صلح نیاز داریم

هاجر اوزدمیر، از اعضای «ابتکار زنان ما به صلح نیاز داریم» که با کارگاه آموزشی برگزار شده در ماه فوریه اعلام موجودیت کرد، هدف و اهداف این تشکل را برای ماهنامه نوشته است.

مهاجرت و جنسیت

برفین گونش، نویسنده صفحه ژنئولوژی، ارتباط بین «مهاجرت، بازسازی هویت مردانه و جنسیت‌گرایی» را بررسی کرده است.

سرمایه‌داری و کار زنان

سلطان گلسون، یکی از نویسندگان ماهنامه، به مناسبت اول ماه می، استثمار کار زنان و تاثیرات نظام مردسالارانه سرمایه‌داری بر محیط‌زیست را تحلیل کرده است.

فرهنگ مصرف‌گرایی و محیط‌زیست: بهای پوشاک

در ترجمه مقاله‌ای با عنوان «بهای پوشاک» از پراتوشا رامش از پورتال feminisminindia.com در این ماهنامه، به موضوعات مُد، فرهنگ مصرف‌گرایی و تاثیرات آن بر زندگی اکولوژیک پرداخته شده است.

معماران زندگی: مادران صلح

فیدان یلدرم به مناسبت روز مادر، پرتره‌های مادران صلح درگذشته، خَمه آک‌دوغان، پریشان آک‌چَلیک و عدالت سافالی، نوره تَکین جواهر کارا و بدریه دمیر را نوشته است.

محافظ شنگال: دایه کینِ

بریتان زاگرس نیز با همین دیدگاه، مادر مقاومت‌گر شنگال، دایه کینِ را روایت کرده است. گولان بوتان نیز داستان زن دیگری در شنگال، «داستان عَدوش» را نوشته است که به یک حماسه نسل به نسل منتقل شده تبدیل شده است.

کنفرانس‌ها در اروپا و روژاوا

نَوایا ژن کنفرانس‌های سازماندهی زنان کورد را نیز با دو مصاحبه به صفحات خود آورده است. نوژیان آدار با بریوان خالد، عضو شورای هماهنگی کنگره استار، درباره کنفرانس زنان کورد روژاوا و تحولات سوریه گفتگو کرده است. سوالات مربوط به اهداف دوره آتی اتحادیه زنان کورد در اروپا (ی‌ژک-اروپا) که پنجمین کنگره خود را در ماه گذشته برگزار کرد، توسط سخنگو کَزبان دوغان پاسخ داده شده است.

در صفحه پرتره کوردی که برژین تِکوشر تهیه کرده است، به مناسبت سالگرد شهادت، زندگی مبارزاتی هوزان مزگین به تصویر کشیده شده است.

در صفحه خاطرات ماهنامه، داستان زندگی گولان نقده و کوچرین کوچر در مقاله‌ای با عنوان «دو گریلا، دو زندگی» از ویان لیلا با خوانندگان به اشتراک گذاشته می‌شود.

اینها خیلی پررو شده‌اند!

کاکتوس که «خارهای خود را در نظام مردسالارانه فرو می‌کند»، در ستون این ماه خود، سیاست‌های جنسیتی را از طریق بنر «آنچه طبیعی است، زایمان طبیعی است» در زمین‌های فوتبال افشا می‌کند...

شماره این ماه ماهنامه از طریق آدرس اینترنتی newayajin.net قابل دسترسی است.