نشست زنان چهار قاره بزرگ جهان
نمایندگان زنان چهار قاره بزرگ جهان گردهم آمده و در کنفرانس فوروم چپگرایان جهان در سوئد در مورد مسایل زنان گفتگو کردند. این کنفرانس ادر روزهای 23 و 24 ژانویه در «مرکز آموزشی کارگران» برگزار گردید.
نمایندگان زنان چهار قاره بزرگ جهان گردهم آمده و در کنفرانس فوروم چپگرایان جهان در سوئد در مورد مسایل زنان گفتگو کردند. این کنفرانس ادر روزهای 23 و 24 ژانویه در «مرکز آموزشی کارگران» برگزار گردید.
نمایندگان زنان چهار قاره بزرگ جهان گردهم آمده و در کنفرانس فوروم چپگرایان جهان در سوئد در مورد مسایل زنان گفتگو کردند. این کنفرانس ادر روزهای 23 و 24 ژانویه در «مرکز آموزشی کارگران» برگزار گردید. زنان اهل کشورهای اکوادور, السالوادور, کلمبیا, فلسطین, سوریه, ترکیه, شمال و غرب کردستان, پاکستان, افغانستان, اندونزی, فیلیپین و شنگال در این کنفرانس حضور بهم رساندند. محورهای اصلی گفتگوهای آن هم« اوضاع حیاتی اقلیتها و خلقها, مبارزه زنان بر ضد تعصبگرایی دینی, معضلات سازماندهی فمینیستی, وضعیت زنان مبارز در سندیکاها و حوزه سیاست, تلاشها برای کسب حق سقطجنین و جایگاه زنان در برقراری صلح , بود. زنان در این کنفرانس تجارب خود را در اختیار یکدیگر گذاشتند.
مبارزات زنان جهان
در بخش نخست کنفرانس تحت عنوان «مبارزه زنان جهان» «بلانکو چانکوزا» نماینده اکوادور, «سای غفار» از افغانستان, «نادیه کادی نادیه» از شنگال و ««سینم محمد» مسئول روابط خارجی کانتونهای غرب کردستان سخنرانی کردند.
«سینم محمد» گفت حزب بعث سوری حقوق کردها, ترکمنها, سریانیها و ارامنه را انکار میکرد و یادآور شد که دو سال پیش هم نمایندگام کردها, اعراب, ترکمنها , آشوری وارامنه در غرب کردستان گردهم آمده و قراردادی اجتماعی بر بنیان برابری وعدالت میان خلقها امضا کردند.
محمد در مورد مدیریت زنان در کانتونهای روژاوا مسایلی گسترده برزبان راند و گفت که در هر سه کانتون تصمیمات از پایین به مراتب بالاتر اخذ میشود. وی افزود که زنان پیشاهنگ انقلاب غرب کردستان هستند و تأکید کرد که این انقلاب , انقلاب زنان است. محمد اظهار کرد که در غرب کردستان زنان همانند دیگر عرصهها در عرصه نظامی هم خود را سازماندهی کردهاند و از میهن خود در برابر تبهکاران داعش محافظت میکنند.
«بلانکو چانکوزا» از اکوادور هم گفت همچو خلقهای خود را بخشی از طبیعت میدانند و از طریق شکار و ماهیگیری تأمین معیشت میکنند, اما بخاطر اینکه کارخانههای بزرگ نفت و معدن خاک آنها را غصب کردهاند, ناچار شده اند خانه و کاشانه خود را ترک گویند.
وی افزود دفاع از آمازون صرفا برای آینده خلقهای بومی نیست, بلکه برای آینده طبیعت و تمامی انسانیت است.
«نادیه کادی نادیه» از شنگال هم گفت در منطقه شنگال و کشورهای آفریکا مشکلات منطقهای پیشاروی زنان, نابرابری جنسیتی, خشونت علیه زنان, ازدواج اجباری و غیره از جمله معضلات دامنگیر هستند.
«سای غفار» از افغانستان هم گفت در کشور افغانستان دولتی کریمینال وابسته به آمریکا و جهان غرب بر سر قدرت است و غیرنظامیان را به قتل میرساند. وی افزود 42 درصد کشور آنها اشغال شده و در 15 سال گذشته و پس از مداخله نظامی آمریکا, اوضاع افغانستان بحرانیتر شده است. 87 درصد زنان بیش از پیش با خشونت فیزیکی روبرو میشوند.
غفار افزود:«ما باید سازماندهی زنان در کردستان را الگوی خود قرار دهیم. زنان غرب کردستان و کوبانی ثابت کردند که چگونه میتوان خود را سازماندهی کرده و نبرد کرد. ما هم باید همانند آنها به سازماندهی دست زده و مبارزاتمان را نیرومند سازیم».
وی یادآور شد که باید زنان ومردان افغانستان هم همانند کردستان و روژاوا بر ضد اشغالگران و دولتهای سرسپرده مبارزه کنند.
سازماندهی و مبارزات فمنیستی
در بخش دیگر کنفرانس با محوریت «سازماندهی فمنیستی» هم «آماندا منسرا» از فلسطین, «ماریولویو تابانرا» از فیلیپین, نادیه کادی از شنگال, «گازده گوربت انگین از شمال کردستان و عضو کنگره زنان آزاد, و «آماندا کاپلمارک» عضو جنبش فمنیستی سوئد سخنرانی کردند.
«گازده گوربت انگین» نماینده کنگره زنان آزاد شمال کردستان طی ایراد سخنانی گفت مبارزات آزادیخواهانه ملت کرد در 40 سال گذشته بر اساس سه پارادایم انجام گرفت و افزود که این پارادایمها, دموکراسی, اکولوژی و آزادی زن است.
جایگاه زنان در روند صلح
در بخش دیگر کنفرانس تحت عنوان «پیشرفت زنان» «ایزابل کانتراس» از حزب کمونیست کلمبیا , «نازان اوستونداگ» عضو ابتکار عمل زنان برای صلح, «جلیله الترک» عضو حزب دموکراتیک سوریه, «راتبه علاءالدین ابوغوش» از فلسطین در مورد مسئله صلح در کشورهای خود سخنرانی کردند.
اوستونداگ از شمال کردستان وترکیه بیان کرد که در سایه مبارزات آزادیخواهانه کردستان, زنان کرد به آگاهی دست یافتهاند. زنانی که همسران و فرزندان خود را در جنگ از دست دادهاند خود را سازماندهی و در صفوف مقدم مبارزه جای گرفتهاند.
در ادامه کنفرانس هم فیلم مستندی در مورد حیات مبارزاتی گریلاهای ه.پ.گ به نمایش درآمد. «عایشه گوکتپه» عضو مجلس زنان کرد ـ آمارا هم طی ایراد سخنانی مقاومت برای خودمدیریتی شمال کردستان و حملات قتلعامگرانه ترکیه را تشریح کرد.