روکَن آکچا: ۸ مارس باید روز آغاز مبارزات جدید باشد
روکن آکچا رئیس مشترک کُن-مَد، اظهار داشت که زنان کورد در جهان، به ویژه در خاورمیانه، تا زمانی که صلح و عدالت برقرار شود، به مبارزه خود در همه عرصههای زندگی ادامه خواهند داد.
روکن آکچا رئیس مشترک کُن-مَد، اظهار داشت که زنان کورد در جهان، به ویژه در خاورمیانه، تا زمانی که صلح و عدالت برقرار شود، به مبارزه خود در همه عرصههای زندگی ادامه خواهند داد.
روکن آکچا گفت: «مقاومت زنان باید هدف تغییر اجتماعی را دنبال کند.» آکچا خواستار گسترش مبارزه و سازماندهی شد.
به مناسبت ۸ مارس، روز جهانی زنان زحمتکش، با روکَن آکچا، رئیس مشترک کنفدراسیون جوامع کوردستانی در آلمان (کُن-مَد)، در مورد مبارزه تاریخی جنبش زنان کورد و مشارکت آنان در جنبش زنان جهان صحبت کردیم.
روکن آکچا رئیس مشترک کُن-مَد، اظهار داشت که ۸ مارس روز مقاومت و آزادی زنان کارگر است و برای زنان کورد نیز این روز نمایانگر یک مبارزه تاریخی است و گفت: «ما به عنوان زنان، در مبارزه علیه نظام سرمایهداری و استعمار، در صفوف مقدم قرار گرفتیم و هزینههای زیادی پرداخت کردیم. زنان کورد مقاومت را نه تنها برای مردم خود، بلکه با جنبش زنان جهان به عنوان یک مبارزه آزادی مشترک میبینند. امروز وقتی صحبت از آزادی زن در خاورمیانه میشود، ابتدا انقلاب زنان در روژاوا به ذهن میرسد. زنان کورد با پارادایم رهبر عبدالله اوجالان بر اساس آزادی زنان، خود را توسعه داده و تغییر دادند. این پارادایم نه تنها برای زنان کورد، بلکه برای زنان جهان نیز منبع الهام بزرگی بود.»
«ژن، ژیان، آزادی اکنون یک سبک زندگی جهانی است»
روکن آکچا خاطرنشان کرد که زنان کورد قدرت پیشاهنگی مبارزه زنان را نه تنها در کوردستان، بلکه در چهار گوشه جهان به دست آوردهاند و این موارد را بیان کرد: «فلسفه 'ژن، ژیان، آزادی' اکنون به نماد مقاومت جهانی زنان تبدیل شده است. زنان باید نه تنها به عنوان یک هویت، بلکه به عنوان نیروی ذاتی جامعه نیز خود را سازماندهی کنند. کنفدرالیسم زنان و مدل اداره خودمدیریتی دموکراتیک در روژاوا، یک جایگزین ملموس به جنبشهای زنان جهان ارائه میدهد. ما به عنوان زنان کورد، هزینههای بسیار سنگینی را در مبارزه برای آزادی و صلح پرداخت کردهایم. هزاران نفر از رفقای ما شهید شدهاند. نیروهای فاشیست و واپسگرا برای به تسلیمیت درآوردن اراده زنان، هر نوع حملهای را انجام دادند. اما ما زنان به جای تسلیم شدن در برابر فشار، قویتر شدیم و مبارزه را گسترش دادیم.»
آکچا اعلام کرد که بزرگترین تهدید این است که مدرنیته سرمایهداری در تلاش است مبارزه زنان را متلاشی و تجزیه کرده و بدین ترتیب آن را بیاثر کند. آکچا اظهار داشت که اگر زنان گرد هم آیند و خود را سازماندهی کنند، تغییر اجتماعی نیز رخ خواهد داد و گفت: «نه فشار و نه حمله نمیتواند ما را از مبارزهمان جدا کند.»
مقاومت زنان در زندانها
روکن آکچا اظهار داشت که رهبر آپو بارها بیان کرده است که تا زمانی که زنان آزاد نشوند، جامعه نیز آزاد نخواهد شد و سخنان خود را اینگونه ادامه داد: «ژنئولوژی که توسط رهبر آپو توسعه یافته است، مبارزه زنان را نه تنها به عنوان یک جستجوی حقوق، بلکه به عنوان اساس تغییر اجتماعی ارزیابی میکند. این پیام برای زنانی که در زندانها مقاومت میکنند نیز اهمیت زیادی دارد. مقاومت زنان زندانی ثابت میکند که آزادی و اراده حتی در سختترین شرایط نیز قابل تسلیمشدن نیست. به همین مناسبت، ۸ مارس روز جهانی زنان زحمتکش را به همه رفقای زن خود در زندانها تبریک میگویم و به آنها درود میفرستم.
امروز زنان کورد در هر عرصهای از زندگی با قدرت و شجاعت به مبارزه خود ادامه میدهند. مبارزه تا زمانی که حقوق، عدالت و صلح در جهان و خاورمیانه برقرار شود ادامه خواهد یافت. بزرگترین نیروی ما برای این امر، سازماندهی ما است. هنگامی که زنان خود را سازماندهی کنند، آزاد خواهند شد. مقاومت زنان فقط به دستاوردهای شخصی محدود نمیشود؛ هدف تغییر اجتماعی را نیز دنبال میکند. آزادی نه فقط برای یک خلق یا منطقه، بلکه برای همه زنان جهان با یک مبارزه مشترک به دست خواهد آمد. بنابراین ما خواستار گسترش سازماندهی و مبارزه خود هستیم. ۸ مارس نه تنها یک روز جشن، بلکه باید روز آغاز پیروزیها و مبارزات جدید باشد. ژن، ژیان، آزادی!»