تصویر

شهردار ژنو، کریستینا کیتسوس: عبدالله اوجالان باید آزاد شود

کریستینا کیتسوس، شهردار ژنو، اظهار داشت: «عبدالله اوجالان باید آزاد شود و برای مردم کورد، راه حلی عادلانه و دائمی پیدا شود.»

کریستینا کیتسوس

کریستینا کیتسوس، شهردار ژنو از حزب سوسیالیست که در دور اول انتخابات شهرداری شهر ژنو اول شد و خود را برای دور دوم آماده می‌کند، بر اهمیت حفظ اکثریت اعضای چپ در مدیریت شهر ژنو تاکید کرد و از همه رای‌دهندگان خواست تا از حق رای خود استفاده کنند.

دور دوم انتخابات محلی شهرداری‌های کانتون ژنو در ۱۳ آوریل برگزار خواهد شد. در ۲۶ مارس که دور اول برگزار شد، نامزدهایی که نتوانستند اکثریت مطلق را به دست آورند، به رقابت خواهند پرداخت. رای‌دهندگان بار دیگر برای تعیین نمایندگان در ارگان‌های مدیریت شهرداری رای خواهند داد. رای‌دهندگان در شهرداری شهر ژنو، هیئت مدیره شهرداری (Conseil administratif) را که از ۵ نفر تشکیل شده است، تعیین خواهند کرد. احزاب چپ شهر که تحت یک چتر مشترک در انتخابات شرکت می‌کنند، می‌خواهند تسلط خود را بر هیئت مدیره حفظ کنند. در انتخابات دور اول، هیچ یک از نامزدها نتوانستند ۲۰ هزار و ۱۰۰ رای را کسب کنند که اکثریت مطلق است و به این ترتیب نتوانستند انتخاب شوند. در انتخابات مدیریت این شهر که بیش از ۱۹۰ ملیت در آن زندگی می‌کنند و در عرصه بین‌المللی از اهمیت زیادی برخوردار است، رای مهاجران نقش مهمی ایفا خواهد کرد. مهاجرانی که در ژنو زندگی می‌کنند و شهروندان سوئیس هستند و همچنین کسانی که حداقل ۸ سال در شهر زندگی کرده‌اند، می‌توانند در این انتخابات رای دهند. یکی از فعال‌ترین جوامع در شهر، کوردها و دموکرات‌های ترکیه هستند. کریستینا کیتسوس، شهردار فعلی ژنو و نامزد حزب سوسیالیست (PS) که به عنوان فردی مورد علاقه شهروندان شناخته می‌شود، در این زمینه با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد.

کریستینا کیتسوس با یادآوری اینکه ژنو شهری چند فرهنگی است که مردمانی از بیش از ۱۹۰ ملیت در آن زندگی می‌کنند، گفت: «پویایی‌های داخلی شهر به لطف جریان مهاجرت تعیین می‌شود. در این دوره، شاهد معکوس شدن هرم جمعیتی هستیم و اگر این جامعه هنوز هم کارآمد باشد، به لطف زنان و مردانی است که به سوئیس و به ژنو مهاجرت کرده‌اند. مشکل نیروی کار در بسیاری از بخش‌ها با پیر شدن جمعیت، شدیدتر خواهد شد. بنابراین، ما جایگزین بی‌پایانی برای حل مشکل نداریم. یا مهاجران را به بهترین شکل ممکن پذیرفته و ادغام می‌کنیم، یا در کنار آن، سیاست‌های خانواده را ایجاد کرده و تدابیری مانند مرخصی والدین را اتخاذ می‌کنیم. در سوئیس، به ویژه در ژنو، میزان زاد و ولد بسیار پایین است. جوامع مهاجر اگر بیش از ۸ سال در ژنو زندگی کرده باشند، حق رای دارند. یعنی حتی اگر شهروند سوئیس نباشند، این حق را دارند. بسیاری از مردم از این حق بی‌اطلاع هستند. بنابراین، به عنوان اولین گام، باید این جوامع را آگاه کرده و به آنها بگوییم، 'شما حق رای دارید، می‌توانید نمایندگان خود را انتخاب کنید'. همچنین، برخی از جوامع در این زمینه بسیار مسئولانه و فعال عمل می‌کنند. به عنوان مثال، جامعه کورد از نظر سیاسی یکی از فعال‌ترین جوامع است. ریشه این امر نیز مبارزه تاریخی مردم کورد است. بنابراین، جای تعجب نیست که مردم کورد در ژنو و سایر نقاط جهان نیز به طور فعال و سیاسی فعالیت می‌کنند.»

کریستینا کیتسوس اظهار داشت که ژنو شهری جهانی است و محل امضای کنوانسیون‌های ژنو است و گفت: «ما در دوره‌ای قرار داریم که به کثرت‌گرایی ضربه وارد شده است، به حقوق بین‌المللی بشر احترام گذاشته نمی‌شود و این حقوق نقض می‌شود. گفتگو که یکی از معیارهای اساسی حقوق بشر است، همکاری، آزادی، عدالت و تعیین سرنوشت مردم بسیار مهم است و باید این موضوع را با صدای بلند بیان کنیم. این معیارها هستند که حق خودمختاری مردم را تضمین می‌کنند. بنابراین، به ویژه در این دوره سخت، تقویت جایگاه ژنو بسیار مهم است. تنها راه موفقیت در این امر، اتحاد، جستجوی راه‌های همکاری، تقویت روابط بین مردم و شهرهایی است که ارزش‌های مشترک دارند. شهرداری ژنو پیش از این نیز پیش‌نویس‌های متعددی را در مورد رویدادهای کوردستان که توسط اعضای شورای ما ارائه شده بودند، بررسی کرده است. هدف اصلی بررسی این موضوع در مدیریت شهرداری، طرح این موضوع در سطح کانتون و فدرال بود، زیرا روابط خارجی ما اساسا در این سطح تعیین می‌شود. همچنین، در حزب سوسیالیست در سطح فدرال، دوستان زیادی داریم که از نزدیک با مسئله کوردها در ارتباط هستند. من مستقیما با آنها در تماس هستم.»

در رابطه با تلاش‌ها و خواسته‌های کوردستانی‌های ژنو برای آزادی رهبر آپو، کریستینا کیتسوس، شهردار ژنو، گفت: «من خودم نیز در برخی از تظاهراتی که با هدف آزادی آقای اوجالان برگزار شدند، شرکت کرده‌ام. می‌خواهم تاکید کنم که از مردم کورد حمایت می‌کنم و حقوق اساسی آنها باید حفظ شود. می‌دانیم که مدت طولانی است که اطلاعاتی در مورد وضعیت سلامتی عبدالله اوجالان و شرایط او در زندان دریافت نشده است. همچنین، می‌بینیم که درخواست‌های او برای صلح و پیشنهادات او با دیدگاه جهانی، همواره نادیده گرفته می‌شوند. این وضعیت سال‌های طولانی است که ادامه دارد. درخواست‌ها برای آزادی او و احترام به حقوق اساسی همواره تکرار می‌شوند. همچنین، می‌بینیم که جنبش‌های جوانان بین‌المللی با این هدف در ژنو، به ویژه در میدان سازمان ملل متحد، تجمع می‌کنند. با وجود همه این تلاش‌ها، دولت‌ها همچنان تصمیماتی اشتباه می‌گیرند و اغلب تصمیمات خودسرانه می‌گیرند. با این وجود، مبارزه باید ادامه یابد. ما به عنوان مدیریت شهرداری، همواره از این خواسته‌ها حمایت خواهیم کرد. آقای اوجالان پیش از این نیز برای حل مسئله کورد از طریق راه‌های دموکراتیک و مسالمت‌آمیز درخواست کرده بود، اما متاسفانه در موضع دولت تغییری ایجاد نشد. نمی‌دانیم که در مقابل درخواست اخیر چه موضعی نشان خواهند داد. طرز تفکر مدیریت در ترکیه بر حقوق بشر و همه کسانی که از حقوق بشر دفاع می‌کنند، تاثیر می‌گذارد. زنان، روزنامه‌نگاران، روشنفکران، نویسندگان، همه قربانی می‌شوند. هر کسی که از این مبارزه حمایت می‌کند، هزینه آن را می‌پردازد.»

در پایان، کریستینا کیتسوس در مورد دور دوم انتخابات گفت: «دور دوم انتخابات در ۱۳ آوریل ۲۰۲۵ برگزار خواهد شد. ما به عنوان چهار نامزد، با همکاران خود از حزب سوسیالیست، جوئل از حزب سبزها، آلفونسو گومز و مارجوری دو شاستونای، در یک ائتلاف هستیم. برای ما بسیار مهم است که تسلط چپ را در مدیریت شهر ژنو حفظ کنیم. در بسیاری از شهرهای اروپا و همچنین در سوئیس و ژنو، شاهد ظهور جنبش‌های پوپولیستی هستیم. بنابراین، حفظ اکثریت و تسلط چپ برای ما موضوعی بسیار حیاتی است. به همین دلیل، همه رای‌دهندگان ما در شهر باید تا ظهر ۱۳ آوریل رای خود را به صندوق بیندازند.

در پایان می‌خواهم بگویم که من تحسین‌کننده مردم کورد هستم و حمایت خود را از مردم کورد اعلام می‌کنم. مردم کورد بارها برای حق تعیین سرنوشت خود، برای آزادی و عدالت، شجاعت نشان داده‌اند. زنان کورد به ما نشان دادند که شجاعت چیست و این درسی برای همه ماست. من پیش از این نیز در فعالیت‌های مختلف اظهار داشته‌ام؛ عبدالله اوجالان باید آزاد شود و برای مردم کورد نیز باید راه‌حلی برابر و دائمی پیدا شود.»