تصویر

تجمع هشت مارس در آمد: از فراخوان رهبر خلق کورد حمایت می‌کنیم

زنانی که در تجمع هشت مارس، روز جهانی زنان کارگر در شهر آمد سخنرانی کردند، گفتند که آنان از فراخوان «صلح و جامعه دموکراتیک» رهبر آپو حمایت می‌کنند.

به پیشاهنگی جنبش زنان آزاد (ت‌ژ‌آ) در میدان ایستگاه شهر آمد به مناسبت هشت مارس، روز جهانی زنان، تجمعی انجام شد. میدان با پرچم‌های بنفش، سبز، سرخ، زرد و سفید تزئین شده بود. زنانی که لباس‌های کوردی بر تن داشتند، با در دست گرفتن بنرهایی حاوی نوشته‌های «ژن ژیان آزادی»، «ما به اراده پولادین درود می‌فرستیم و جامعه دموکراتیک را ایجاد خواهیم کرد»، «در برابر نسل‌کشی زنان بپاخاسته و آزادی را محقق خواهیم ساخت»، «قرن زنان به انقلاب زبان کوردی تبدیل خواهد شد» و «رفیق نترس ما با هم هستیم»، شعارهای «ژن ژیان آزادی»، «ژن ژیان آزادی، آزادی رهبری»، «زنده‌باد رهبر آپو» و «بدون رهبری زندگی میسر نیست» سردادند.

تعداد زیادی از نهادهای جامعه مدنی، اعضا و مدیران احزاب سیاسی، شهرداران مشترک، نمایندگیان پارلمانی حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها (دم پارتی) و هزاران تن از زنان در این تجمع حضور داشتند. تجمع با انجام یک دقیقه سکوت جهت ادای احترام به یاد شهدا آغاز شد. اَسرا چیچَک، از اعضای کمیته برگزار کننده، هشت مارس را به زنان تبریک گفت.

سپس تعداد زیادی از شهرداران مشترک، کنشگران ت‌ژ‌آ و سیاستمداران سخنرانی کردند.

سَرا بوجاک، شهردار مشترک کلانشهر آمد، سخنرانی کرده و ضمن اشاره به پیام رهبر آپو اعلام کرد: «ما برای تبدیل این پیام به صلح اینجا حضور داریم. با یکدیگر صلح را فریاد خواهیم زد و از حقوق خود دست نخواهیم کشید. در مقابل جنگ از یک صلح شرافتمندانه دفاع خواهیم کرد.»

گلتن کشاناک، کنشگر عضو ت‌ژ‌آ، در سخنرانی خود گفت: «آقای اوجالان در مقابل سیاست‌های جنگی تحمیل شده، همواره به صلح اندیشید و برای صلح و جامعه دموکراتیک فراخوان داد. ما از اینجا به این فراخوان درود می‌فرستیم. این فراخوان خطاب به همه ما است. خطاب به حکومت، سیاست دموکراتیک، کوردها، ترک‌ها، خلق‌های خاورمیانه و ما زنان می‌باشد. باید هر آنچه بر عهده ما قرار می‌گیرد را انجام دهیم. صرفا منتظر ماندن صحیح نیست. باید لحظه به لحظه صلح ایجاد نماییم.»

وی در ادامه سخنانش خواستار پایان یافتن انزوای تحمیلی علیه رهبر آپو شد و برداشته شدن این انزوای تحمیلی را به معنای باز شدن درهای صلح به روی خاورمیانه دانست.

خالده ترک‌اوغلو: به عنوان زنان از این فراخوان حمایت خواهیم کرد

سپس خالده ترک‌اوغلو، سخنگوی مجلس زنان دم پارتی نیز سخنرانی کرد و گفت: «آقای اوجالان با فراخوان خود باری دیگر امید به صلح را در این سرزمین زنده کرد. وی به جهان نشان داد که در مقابل جنگ، صلح ایجاد خواهد شد. توجه تمام جهان به این پیام جلب شد. تمام جهان با دقت این پیام را شنید و به صورت مثبت از آن استقبال کرد.»

خالده ترک‌اوغلو فراخوان رهبر آپو را فراخوان گسترش مبارزات زنان دانست و گفت که آنان از این پیام حمایت خواهند کرد.

آیالا آکات آتا: صلح امید است و باید برای چاره‌یابی مبارزه انجام شود

آیلا آکات آتا نیز در این تجمع سخنرانی کرد. وی ضمن اشاره به حمایت زنان و جنبش‌های زنان از فراخوان رهبر آپو، اعلام کرد که این فراخوان مبارزات را وارد مرحله جدیدی کرد. آیلا آکات آتا در پایان سخنانش تاکید کرد که زنان با همبستگی خود صلح را سازماندهی کرده و آماده پرداخت بهای چاره‌یابی هستند.

تجمع با انجام رقص و پایکوبی، سردادن شعار و اجرای موسیقی توسط هنرمند روژدا به پایان رسید.