بیانیه کژار به مناسبت فرارسیدن سومین سالگرد قتل‌عام ایزدیان

همزمان با فرارسیدن سومین سالگرد قتل‌عام ایزدیان توسط داعش، جامعه زنان آزاد روژهلات کردستان (کژار) بیانیه‌ای را در خروجی سایت رسمی خود منتشر کرده است. در بیانیه کژار آمده است: در تاریخ مقاطعی وجود دارند که مهر ....

همزمان با فرارسیدن سومین سالگرد قتل‌عام ایزدیان توسط داعش، جامعه زنان آزاد روژهلات کردستان (کژار) بیانیه‌ای را در خروجی سایت رسمی خود منتشر کرده است. در بیانیه کژار آمده است: در تاریخ مقاطعی وجود دارند که مهر خویش را به حافظه‌ انسانیت زده‌اند. چنین مقاطعی صرفاً محدود به حافظه‌ جمعی نمانده و موجد تغییراتی اساسی در خود حیات نیز گشته‌اند. حقیقت غیرقابل اغماض این‌ست که تاریخ انسانیت شاهد عظیم‌ترین رشادت‌ها در برابر خیانت‌ها و ظله‌مای بزرگ بوده است

 

مقاومت سترگ در برابر قتل‌عام کردهای ایزدی به تاریخ ۳ آگوست ۲۰۱۴ را می‌توان از جمله‌ این نمونه‌های تاریخی برشمرد. در چنین روزی ایزدی‌هایی که در تاریخ خویش با هفتاد و دو فرمان مرگ روبرو شده‌ بودند، شاهد هفتادوسومین فرمان (قتل‌عام) شدند. در آستانه‌ سومین سالروز این قتل‌عام، ضمن محکوم نمودن همه‌جانبه آن، یاد تمامی شهدایی که با نثار جان خویش از ایزدخان صیانت به عمل آوردند و در راه آزادی مبارزه نمودند را گرامی داشته و به رشادت و فداکاری آنان درود می‌فرستیم.

 

خلق کردستان در طول تاریخ خویش با قتل‌عام‌ها و نسل‌کشی‌های بی‌شماری مواجه گشته است. نسل‌کشی کردهای ایزدی اقدامی‌ست که ریشه در ذهنیت فاشیستی و برده‌داری دارد. در واقع قتل‌عامی که نیروهای مدرنیته‌ سرمایه‌داری با دستان داعش انجام دادند، اقدامی بود علیه مبارزه‌ آزادی‌خواهی خلق کرد و کارزاری که در آن بسر می‌برد. به همین دلیل صدها زن، مرد، کودک، پیروجوان به دست نسل‌کشی سپرده شدند، حیات انسانی هیچ انگاشته شد و شرافت و کرامت انسانیت پایمال گشت. کردها و انسانیت هرگز تصاویر انسان‌هایی که جهت رهایی به صحرا پناه بردند و فریاد و فغان مادران و کودکانشان را از یاد نخواهند برد.

 

قتل‌عام روی‌داده در شنگال را در عین حال بایستی نمونه‌ عینی نسل‌کشی علیه زنان برشمرد. یک نسل‌کشی کاملاً آگاهانه و عامدانه برضد زنان صورت گرفت. در تمامی حملات، زنان در صف نخست قربانیان داعش قرار داشتند و از آنان به‌عنوان برده استفاده شد. هزاران زن ربوده شدند، زنانی که با مرگ و تجاوز و فحشا مواجه گشتند. زنانی که به درد مشترک و نفرت و انتقام مشترک همه ما مبدل گشتند. بدون شک زنان در برابر این دشمن بدون جواب نماندند. همه‌ زنانی که دغدغه‌ آزادی را داشتند در برابر داعش به مبارزه برخاستند. زنانی که به مبارزان آزادی‌خواه مقاومت شنگال و سمبل امید و مقاومت مبدل شدند. امروز هزاران زن در شنگال قدم در همین مسیر نهاده‌اند تا یاد و خاطره‌ همه‌ شهدای زن را به جاودانگی مزین نمایند.

 

بی‌گمان قتل‌عامی که در شنگال عملی شد، در نهایت امر متوجه خود قاتلان گشت. زن و مرد، کودک و پیر همه به پیشاهنگی گریلا به مبارزه برخاستند و مقاومتی توصیف ‌ناشدنی شکل گرفت. هم‌اکنون نسیم انقلاب در کوهستان‌های شنگال وزیدن گرفته است. جنبش و گریلاهای آزادی‌خواهی خلق کرد همراه با خلق ایزدی، حماسه‌ای فراموش ناشدنی را رقم زده‌اند. با مبارزه‌ای بی‌امان مسئولان این قتل‌عام مجازات شدند و هنوز هم این مجازات ادامه دارد.

 

در آستانه سومین سالگرد این قتل‌عام ضمن محکوم نمودن همه‌جانبه نسل‌کشی زنان و کودکان ایزدی، دگربار یاد و خاطره تمامی شهدایی که در این مقاومت جان خویش را نثار نمودند را گرامی داشته و با آنان تجدید میثاق می‌نماییم.

۰۳/۰۸/۲۰۱۷

شورای هماهنگی جامعه‌ زنان آزاد روژهلات کردستان- کژار