چیدم کیلیچگون‌اوچار: زنان کورد هدف جنگ ویژه هستند

چیدم کیلیچگون‌اوچار، رئیس مشترک حزب مناطق دموکراتیک (د‌ب‌پ)، تاکید کرد که سیاست‌های جنگ ویژه بیش از همه زنان را هدف می‌گیرند و این پیام را داد: «باید آقای اوجالان آزاد گشته، و مسائل چاره‌یابی شوند.»

شورای زنان حزب مناطق دموکراتیک (د‌ب‌پ)، گزارش نتایج کارگاه‌های «گردهمایی زنان علیه جنگ ویژه» را اعلام کرد.

بیانیه در ساختمان شعبه چَولیگ حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها (دم پارتی)، اعلام شد.چیدم کیلیچگون‌اوچار، رئیس مشترک د‌ب‌پ پس از اعلام گزارش سخنانی ایراد کرد. چیدم کیلیچگون‌اوچار اعلام کرد که مدت زیادی با زنان کار و تبادل نظر کرده‌اند. کیلیچگون‌اوچار بیان کرد که آنان تلاش دارند راهی برای آزادی زنان ایجاد کنند. چیدم کیلیچگون‌اوچار به سیاست‌های جنگ ویژه اشاره کرد و گفت: «کوهستان‌های ما بمباران شدند، درختان‌مان را قطع کردند و رودخانه‌های ما آلوده شدند. طبیعت در عین حال، حافظه ما بود. بر روی طبیعت ما پروژه‌های JES (نیروگاه‌های برق آبی) و HES را ایجاد کردند. هدف جنگ ویژه بی‌حافظه کردن خلق کورد است. فقر و گرسنگی در کوردستان بسیار زیاد است. دلیل آن نیز سیاست‌های جنگی است.»

«نظامی‌ها و پلیس‌ها زنان را هدف می‌گیرند»

چیدم کیلیچگون‌اوچار بیان کرد که دولت به جای تلاش برای حل‌کردن مشکلات مردم و زنان، به جنگ دامن می‌زند، وی اینگونه ادامه داد: «این جنگ بیش از همه، زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. سیاست‌های جنگ ویژه در کوردستان زنان را به فحشا می‌کشاند. نظامیان و پلیس‌ها در کوردستان نه صرفاً در چارچوب وظایف خود، بلکه تحت عنوان «دوست داشتن» سعی بر «زمین زدن» زنان جوان دارند. جوانان را به تریاک معتاد می‌کنند. ما سیاست‌های جنگ ویژه را رسوا خواهیم کرد.»

چیدم کیلیچگون‌اوچار تصریح کرد که زنان باید در ۲۵ نوامبر در میادین فریاد برآورند و گفت: «اگر به دولت بنگرید شاید گفته شود «تبعیضی وجود ندارد». بله وجود دارد. دولت هیچگاه نمی‌خواهد زنان آزاد باشند. این نکته را هم می‌داند که اگر زنان آزاد باشند، خیلی چیزها متفاوت خواهند بود. زنان باید تصمیم بگیرند. زن هر تصمیمی بگیرد، مردان سریعاً آنرا غصب کرده و می‌گویند «ما تصمیم گرفتیم.» دولت چه کرد؟ کنوانسیون استانبول را ملغی کرد. زنان مدام در ترکیه به قتل می‌رسند و آ‌ک‌پ-م‌ه‌پ از این امر سود می‌برد. علیه زنان حکم صادر می‌کند. در اصل، نفقه حق ما است. اما دولت هیچگاه نمی‌خواهد که زنان نفقه دریافت کنند. یعنی می‌گویند «زن خدمتکار مرد است.» در کوردستان ائتلاف ایجاد کردند و همراه با حزب‌الکُنترا باری دیگر زنان را هدف قرار دادند. هرکس به میل خود زنان را به قتل می‌رسانند. اما زنان کورد همواره پابرجا مانده  هیچگاه سر فرود نیاوردند.»

انزوای تحمیلی امرالی

چیدم کیلیچگون‌اوچار در پایان سخنان خویش به مسئله انزوای تحمیلی علیه رهبر آپو نیز اشاره نمود و اینگونه سخنانش را پایان داد: «ما همه جا می‌گوییم: «باید آقای اوجالان آزاد شود، مسائل حل شوند.» آن‌ها می‌گویند «نه.» به خوبی آگاه است که آنان که بیش از همه خواهان آزادی زنان هستند از کوردستان حمایت می‌کنند. ما زنان همواره صدای خود را بروز داده و در کنار یکدیگر به دولت نه خواهیم گفت.»