فهمی برهان: ما کوردها در کرکوک مهمان نیستیم بلکه صاحب خانه‌ایم!

فهمی برهان در دیدار با کشاورزان کورد گفت: در عراق حزب هست که تاکنون به ماده ۱۴۰ قانون اساسی باور ندارد و لذا همزیستی خلق‌ها در این شهر را قبول ندارد.

اعتراض و تجمع کشاورزان کورد و ترکمن کرکوک علیه اقدام فرقه ۸ ارتش عراق برای تصرف زمین‌هایشان در دومین هفته ادامه دارد. فرمانی که ارتش عراق با توصل به آن درصدد تصرف زمین‌های کورد و ترکمن‌های کرکوک است؛ به زمان بعث برمی‌گردد و این فرمان توسط "شورای رهبری انقلاب" زمان بعث صادر شده که هدف آن تعریب کرکوک از راه مصادره زمین‌های اهالی کورد و ترکمن کرکوک و دادن آن به اعراب مهاجر و نیز تاسیس واحدهای آپارتمانی برای نظامیان رژیم بعث در آن زمین‌ها بوده است.

علیه این اقدام اشغالگری ارتش عراق که مربوط به دوران بعث است؛ همه احزاب کورد و ترکمن کرکوک سر خط آمده‌اند.

دیروز یکشنبه ۱۱هم ژوئن؛ فهمی برهان رئیس هیئت مناطق کوردنشین خارج از اقلیم کوردستان با کشاورزان توپزآوا دیدار کرده و در یک کنفرانس خبری پشتیبانی حکومت اقلیم کوردستان و احزاب کوردی از آنان را اعلام نمود و در جواب اقدامات اعراب شووینیست برای اجرای دستورات زمان بعث در کرکوک گفت: ما اینجا مهمان نیستیم بلکه صاحب شهر هستیم؛ اما معتقدیم که با برادران ترکمن و عرب همزیستی داشته باشیم، به‌همین دلیل با مانت برخورد کرده‌ایم.

حمایت خود از کشاورزان اصیل و بومی کرکوک را دوباره می‌کنیم

درباره دیدارش با کشاورزان کورد و ترکمن کرکوک؛ فهمی برهان در کنفرانس خبریش گفت: ما به‌عنوان هیئت مناطق کوردنشین خارج از اقلیم کوردستان، از آغاز ایجاد این مشکل در صحنه بوده‌ایم تا حق را به صاحب حق برگردانیم و امروز به نمایندگی از حکومت اقلیم کوردستان آمده‌ایم تا حمایت خود را از کشاورزان بومی منطقه اعم از کوردها و ترکمن‌ها اعلام کنیم. مشکل در حال رفع است و وزیر دادگستری و تمام فراکسیون‌های کوردی در بغداد برای حل این وضعیت درتلاش بوده‌اند.

تاکنون فرامین دوران بعث علیه مناطق کوردنشین جابه‌جا می‌شود

همچنین فهمی برهان درباره به‌کارگیری فرامین دوران بعث برای دشمنی با کورد و ترکمن‌های کرکوک در راستای پروسه تعریب مناطق ماده ۱۴۰ اعلام کرد: متاسفانه فرامین "شورای رهبری انقلاب" دوران بعث تاکنون و در دوره عراق جدید نیز به‌کار گرفته می‌شود. تاکنون فرامین "امورات شمال" که در دوران بعث برای تعریب کرکوک و مناطق ماده‌ی ۱۴۰ صادر شده و امضای علی حسن مجید مشهور به "علی شیمیایی" بر آن است؛ اجرا می‌شود!

برای لغو فرامین رژیم بعث در تلاش هستیم

فهمی برهان همچنین اظهار داشت: تا زمانی که فرامین دوران بعث باطل نگردد؛ نباید منتظر کارهای بزرگ باشیم. به کوردهای خود و برادران ترکمن مان تعهد می‌دهیم که تا این فرامین دوران بعث باطل نگردد؛ به تلاش‌هایمان ادامه می‌دهیم و چیزی به حل مشکلات باقی نمانده است.

در عراق جریاناتی هستند که تاکنون به همزیستی تنوعات ملی باور ندارند

درباره تلاشها برای ضدیت با ماده ۱۴۰ قانون اساسی و برهم زدن صلح مابین خلق‌های کرکوک توسط برخی احزاب و جریانات شووینیست؛ فهمی برهان اعلام کرد: همه مناطق کوردنشین خارج از چارچوب اقلیم کوردستان که به مناطق ماده‌ی ۱۴۰ قانون اساسی مشهورند، کمترین مشکل این مناطق حل شده است. برای حل آنها نیز باید به قانون اساسی مراجعه کنیم. با اجرای ماده ۱۴۰ قانون؛ آشتی اجتماعی و سیاسی در این مناطق برقرار خواهد شد. احزابی در عراق هستند که هنوز به ماده ۱۴۰ قانون اساسی و همزیستی مابین خلق‌های این مناطق باور ندارند. ما نیز برحق هستیم و این حق را با قانون به‌دست می‌آوریم نه از راه درگیری و آشوب برپا کردن.

ما کوردها اینجا مهمان نیستیم؛ بلکه صاحب‌خانه‌ایم

درباره اصرار بعضی حزب و جریان برای تعریب کرکوک و تلاش برای ستم بر کوردهای کرکوک و ترکمن‌ها؛ رئیس هیئت مناطق کوردنشین خارج از اقلیم؛ فهمی برهان اعلام کرد: ما به‌عنوان حکومت اقلیم کوردستان و کوردهای کرکوک؛ خود را کنترل کرده‌ایم تا شرایط بغرنج‌تر نشود؛ وگرنه ما اینجا مهمان نیستیم بلکه صاحب‌خانه‌ایم. ما رویکردمان این است که با برادران عرب و ترکمن باهم زندگی کنیم و این است که از برخورد تند پرهیز کرده‌ایم. تاکنون جریاناتی هستند که معتقدند باید فرامین دوران بعث "شورای رهبری انقلاب" جابه‌جا شود.

الغای فرامین دوران بعث، مشکلات را برطرف می‌کند

نامبرده، برای حل این معضلات گفت: زمین‌هایی که وزارت دفاع عراق ادعای مالکیت آنها را دارد؛ در واقع یک سابقه‌ی قانونی برایشان درست کرده‌اند که آنهم عبارتست از دستور ۳۶۹ شورای رهبری رزیم بعث! لذا باید تمام تلاشمان برای الغای این فرامین دروان بعث باشد و تنها با الغای تمام فرامین دوران بعث است که مشکلات رفع خواهند شد.

به کشاورزان‌مان اطمینان می‌دهیم

فهمی برهان در پایان اعلام نمود: ما از وضعیت کشاورزان مناطق ماده‌ی ۱۴۰ نگرانیم که بخش زیادی از مشکلاتمان سر جای خود باقی است و رفع نگردیده. به‌عنوان حکومت اقلیم کوردستان و هیئت مناطق کوردستانی خارج از اقلیم کوردستان درتلاشیم تا این مشکل را از راه قانونی حل نماییم تا دیگر کشاورزان کورد و برادران ترکمن با نگرانی تلاش و زحمت‌هایشان را دنبال نکنند.