آسو حسین قادر از اهالی روستای عیسایی در نزدیکی کَلار است. اکثر اهالی روستا به کار کشاورزی و باغداری مشغول هستند. آسو حسین یک کشاورز با تجربه است؛ او از کار کشاورزی خود صحبت کرد و گفت: «یک سال است که در روستای خود به کشاورزی مشغول هستم. این بذر، بذر بامیه گرد است که از اواسط ماه چهارم شروع به کاشت آن میکنیم و هر سه روز یکبار نیاز به آبیاری دارد و بعد از یک هفته جوانه میزند. وقتی ارتفاع آن بلند شد، برداشت از ماه پنجم شروع میشود.»
«امسال انواع آفت بامیه در روستای ما شیوع پیدا کرده است»
آسو حسین با بیان اینکه بامیه آنها اواسط ماه پنجم محصول داد اما چون حجم محصول کمتر از حد انتظار بود، آنرا برداشت نکردند گفت: «بعد از زیاد شدن محصول، با ۲ کارگر شروع به برداشت میکنیم. بعد از برداشت و آمادهسازی، آن را در کلار میفروشم. امسال سه بار بامیه را سمپاشی کردم. خوشبختانه بامیههای من آفت زده نشدند زیرا هفتهای یک بار بامیه را سمپاشی میکردم.»
«دولت به هیچ وجه به ما کمک نمیکند»
آسو حسین با بیان اینکه دولت به آنها کمک نمیکند، ادامه داد: «در مواردی که برای کارهای کشاورزی لازم است دولت به ما کمک نمیکند. تنها درخواست ما این است که دولت به ما در زمینه تامین بذر و فروش محصولات کمک کند تا ما کشاورزان بتوانیم کشاورزی را بیشتر توسعه دهیم. اکنون آخرین دوره برداشت بامیه است. بامیه من از نوع گرد است؛ بذرهایش را جمع آوری میکنم تا سال آینده دوباره بکارم. چون بامیه گرد، بامیه بسیار خوبی است، ماندگاری زیادی دارد. آنچه مایه خوشحالی است این است که مردم به تولید داخلی اهمیت میدهند.»