مناظرهی عفرین در شهر سلیمانیه برگزار شد
پس از شش سال از ادامهی حملات دولت ترکیه به روژآوای کوردستان، مناظرهی عفرین در شهر سلیمانیه برگزار شد.
پس از شش سال از ادامهی حملات دولت ترکیه به روژآوای کوردستان، مناظرهی عفرین در شهر سلیمانیه برگزار شد.
از ساعت ۱۴:۰۰ در سالن توار مناظرهای با عنوان ‘عفرین مابین اشغالگری دولت ترکیه و پیشرفتهای روژآوای کوردستان’ در شهر سلیمانیه توسط نمایندگان خودمدیریتی شمال و شرق سوریه با همکاری جبههی حمایت از روژآوای کوردستان با حضور روشنفکران و اعضای احزاب دمکراتیک و روزنامهنگاران و خبرنگاران برگزار شد.
ابتدای مناظره با خیر مقدم به حضار و یک دقیقه سکوت برای ادای احترام به شهدا و سرود ‘ای رقیب’ آغاز شد.
سپس گزارشی ویدئویی در مورد وضعیت عفرین نمایش داده شد و در آن به حملات دولت ترکیه به عفرین و کمک و همکاری گروههای مسلح جهادی به دولت ترکیه و بمبارانها و همچنین مقاومت گریلا اشاره شد.
همچنین در این گزارش به این اشاره شد که دولت ترکیه به غیرنظامیان در عفرین حمله کرد و در این حملات ۵۹۰ شهروند از جمله ۵۵ کودک و ۳۰ زن توسط حملات دولت ترکیه کشته شدند، همچنین در ادامەی این گزارش اشاره شد که با وجود اینکه افکار عمومی جهان و حقوق بشر در برابر این حملات سکوت کرده بودند اما نیروهای گریلا با همکاری خلق عفرین مقاومتی تاریخی را از خود نشان دادند.
سپس پیام تصویری بکر علو ریاست مشترک کانتون عفرین و شهبا پخش شد که در آن ذکر شده بود وضعیت و شرایط و راهحل کورد همگی یکی هستند و به یک راهحل نیاز دارند و ما به هم متصل هستیم، همچنین گفت: «مردم ما در باشور کوردستان پناهنده نیستند و سرزمین خودشان است، بین مردم عفرین و باشور کوردستان ارتباطی ایجاد شده است که در راهحل سیاسی برای مسئلهی کورد مشترک هستند.»
در پنل اول، زهیه الراشی از شرکت کنندگان در این مناظره به تغییر دمگرافی عفرین پس از ۲۰ ژانویهی ۲۰۱۸ اشاره کرد که دولت فاشیستی ترکیه پس از اشغال عفرین به ترک کردن کوردها در عفرین روی آورد.
در ادامه به این اشاره کرد که قبل از اشغال عفرین توسط دولت ترکیه، ۹۵ درصد مردم عفرین کورد بودند ولی اکنون این آمار به ۲۳ درصد کاهش یافته است.
زهیه الراشی همچنین به تغییر نام کوردی روستاها و ممنوعیت زبان کوردی در عفرین توسط دولت فاشیستی ترکیه اشاره کرد و اعلام کرد که اجازه نمیدهند مناسبتهای ملی مانند نوروز در عفرین برگزار شود و میخواهند شناسنامهها را از کوردی به ترکی تغییر دهند.
در پنل دوم جاویدان کمال، نمایندهی حزب اتحاد دمکراتیک (پید) در باشور کوردستان، به این اشاره کرد که سازوکار آنها برای مقابله با حملات اشغال گرانه این است که: «اتحاد و خودمدیریت تمامی کوردها و بازسازی مناطق عفرین و تقویت نیروی کار در بین مردم عفرین است.»
در پنل سوم آقای جزا احمد فارس استاد دانشگاه از دانشگاه سلیمانیه بخش علوم سیاسی در مورد اهمیت اشغال عفرین در استراتژی دولت ترکیه گفت: «پس از آنکه حزب دمکرات کوردستان (پدک) نفت را به قیمت بسیار ارزان به ترکیه صادر کرد و اقتصاد ترکیه را تقویت نمود، توانستند از طریق تسلیح و کمک به گروههای جهادی عفرین را اشغال کنند.»
این مناظره با پرسش و پاسخ به پایان رسید.