سلیمان: هدف اصلی، سوریه دموکراتیک و غیرمتمرکز است
احمد سلیمان، عضو هیئت مذاکرهکننده کوردهای روژاوا، تاکید کرد که هدف اصلی هیئت کورد روژاوا، تضمین حقوق اساسی در چارچوب یک سوریه دموکراتیک و غیرمتمرکز است.
احمد سلیمان، عضو هیئت مذاکرهکننده کوردهای روژاوا، تاکید کرد که هدف اصلی هیئت کورد روژاوا، تضمین حقوق اساسی در چارچوب یک سوریه دموکراتیک و غیرمتمرکز است.
با وجود وضعیت سیاسی نامشخص در سوریه پس از جنگ داخلی، کوردهای روژاوا گامی تاریخی برداشتند.
پس از «کنفرانس وحدت و موضع مشترک کوردها» که در ۲۶ آوریل ۲۰۲۵ برگزار شد، یک هیئت مذاکرهکننده واحد برای نمایندگی کوردها در سوریه تشکیل گردید.
این هیئت وظیفه مذاکره با دولت دمشق را بر اساس حقوق اساسی کوردها بر عهده خواهد گرفت.
احمد سلیمان، معاون دبیرکل حزب دموکراتیک پیشرو کوردهای سوریه، یکی از چهرههای مهم این هیئت، جزئیات پشت پرده تحولات و اهمیت این روند را در مصاحبهاش با خبرگزاری نومدیا۲۴ توضیح داد.
آغازی نو
سلیمان با ارزیابی دلایل ناکامی تلاشهای وحدت از سال ۲۰۱۱ تا کنون، تفاوت این روند جدید را در وجود سند چشمانداز مشترک و تشکیل هیئت با مشارکت گسترده میبیند. این سند شامل خواستههای مشترک کوردها در مورد حقوق ملی و اصول اساسی برای مذاکره با دمشق است.
حمایت تعیینکننده
سلیمان اشاره کرد که ابتکار مظلوم عبدی، فرمانده نیروهای سوریه دموکراتیک و نقش حمایتی بازیگران بینالمللی مانند ایالات متحده آمریکا و فرانسه، در تشکیل هیئت جدید تعیینکننده بوده است. سلیمان اظهار داشت که احزاب مهم کورد مانند پدک و ینک در اقلیم کوردستان نیز به این روند کمک کردهاند.
فرصت استراتژیک
سلیمان تاکید کرد که تفاوت این هیئت با تلاشهای گذشته نه تنها نمادین، بلکه کاربردی است. هدف این هیئت، تضمین حقوق مشروع کوردها نه تنها در روژاوا، بلکه در سراسر سوریه و تضمین این روند بر اساس قانون اساسی است. در این زمینه، رویکردی مبتنی بر فرآیند متقاعدسازی متقابل به جای خطوط قرمز در مذاکرات اتخاذ خواهد شد.
سلیمان گفت: «این جنگ که در ۱۴ سال گذشته سوریه را در سطوح مختلف ویران کرده است، بدون شک بدون به دست آوردن حقوق ملی مشروع کوردها پایان نخواهد یافت و تلاشهای صلح موفق نخواهد شد. چیزی که این هیئت را متمایز میکند، وظیفه آن است که در گفتگو و مذاکره با دولت دمشق و اجزای مختلف جمعیت سوریه تجلی یافته است.»
وی افزود: «اصل بر این است که اعضای هیئت باید با فراتر رفتن از اختلافات حزبمحور، به عنوان یک تیم متحد که نماینده تمام مردم کورد در سوریه است، کار کنند.»
فراخوان رهبر آپو و موضع ترکیه
احمد سلیمان اظهار داشت که فراخوان رهبر آپو در ۲۷ فوریه ۲۰۲۵ تاثیر مثبت و مستقیم بر روژاوا داشته است.
سلیمان با بیان اینکه «فراخوان آقای عبدالله اوجالان در زمان بسیار مهم و تاریخی انجام شد»، اظهار داشت که پس از این فراخوان، کاهش در موضع سختگیرانه ترکیه نسبت به روژاوا مشاهده شده و با کمک ائتلاف بینالمللی آتشبس برقرار شده است.
سلیمان اظهار داشت: «قابل توجه است که تصمیم پکک تاثیری مستقیم و مثبت بر کوردهای روژاوا دارد. زیرا موضع ترکیه نسبت به کوردهای روژاوا و مناطق آنها پس از این فراخوان به وضوح تغییر کرده است.»
سلیمان با اشاره به اینکه فراخوان و آتشبس نشانگر کاهش قابل توجه فشارها است، گفت: «تغییری آشکار و ملموس در موضع ترکیه نسبت به کوردها و نیروهای سوریه دموکراتیک مشاهده میشود.»
سلیمان گفت: «ما امیدواریم که سوریه کشوری باشد که با خود و همسایگانش، از جمله ترکیه، در صلح زندگی کند.»
تلاشهای حل و فصل
سلیمان اشاره کرد که ایالات متحده آمریکا، فرانسه و ائتلاف بینالمللی اکنون دیگر فقط به شرق فرات محدود نمیشوند و نفوذ خود را بر دمشق نیز افزایش دادهاند. او به ویژه اظهار داشت که توافق حاصل شده بین مظلوم عبدی و احمد الشرع، رئیس موقت سوریه، نشان میدهد که بازیگران بینالمللی میتوانند نقش سازندهای در حل مسئله کورد ایفا کنند.
سلیمان تاکید کرد: «ما نشان خواهیم داد که در جهت یافتن راهحلهای عادلانه و منصفانه که نقش ملی کوردهای سوریه، جستجوی آنها برای برابری و مشارکت واقعی بر اساس مبانی قانونی و قانون اساسی را حفظ کند، پیش میرویم.»
وظیفه هیئت کورد
سلیمان در مورد وظیفه هیئت کورد اظهار داشت:
«هدف اصلی هیئت مذاکرهکننده، تضمین حقوق اساسی کوردها در چارچوب یک سوریه دموکراتیک و غیرمتمرکز و فراهم آوردن تمام عوامل و شرایط لازم برای دستیابی به راهحلی در این راستا و توافق با دمشق است.»