روسِن ژِلیازکوف، نخستوزیر بلغارستان، این تصمیم را «گامی تاریخ» توصیف کرد و گفت که وحدت اقتصادی با اروپا را تعمیق میکند.
والدیس دومبروسکیس، معاون رئيس کمیسیون اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد که این روند نه صرفا نوعی مبادله در زمینه پول، بلکه ایجاد آیندهای بهتر برای مردم بلغارستان است.
فعالیتهای اعتراضی در مخالفت با تصمیم مذکور
اما ورود بلغارستان به حوزه یورو، مسئلهای بحث برانگیز است. طی هفتههای اخیر هزاران نفر در صوفیه به خیابانها آمده و برخی از کنشگران در مقابل بانک مرکزی چادرهایی برپا کردند. اصلیترین نگرانی این است که قیمت یورو بالا برود. نظرسنجیهای اخیر نشان میدهند که حدود نیمی از جمعیت این کشور با یورو مخالف هستند. برخی از ناظران، کنشگران مذکور را متأثر از روسیه میدانند.
بلغارستان در سال ۲۰۰۷ به اتحادیه اروپا پیوست و سالهاست که در صدد پیوستن به منطقه یورو است اما تورم بالا و بحرانهای سیاسی، این روند را با تأخیر مواجه کرد. کمیسیون اروپا و بانک مرکزی اروپا، در ماه ژوئن اعلام کردند که بلغارستان تمامی معیارهای ضروری را اجرا میکند.
منطقه یورو در سال ۱۹۹۹ تشکیل شده و در سال ۲۰۰۲ به شکل ملموس اجرایی شد. در آخرین مورد، کرواسی در سال ۲۰۲۳ به منطقه یورو پیوست. اگرچه تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا تأکید کردند که در صورت فراهم شدن شرایط لازم یورو را خواهند پذیرفت، اما دانمارک در سال ۲۰۰۰ در خارج از این حوزه ماند.