برگزاری پنلی در مورد قتلعام درسیم در سنت گالن
مورخ سَدات اولوگانا که به عنوان سخنران در پنل برگزار شده در سنت گالن شرکت کرد، پیشینه تاریخی قتلعام درسیم و آنچه در آن زمان اتفاق افتاد را توضیح داد.
مورخ سَدات اولوگانا که به عنوان سخنران در پنل برگزار شده در سنت گالن شرکت کرد، پیشینه تاریخی قتلعام درسیم و آنچه در آن زمان اتفاق افتاد را توضیح داد.
به مناسبت هشتاد و هفتمین سالگرد قتلعام درسیم، پنلی در شهر سنت گالن سوئیس توسط مرکز جامعه دموکراتیک کورد در سنت گالن برگزار شد.
مورخ سَدات اولوگانا به عنوان سخنران در این پنل حضور داشت.
در این پنل که با یک دقیقه سکوت به منظور گرامیداشت یاد کشتهشدگان نسلکشی درسیم ۱۹۸۳ و شهدای آزادی کوردستان آغاز شد، سدات اولوگانا پیشینه تاریخی این قتلعام و آنچه در آن زمان اتفاق افتاد را توضیح داد.
اولوگانا گفت: «پس از تاسیس جمهوری، سیاست نسلکشی جسمانی و فرهنگی برای همگونسازی کوردها اجرا شد. با شروع از کوچگیری، قتلعامهای شیخ سعید، زیلان، آگری و در نهایت درسیم انجام شد. پیشگامان کورد آن دوره اعدام شدند و محل دفن آنها هنوز مشخص نیست. سیدرضا اگرچه اعتماد کرد و تسلیم سربازان ترک شد، اما با کاهش سن و افزایش سن پسرش که هنوز ۱۸ ساله نشده بود، در میدان بوغدای العزیز اعدام شد. اگرچه مکان مزار او ناشناخته است، اما تخمین زده میشود که او در اطراف میدان بوغدای العزیز به خاک سپرده شده است. درسیم مکانی است که جنبههای منحصر به فرد خود را دارد و از زمان عثمانیان هدف دولت بوده است. هنگامی که دولت شروع به حمله به درسیم کرد، اعضای خویبون (جنبش خودبودن) در سوریه با مقدار زیادی مهمات به راه افتادند، اما در شهر آمد به کمین افتادند. وقتی دولت متوجه میشود که نمیتواند از طریق درگیری با آنها مقابله کند، زمینهای زیرکشت محل زندگی آنها را به آتش میکشد و کسانی را که میخواهند به کمک آنها بیایند قتلعام میکند.»
مورخ و آکادمیسین سَدات اولوگانا پس از ارائهای جامع در مورد وظیفه تاریخی سید رضا و اهداف دولت ترکیه به سوالات شرکتکنندگان پاسخ داد.