تصویر

کاراموس: انزوا در شخص عبدالله اوجالان یک رویه علیه مردم کورد است

احمد کاراموس، رئیس مشترک ک‌ن‌ک، با بیان اینکه انزوا در شخص رهبر آپو تمام مردم کورد را هدف قرار داده است، تأکید کرد که هزاران نفری که در تجمع کلن گرد هم آمده بودند فریاد زدند «رهبر آپو اراده‌ی ماست.»

احمد کاراموس، رئیس مشترک کنگره ملی کوردستان (ک‌ن‌ک) در اظهاراتی که برای خبرگزاری فرات (ANF) کرد، به انزوای مطلق تحمیلی بر رهبر آپو و کانسپت جنگ نسل‌کشی علیه مردم کورد اشاره کرد. کاراموس با بیان اینکه انزوا در شخص رهبر آپو به کل جامعه سرایت کرده است، گفت: «اگرچه دیداری انجام شد، اما انزوا ادامه دارد. آقای عبدالله اوجالان در پیام خود به صراحت می‌گوید که انزوا ادامه دارد. با وجود اینکه فقط یک جلسه برگزار شد، این امر برای مردم کورد امیدوار کننده بود. ما توانستیم اطلاعات کمی در مورد سلامتی، شرایط و زندگی او به دست آوریم. این مایه خوشحالی ما بود.

اگرچه از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۵ روندی به نام فرآیند راه‌حل اتفاق افتاد، اما مشخص شد که دولت ترکیه پروژه، اراده و مفهومی برای حل مسئله کورد ندارد. جلسات فقط برای فریب جامعه بود. در این روند مشاهده شد که دولت پروژه راه‌حل محوری ندارد. سیاست فشار، حمله و ظلم که به ویژه پس از سال ۲۰۱۶ دوباره آغاز شد، بخشی از کانسپتی است که هدف آن نابودی مردم کورد است. انزوای تحمیلی بر عبدالله اوجالان نیز بخشی از این کانسپت است. این انزوا یک موضوع فردی نیست. هدف انزوا در شخص عبدالله اوجالان، همه مردم کورد است.»

«ده‌ها هزار نفر در کلن گفتند رهبر آپو اراده ماست»

کاراموس همچنین با تاکید بر اینکه این انزوا علیه تفکر و فلسفه رهبر آپو اعمال می‌شود، ادامه داد: «با وجود این همه هجمه و انزوا علیه عبدالله اوجالان، مردم کورد چه در سطح ملی و چه در سطح بین‌المللی نشان داده‌اند که اراده آنها آقای اوجالان است. کانسپت جنگ علیه آقای اوجالان، جنبش آزادی کورد و مردم کورد نتوانست این اراده را بشکند. ده‌ها هزار نفر در کلن تجمع کردند و گفتند: 'عبدالله اوجالان اراده این مردم است'. این پیام را داد که 'مسئله کورد بدون نقش و مسئولیت عبدالله اوجالان به هیچ وجه قابل حل نیست'.»

کاراموس در ادامه سخنان خود به حملات اشغالگرانه دولت ترکیه به شمال و شرق سوریه اشاره کرد و گفت: «مسئله روژاوا و وضعیت روژاوا یکی از موضوعات کلیدی برای حل مسئله کورد است. زیرا روژاوا با پارادایم، اندیشه و فلسفه عبدالله اوجالان به این نقطه رسیده است. روژاوا به الگویی برای چگونگی حل مشکلات در خاورمیانه تبدیل شده است. دلیل حملات دولت ترکیه به روژاوا این ترس است که کوردها بتوانند از طریق این مدل مشکلات خاورمیانه را حل کنند. آنها همچنین می‌ترسند که سیستم ایجاد شده در روژاوا بتواند هم مشکلات خاورمیانه و هم مسئله کورد را حل کند. به همین دلیل نیروهای اشغالگر در تمامی پیام‌های خود روژاوا را هدف قرار می‌دهند. اما آیا با کشتار، ویرانی و اشغال می‌توان به راه‌حلی دست یافت؟ البته نمی‌توان به آن دست یافت. زیرا مردم کورد اراده خود را در هر زمینه‌ای نشان داده‌اند. به همین دلیل، امیدواریم قدرت‌هایی که با کشورهای اشغالگر همکاری می‌کنند، به‌ویژه آن‌هایی که از سیاست‌های دولت ترکیه حمایت می‌کنند، درک کنند که این همکاری هیچ راه‌حلی به همراه نخواهد داشت.»

فراخوان به پ‌د‌ک

احمد کاراموس، رئیس مشترک ک‌ن‌ک با تاکید بر اینکه امروز مردم کوردستان روند بسیار حساس و خطرناکی را پشت سر می‌گذارد، سخنان خود را با این جملات به پایان رساند: «به عنوان ک‌ن‌ک، ما در چهار بخش کوردستان و در خارج از میهن تلاش‌های مکرری برای ایجاد اتحاد بین جنبش‌های کورد داشته‌ایم. با این حال، حزب دمکرات کوردستان (پ‌دک) همدستی با یک کشور اشغالگر مانند دولت ترکیه را که می‌خواهد مردم کورد را نابود کند، انتخاب کرد. این رویکردی است که موجودیت مردم کورد را به خطر می‌اندازد. امروز به عنوان مردم کورد دوران بسیار خطرناک و حساسی را پشت سر می‌گذاریم.

ما بارها به حزب دمکرات کوردستان پیام داده‌ایم که همدستی با دولت ترکیه راه‌حل نیست. ما یک بار دیگر حزب دمکرات کوردستان را فرامی‌خوانیم. اجازه ندهیم لوزان دوم در قرن بیست و یکم تکرار شود. بیایید مهره هیچکس نباشیم، در نیرنگ دولت ترکیه نیفتیم. امیدوارم حزب دمکرات کوردستان هر چه زودتر سیاست‌ها و اهداف دولت ترکیه را درک کند و در میان قدرت‌های ملی جای بگیرد. همه ما باید بازیگر اصلی حل مسئله کورد در خاورمیانه باشیم.»