KON-MED موضع خود را در مورد انتخابات در آلمان بیان کرد

کرم گوک رئیس مشترک KON-MED اظهار داشت که در انتخابات آلمان از نامزدهایی که خود را همراه کوردها می‌بینند، با انجمن‌های کوردی در تماس هستند و خواهان حل مسئله کوردها هستند، حمایت خواهند کرد.

کرم گوک رئیس مشترک KON-MED در مورد سیاست‌ها و انتظارات خود در مورد انتخابات عمومی در آلمان که در ۲۳ فوریه برگزار می‌شود، با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد.

کرم گوک با بیان اینکه این انتخابات در زمان مهم و تاریخی در آلمان برگزار می‌شود، گفت: «این انتخابات در زمانی برگزار می‌شود که انتخابات آمریکا بر اروپا و کل جهان تأثیر می‌گذارد. نفوذ نیروهای راستگرا به تدریج در اروپا، به ویژه در آلمان جایی که AfD به حزب پیشرو در بسیاری از ایالت‌ها تبدیل شده است، در حال افزایش هستند.

انتخابات هم برای ما کوردها و هم برای جامعه آلمان در زمان و شرایطی که در آن برگزار می‌شود، مهم است. اولاً وقتی دولت‌ها را با هم مقایسه می‌کنیم، می‌توان گفت که سیاست اقتصادی دولت فعلی این کشور از نظر نرخ بهره بانکی، قیمت مسکن، قیمت مواد غذایی و بنزین عقب مانده است. افزایش قیمت مواد غذایی اساسی این امر را دشوارتر کرده است.

نظام سلامت هم فاقد سیستم منضبط دولت‌های قبلی است. مردم وقتی برای معالجه به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند با شرایطی مواجه می‌شوند که باعث رنجش در جامعه می‌شود.

از منظر نظام آموزشی، خالی بودن کلاس‌ها و کمبود معلم از عوامل منفی است.

مثال دیگر این است که سیستم قطار دویچه بان آلمان الگویی برای کل جهان بود. همه می‌دانستند که قطار به موقع حرکت می‌کند و به موقع می‌رسد. این سیستم از بین رفته است.»

کرم گوک در ادامه سخنان خود با بیان اینکه دولت فعلی تجربه خوبی برای کوردها فراهم نکرده است، گفت: «کوردها و سازمان‌های اجتماعی کورد در آلمان به مدت ۳۰ سال ممنوع شده‌اند. این ممنوعیت تأثیر منفی بر آرزوها، فعالیت‌ها و عملکرد کوردها دارد. جامعه کورد در آلمان از منظر اجتماعی، فرهنگی، سازمانی یا نهادی با اقدامات منفی مواجه است. تنها در زمان این دولت، هزاران کورد جریمه شدند، حق اقامتشان لغو شد، درخواست شهروندی آنها رد شد و در استخدام با تبعیض مواجه شدند. به ویژه بسیاری از اعضا و مدیران انجمن‌ها، فدراسیون‌ها و ساختارهای ما تحت بازجویی قرار گرفته‌اند.

فعالیت‌های جامعه کورد در اینجا با دولت ترکیه در میان گذاشته شد و دولت ترکیه در آنجا اموال این افراد را تصرف کرد و خانواده‌های آنها را تهدید کرد. کوردهای اینجا ممنوع الخروج و بازگشت به وطن خود بودند.»

کرم گوک در خصوص انتظارات کوردها از دولت جدید اظهار داشت امیدواریم دولت جدید آلمان از تاریخ جامعه آلمان درس بگیرد و گفت: «ما می‌خواهیم روابط با دولت ترکیه نه تنها بر اساس منافع تجاری، بلکه در چارچوب دموکراسی، حاکمیت قانون، حقوق دموکراتیک و آزادی باشد. ما می‌خواهیم حقوق بشر، حقوق اساسی، آزادی و توسعه زبان و فرهنگ پایه و اساس باشد. نسل کشی بر مردم کورد تحمیل می‌شود. آنها مجبور هستند برای جلوگیری از قتل‌عام به آلمان بیاید. کوردها می‌خواهند صدای خود را در اینجا بدون ترس بیان کنند. آنها می‌خواهند از فرهنگ خود در برابر همگونسازی محافظت کنند و در جامعه آلمان پذیرفته شوند. جامعه کوردی برای مدت طولانی در آلمان زندگی می‌کند، مالیات می‌پردازد؛ اما هزاران نفر از فرزندان آنها در دام بوروکراسی گرفتار شده‌اند. ما اکنون بخشی از جامعه آلمان هستیم. ما اکنون به چشم کشور دوم خود به آلمان نگاه می‌کنیم. ما از دولت جدید آلمان می‌خواهیم که این وضعیت را در نظر بگیرد و همان حقوقی را که به سایر جوامع اعطا می‌کند برای مردم کورد به رسمیت بشناسد.»

کرم گوک در مورد احزاب و نامزدهای مورد حمایت خود گفت: «ما به مشخصات نامزدها، سخنان و عملکرد آنها توجه می‌کنیم. تمرکز ما روی نامزدهایی است که خود را بخشی از جامعه کوردی می‌دانند، با انجمن‌های کوردی ارتباط برقرار می‌کنند و مسئله کورد را در دستور کار خود قرار می‌دهند. یک نسل کشی علیه کوردها در حال انجام است و بنابراین مهم‌ترین مسئله بازگرداندن حقوق کوردها است که مصادره شده است. برای رفع این مشکلات با نامزدهایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند تماس خواهیم گرفت. ما از نامزدهایی حمایت خواهیم کرد که شخصیت چندفرهنگی آلمان را می‌پذیرند و فرهنگ‌های مختلف را نه به عنوان یک تهدید، بلکه به عنوان یک موهبت می‌بینند.»