تصویر

مراسم بزرگداشت در پاریس آغاز شد: دولت ترکیه قاتل است

به مناسبت سالگرد دومین قتل‌عام پاریس، مراسم بزرگداشتی در مقابل مرکز فرهنگی کوردی احمد کایا آغاز شد. در این مراسم به دولت قاتل ترکیه و سکوت فرانسه اعتراض شد.

دومین قتل‌عام پاریس

مراسم‌های بزرگداشت با پیشاهنگی جنبش زنان کورد در اروپا (ت‌ژک-اروپا) برای عضو شورای اجرایی ک‌ج‌ک، اوین گویی، هنرمند میر پرور و عبدالرحمن قزل که در مرکز فرهنگی کوردی احمد کایا در پاریس، پایتخت فرانسه در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۲ به قتل رسیدند، آغاز شد. کوردها و دوستانشان در مقابل مرکز فرهنگی کوردی احمد کایا که در آن قتل‌عام رخ داد تجمع کردند و بارها شعارهایی مانند «شهدا نمی‌میرند» و «ژن، ژیان، آزادی» سر دادند. عکس‌های پرتره کسانی که در اولین و دومین قتل‌عام پاریس جان خود را از دست دادند، در جریان این کنش حمل شد.

مراسم بزرگداشت با یک لحظه سکوت در زمان قتل‌عام آغاز شد.

«قاتل‌ها مشخص هستند، چرا دولت فرانسه ساکت است؟»

دیلان آمد که به نمایندگی از ت‌ژک-اروپا در مراسم بزرگداشت سخنرانی کرد، پرسید: «قاتلان مشخص هستند، چرا دولت فرانسه ساکت است؟». دیلان آمد با بیان اینکه تصمیم قتل‌عام توسط دولت ترکیه گرفته شده است، خطاب به دولت فرانسه گفت: «اگر دولت فرانسه نمی‌خواهد در این جنگ کثیف دولت ترکیه شریک باشد، باید این قتل‌عام را روشن کند.»

«تا زمانی که رهبر آپو آزاد نشود، به مبارزه ادامه خواهیم داد»

دیلان آمد با بیان اینکه دولت ترکیه وجود خود را بر پایه نابودی کوردها استوار کرده است، گفت: «دولت ترکیه این قتل‌عام‌ها را برای از بین بردن مبارزات کوردها انجام می‌دهد و به همین دلیل به روژاوا حمله می‌کند و انزوای تحمیلی بر رهبر آپو را عمیق‌تر می‌کند.» دیلان آمد با یادآوری اهمیت پارادایم رهبر آپو، خواستار گسترش مبارزه شد. دیلان آمد در پایان با یادآوری درودی که رهبر آپو در دیدار با برادرزاده خود عمر اوجالان فرستاده بود گفت: «بار دیگر سلام رهبر آپو را دریافت کردیم. با این سلام مبارزه را گسترش می‌دهیم. تا زمانی که رهبر آپو آزاد نشود، به مبارزه خود ادامه می‌دهیم.»

به نمایندگی از خانواده شهید اوین گویی، امینه کارا، یادآور شد که اوین گویی در کمپ آوارگان مخمور بزرگ شده است. امینه کارا با بیان اینکه این شهید در چهار بخش کوردستان مبارزه کرده است، گفت: «انسان از زندگی مبارزاتی اوین نیرو می‌گیرد، او وظایف مهمی را در روژاوا بر عهده گرفت. در مبارزه با داعش تلاش زیادی کرد. با وجود اینکه پس از مجروح شدن به اروپا آمد، ولی هرگز دست از مبارزه نکشید. ما به عنوان خانواده‌اش می‌خواهیم این قضیه آشکار شود. ما دست از مبارزه سارا‌ها و اوین‌ها برنمی‌داریم. تا آخر مبارزه می‌کنیم.»

«قاتل، دولت ترکیه است»

جلال توران، یکی از بستگان شهید عبدالرحمن قزل، یادآور شد که با وجود گذشت ۲ سال از قتل‌عام، این واقعه فاش نشده است. توران با بیان اینکه می‌دانند چه کسی پشت این قتل‌عام است، گفت: «دولت ترکیه پشت این قتل‌عام است. این قتل‌عام به دلیل افشا نشدن قتل‌عام قبلی پاریس رخ داد. اما این سرنوشت و تقدیر نیست. دیگر بس است! کوردها در ۴ بخش کوردستان هر ۱۰۰ سال یک بار فرصت بزرگی دارند، کوردها باید از این فرصت استفاده کنند.» جلال توران با تاکید بر اینکه به دلیل منافع شخصی سعی بر سرپوش گذاشتن بر این قتل‌عام وجود دارد، گفت: «دولت فرانسه باید هر کاری که لازم است، برای روشن شدن این قتل‌عام انجام دهد.»

«آنها یک میراث انقلابی برای ما به جا گذاشتند»

زبیده زمرد، رئیس مشترک ک‌ج‌دک-اروپا، که بعداً سخنرانی کرد، سخنان خود را با این جمله آغاز کرد: «ما متاسفیم، اما به همان اندازه که غمگین هستیم، خشمگین هستیم.» زبیده زمرد با بیان اینکه همانطور که قاتلان قتل‌عام‌های درسیم، مرعش و روبوسکی را می‌شناسیم، قاتلان قتل‌عام پاریس را نیز می‌شناسیم. وی اظهار داشت که انقلابیون و زنان پیشگام در پاریس هدف سیاست‌های کثیف دولت ترکیه قرار گرفتند. زبیده زمرد با تاکید بر اینکه زنان به دلیل پیروی از پاردایم رهبر آپو هدف قرار گرفتند، گفت: «سکینه جانسز میراثی انقلابی برای ما به جا گذاشت، اوین سیستم روژاوا را برای ما به جا گذاشت، ما از میراث آنها صیانت خواهیم کرد.»

زبیده زمرد با بیان اینکه می‌خواهند دستاوردهای کوردها را از بین ببرند، افزود: «اوین با مبارزه با داعش از اروپا محافظت کرد، اما دولت فرانسه از اوین محافظت نکرد. دولت فرانسه چشم خود را به روی قاتلان بست.» زبیده زمرد به شهدای مقتول قول داد و گفت: «ما مبارزه آنها را بر زمین نخواهیم گذاشت. دولت وحشی ترکیه برای شکستن اراده ما انزوا را عمیق‌تر می‌کند. ما مبارزه خود را تا آزادی رهبر آپو و حل مسئله کورد گسترش خواهیم داد.»

مراسم بزرگداشت با روی صحنه آمدن مَیزَن آگیت ادامه یافت. مراسم بزرگداشت ساعت ۱۸:۰۰ با حضور دوستان کورد ادامه خواهد داشت.