نماینده مارپ سازمان ملل: آزادی اوجالان نقش اساسی در حل مسئله کوردها دارد
جانفرانکو فتورینی نماینده مارپ سازمان ملل متحد انزوای عبدالله اوجالان را نقض حقوق بشر دانست و گفت: «برای حل مسئله کوردها باید اوجالان آزاد شود.»
جانفرانکو فتورینی نماینده مارپ سازمان ملل متحد انزوای عبدالله اوجالان را نقض حقوق بشر دانست و گفت: «برای حل مسئله کوردها باید اوجالان آزاد شود.»
انزوای شدید رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان در سی و سومین ماه ادامه دارد. اعتراضات علیه انزوا در امرالی ادامه دارد. مشارکت در کارزار «آزادی برای عبدالله اوجالان، راه حل سیاسی برای مسئله کورد» که از ۱۰ اکتبر آغاز شده بود، همچنان ادامه دارد.
جانفرانکو فتورینی، نماینده دائم جنبش دوستی مردم علیه نژادپرستی (مارپ) سازمان ملل در مورد انزوای شدید در امرالی با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد. مارپ یک سازمان بینالمللی جامعه مدنی است.
انزوا نقض حقوق بشر است
جانفرانکو فتورینی انزوای رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان را نقض حقوق بشر دانست و تاکید کرد، این انزوا باید فورا پایان یابد. فتورینی گفت: «میتوانیم شرایطی را که عبدالله اوجالان در آن قرار دارد با وضعیت نلسون ماندلا، رهبر آفریقای جنوبی مقایسه کنیم. آنها میخواستند ماندلا را در جزیرهای در انزوا نگه دارند، اما در نتیجه آزادی ماندلا نقش اساسی در حل مشکل آفریقای جنوبی داشت. به همین ترتیب آزادی عبدالله اوجالان به حل مسالمتآمیز مسئله کوردها منجر خواهد شد.»
فتورینی کمپین «آزادی برای عبدالله اوجالان، راه حل سیاسی برای مسئله کوردها» را بسیار مهم دانست و از همه خواست تا از این کمپین حمایت کنند. فتورینی تصریح کرد که اروپا باید برای تغییر شرایطی که عبدالله اوجالان در آن قرار دارد، اقدام کند.
موضع اروپا پوچ است
فتورینی درباره حملات دولت ترکیه به روژاوا و دیگر مناطق کوردستان صحبت کرد و سکوت اتحادیه اروپا در برابر حملات دولت ترکیه را محکوم کرد. فتورینی موضع اروپا را پوچ دانست و ادامه داد: «رهبران اروپا فکر میکنند توافق با اردوغان به نفع کشورشان است. اما چگونه میتوانیم به عضوی از ناتو که سیستم دفاعی روسیه را خریداری کرده است اعتماد کنیم؟ این موضوع بحثبرانگیز است و ترکیه تنها عضو ناتو است که چنین رویکردی را در پیش گرفته است. اما همچنان مجاز است. گفته میشود «ما از جنایات اردوغان در ترکیه و سوریه باخبریم» اما در مقابل این وضعیت سکوت کردهاند. سپس باید پرسید که منطق سیاست اتحادیه اروپا که مدعی حمایت از حقوق بشر است چیست؟ هیچ منطقی در این دیدگاه وجود ندارد.»
جنایت جنگی در روژاوا در حال انجام است، اما سازمان ملل ساکت است
فتورینی اقدامات دولت ترکیه در روژاوا را جنایت جنگی اعلام کرد و گفت: «نه تنها در روژاوا، اگر به اقدامات ترکیه علیه مردم کورد نگاه کنیم، شاهد نسلکشی خواهیم بود. همچنین شاهد نسلکشی فرهنگی خواهیم بود. در گزارشهای مکانیسمهای مختلف سازمان ملل، انواع نقض حقوق بشر در ترکیه فاش و محکوم شد. پس چرا شورای حقوق بشر سازمان ملل در برابر این جنایات تصمیمی نگرفت؟ در این مورد، موضوع مربوط به بازیهای سیاسی ژئواستراتژیک در منطقه است. درست است که ترکیه در بسیاری از مسائل منطقه حرفی برای گفتن دارد، اما این نباید مانع از انجام ماموریت سازمان ملل شود.»