در مسابقه پیادهروی سالنی ۵ هزار متر که در شهر ارفورت در ایالت تورینگن آلمان برگزار شد، جومالی آسلان، ورزشکار کورد، مقام اول را کسب کرد.
این مسابقه معتبر که توسط فدراسیون DLV آلمان سازماندهی و تحت نظارت فدراسیون جهانی دو و میدانی برگزار شد، شاهد رقابت ۱۵ ورزشکار مرد بود که در نهایت جومالی آسلان در این مسیر دشوار به مقام نخست رسید.
اعلام برگزاری مسابقه یک ماه پیش از آن صورت گرفته بود و ورزشکاران با آمادگی بالا در آن شرکت کردند.
این موفقیت جومالی آسلان، توجهها را در عرصه بینالمللی ورزش به خود جلب کرد و او را یک قدم دیگر به مسابقات قهرمانی بزرگ که در سال ۲۰۲۵ در توکیو برگزار میشود، نزدیکتر کرد.
«هدفم توکیو ۲۰۲۵ است»
جومالی آسلان با کسب این مقام اول، امتیاز مهمی برای شرکت در مسابقات قهرمانی بینالمللی که در سال ۲۰۲۵ در توکیو برگزار خواهد شد، به دست آورد. آسلان اظهار داشت که این موفقیت را با یک روند کاری برنامهریزی شده و منظم به دست آورده است.
آسلان گفت: «سه ماه است که با ریتمی فشرده برای مسابقه پیادهروی سالنی ۵ هزار متر آماده میشوم. روزانه به طور متوسط ۲۵ کیلومتر پیادهروی میکردم و یک برنامه تمرینی سنگین را دنبال کردم. هدفم این است که در توکیو ۲۰۲۵ هویت کوردی را نمایندگی کنم و به اوج برسانم.»
«با ایمان و ارادهام پیش میروم»
آسلان با بیان اینکه در این مسیر هیچ حمایتی دریافت نکرده است، گفت: «متاسفانه در ترکیه به دلیل کورد بودنم، نه تنها حمایتی دریافت نکردم، بلکه با موارد زیادی از نقض حقوق نیز مواجه شدم. در آلمان نیز موسسات و سازمانها در مورد حمایت از ورزشکاران کورد رویکردی محتاطانه دارند. من با اراده و ایمان خودم پیش میروم. در این راستا، باور دارم که هویت کوردی را در عرصه بینالمللی به اوج خواهم رساند.»
جومالی آسلان ضمن بیان مشکلاتی که در دوران ورزشی خود با آنها روبرو شده، ناراحتی خود را از بیجواب ماندن درخواستهای کمک و حمایت از نهادهای کورد اینگونه بیان کرد: «به جز یوکسل کوچ، مدیر فدراسیون KURD-SPOR-EU، مربی کورد من متین یالچین و مربی آلمانیام هولگر کاده، کسی از من حمایت نکرد. با این وجود، ایمانم را از دست ندادهام و از نمایندگی مردمم احساس غرور میکنم.»
«ورزش در عین حال یک شیوه زندگی است»
جومالی آسلان با اشاره به اهداف بلندمدت خود علاوه بر مسابقات توکیو گفت: «هدفم این است که پس از توکیو، در المپیک آمریکا که در سال ۲۰۲۸ برگزار میشود، شرکت کنم. در این راستا به تلاش خود ادامه میدهم. ورزش برای من فقط یک شغل نیست، بلکه یک شیوه زندگی است.»
«ابزاری برای دفاع از هویت کوردی نیز هست»
جومالی آسلان که علاوه بر ورزشکاری، در قبال مسائل اجتماعی نیز موضعی فعال دارد، گفت: «دولت ترکیه، مدام مردم و برادران و خواهران ما را در روژاوا قتلعام میکند. هیچ کوردی نباید در برابر این سکوت کند. من نیز به عنوان یک کورد، قتلعامهایی که در روژاوا انجام میشود را محکوم میکنم. دولت ترکیه به هر جایی که کوردها در آن هستند حمله میکند. در روژاوا حملات نظامی انجام میشود. حملات اجتماعی و حملاتی در عرصه ورزش مانند مشکلاتی که من تجربه کردم... به همین دلیل، موفقیتهایم در دوران ورزشی را به عنوان هدفی فردی نمیبینم. آن را به عنوان ابزاری برای دفاع از حقوق و هویت مردم کورد میبینم. با وجود همه سختیها و مشکلاتی که در این راه با آن مواجه شدهام، مصمم هستم. به صدای مردمم بودن ادامه خواهم داد.»