11 کشور در بیانیهای خواستار اقدامی قاطع علیه سوریه شدند
11 کشور در بیانیهای خواستار اقدامی قاطع علیه سوریه شدند
11 کشور در بیانیهای خواستار اقدامی قاطع علیه سوریه شدند
امضا کنندگان این بیانیه که به غیر اسپانیا، همگی از اعضای گروه ۲۰ هستند، گفته اند از اقدام قاطع شورای امنیت سازمان ملل حمایت می کنند اما جهان نمیتواند تا ابد منتظر بماند.
پیشتر باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در کنفرانسی خبری که در پایان نشست گروه ۲۰ برگزار شد گفت که رهبران کشورهای اروپایی، آسیایی و خاورمیانه در جریان این نشست استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط دولت سوریه را محکوم کرده و خواستار پاسخی قاطع شدهاند.
آقای اوباما از رژیم بشار اسد به عنوان تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی یاد کرد.
این درحالی است که اجلاس سران گروه 20 بخاطر اختلاف بر سر سوریه شکست خورده و بسیاری کشورها تکرویهای خودسرانه آمریکا و همپیمانانش را مورد انتقاد قرار دادند. از سوی دیگر پارلمان انگلیس به مداخله نظامی علیه سوریه رأی نداد و پارلمانتاران و مردم فرانسه هم فرانسوا اولاند رئیسجمهور جنگطلبشان را تنها گذاشتند. این کشورها میگویند آمریکا مسئول انجام تحقیقات برای اثبات مدعای استفاده از سلاح شیمیایی نیست این کار, وظیفه سازمان ملل است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هم در کنفرانسی خبری گفت که اکثر رهبران شرکت کننده در این نشست با اقدام نظامی علیه سوریه مخالف هستند.
آقای پوتین در ادامه صحبت هایش افزود در جریان مذاکراتی که تا ساعت یک بامداد ادامه داشت تنها آمریکا، فرانسه، کانادا، عربستان سعودی و ترکیه بدون موافقت شورای امنیت سازمان ملل با انجام حمله نظامی موافق بودند. این درحالی است که این کشورها همپیمانان گروههای مخالف سوری و جبههالنصر وابسته به القاعده میباشند و عامل شروع جنگ داخلی هستند.
رئیس جمهور روسیه گفت که مذاکراتی خصوصی با باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا داشته است.
رهبران آمریکا و روسیه مواضع کاملا متفاوتی در قبال واکنش به حمله شیمیایی در سوریه دارند.
آقای پوتین بار دیگر تاکید کرد که هر گونه اقدام نظامی ناقض قوانین بینالمللی است.
رئیس جمهور روسیه از حمله شیمیایی به حومه دمشق که ماه گذشته صورت گرفت به عنوان اقدامی تحریک آمیز از سوی مخالفان مسلح دولت سوریه نام برد.
به گفته آقای پوتین مخالفان با هدف انجام مداخله نظامی در سوریه دست به این اقدام زدند.