۱۱۶ تن از فعالان مدنی و صنفی در کوردستان، خواهان آزادی بی‌قید و شرط سامان پاشایی شدند

۱۱۶ تن از فعالان مدنی و صنفی در کوردستان با انتشار نامه‌ای کتبی تداوم بازداشت و بلاتکلیفی سامان پاشایی را محکوم کردند و خواستار آزادی بی قید و شرط وی شدند.

این افراد که از چهره‌های مختلف دانشگاهی، فعالین مدنی و سیاسی و همچنین شهروندان  هستند، خطاب به دادستانی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، تمدیدهای مکرر حکم بازداشت سامان پاشایی و بلاتکلیفی وی را محکوم کردند.

امضا کنندگان نامه اعلام کردند که دکتر سامان پاشایی عضو هیئت علمی دانشگاه و قهرمان ورزش سابق ملی و مربی ورزشی را از نزدیک و به خوبی می‌شناسند و بر همین اساس گواهی می‌دهند که وی شخصیت علمی، اجتماعی، دغدغه مند و دلسوز برای همگان داشته و همواره دغدغه سرزمین و مردم خود را دارد.

در بخشی از نامه همچنین به این مسئله اشاره شده است که دکتر سامان پاشایی امکان زندگی در  کشورهای اروپایی و آمریکایی را داشته است، اما  خود زندگی در میهن خود و با همزبانان خود را ترجیح داده است.

در بخش دیگری از نامه، امضا کنندگان به گرفتن اعترافات اجباری از سامان پاشایی انتقاد کرده و طرح اتهامات علیه وی را به دلیل سوابق سیاسی خانواده اش دانسته اند. همچنین اعلام شده است که بازداشت وی به دلیل داشتن ماهواره و استفاده از اینترنت آزاد بوده که این امر اکنون در سطح جهانی جزو حقوق اولیه و پیش پا افتاده می باشد.

در بخش پایانی نامه امضا کنندگان به بازداشت بیش از ۵۸ روزه سامان پاشایی از سوی نهادهای امنیتی اعتراض کرده و از مسئولین مربوطه درخواست نمودند تا شرایط آزادی و احترام به این سرمایه اجتماعی، مردمی و علمی را فراهم کنند.

سامان پاشایی شهروند اهل سقز و متولد ۱۳۵۹ می‌باشد. وی در تاریخ ۱۱ تیر ۱۴۰۲  زمانی که از سنه به سقز باز می‌گشت، توسط نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنه منتقل شد.

سامان پاشایی استاد دانشگاه و مربی ورزشی، دکترای فیزیولوژی، استاد رشته تغذیه ورزشی، عضو آکادمی ملی طب ورزشی آمریکا و قهرمان پیشین کشتی فرنگی نوجوان جهان است.

پیشتر نیز کمیته جهانی المپیک به بازداشت این قهرمان سابق واکنش نشان داده و اعلام کرده بود، اوضاع را به دقت زیر نظر دارد و حق هرگونه اقدامی را تا قبل از مسابقات المپیک علیه جمهوری اسلامی محفوظ می‌داند.