فراخوان علیه احکام اعدام در ایران
شبکه حقوق بشر کوردستان همراه با ۱۷ سازمان حقوق بشری ایرانی و بینالمللی، خواستار لغو فوری احکام اعدام علیه زندانیان سیاسی شدند.
شبکه حقوق بشر کوردستان همراه با ۱۷ سازمان حقوق بشری ایرانی و بینالمللی، خواستار لغو فوری احکام اعدام علیه زندانیان سیاسی شدند.
فراخوانها و حمایتها در ضدیت با مجازات اعدام صادر شده توسط حکومت ایران علیه زندانیان سیاسی همچنان ادامه دارد. شبکه حقوق بشر کوردستان همراه با ۱۷ سازمان حقوق بشری ایرانی و بینالمللی در رابطه با احکام اعدام صادر شده برای پخشان عزیزی و وریشه مرادی، بیانیهای مشترک صادر کردند.
در بیانیه آمده است:
«به نام زندگی، به نام انسانیت، به نام زیبایی. این کلمات آغازگر نامهای است که وریشه مرادی، زندانی سیاسی و یکی از هزاران زن مبارز کورد، از زندان اوین نوشته است. کلماتی که بار دیگر یادآور صدای زنانی است که در ایران و کوردستان، با جسارت و ایستادگی در برابر سیستم سرکوب، جان خود را سپر میکنند. این بیانیه، صدای آنان و پاسخی به فراخوان آنان است.»
در بیانیه تصریح شده است که پس از آغاز انقلاب «ژن ژیان آزادی» در ایران موج جدیدی از اعدام برای ایجاد رعب و وحشت شروع شد. همچنین اعلام شد: «این بار، سرکوب زنان و مردم کورد، دو بازوی مهم و استوار مبارزه، در مرکز توجه این سیستم سرکوبگر قرار گرفتهاند. در این دوره جدید، زنان و مردان شجاعی چون وریشه مرادی و پخشان عزیزی، بدون دادرسی منصفانه و با اتهاماتی ناعادلانه و ساختگی، به اعدام محکوم شدهاند.»
در ادامه بیانیه اعلام شده است که زنان کورد، وریشه مرادی و پخشان عزیزی که سالها در برابر ظلم سیستماتیک جمهوری اسلامی مبارزه کردهاند، تحت خطر اعدام بسر میبرند و تاکید شد که توقف اعدام اقدامی بسیار مهم است.
در بخش دیگری از بیانیه آمده است: «همچنین یادآور میشویم که جمهوری اسلامی هرگز نخواهد توانست بحران سیاسی درون مرزیاش را با قربانی گرفتن از جامعه مبارز ایران و کوردستان به تعادل برساند. چنانچه وریشه مرادی در نامهای از بند زنان زندان اوین، به وضعیت خاورمیانه و وضعیت داخلی ایران اشاره کرده است و مینویسد: «آتش جنگ سراسر خاورمیانه را فرا گرفته است و باید اجازه ندهیم همزمان با جنگهای فرامرزی کشتارهای دهه ۶۰ تکرار شود.» این جمله یک هشدار تاریخی در رابطه با پیوستگی بحرانهای منطقهای با سرکوبهای داخلی است و روشنکننده ابعاد پیچیده و فاجعهبار وضعیت امروز ایران است، جایی که سرکوب داخلی و سیاستهای جنگطلبانه به طور همزمان برای حفظ قدرت و ادامه سلطهطلبی رژیم ایران اعمال میشود.
در پرونده وریشه مرادی و پخشان عزیزی، مانند بسیاری دیگر از زندانیان سیاسی، حق دادرسی منصفانه بارها و بارها نقض شده است. این زنان مبارز نه تنها از حق دسترسی به وکیل محروم بودهاند، بلکه تحت فشارهای شدید و شکنجههای غیرانسانی برای اعترافات اجباری قرار گرفتهاند. ما سازمانهای حقوق بشری در اعتراض به این روند غیرانسانی اعلام موضع میکنیم و تمام توان خود را برای امکان دادخواهی این دو زن مبارز به کار خواهیم گرفت.
امروز صدای وریشه مرادی و پخشان عزیزی تنها به کوردستان یا ایران محدود نمیشود. این دو زن نماد مقاومت و مبارزه تاریخی زنان هستند، زنانی که با وجود تمام تهدیدها و خطرات، از پای نمینشینند و برای حق زندگی و آزادی میجنگند. فراخوان آنها به افکار عمومی جهان، فراخوانی است برای همبستگی با تمام زنانی که زیر چتر سرکوب و تبعیض قرار دارند.
ما به عنوان سازمانهای حقوق بسری و مردمی، خواهان لغو فوری احکام اعدام وریشه مرادی و پخشان عزیزی و تمامی زندانیان سیاسی هستیم. این زنان، با عزم و جسارتشان، فصل جدیدی از مبارزه برای آزادی و برابری را رقم زدهاند و این اعدامها بدون شک عواقب سنگینی برای رژیم جمهوری اسلامی خواهد داشت. هر قطره خون این زنان، زخمی فراموشنشدنی بر پیکرهی سرکوبگر رژیم و انگیزهای تازه برای جامعهی مبارز ایران خواهد بود.
«ما در این زندان بیرحمانه و غیر انسانی، جنبه انسانیمان بیشتر میشکفد و زنانگی امتحان قدرت و انسانی بودنش را پس داده و سربلند از آن بیرون میآید.»
سازمانهای امضاکننده این بیانیه
۱-جمعیت حقوق بشر کوردستان-ژنو
۲-توسعه آموزشی بینالمللی
۳-کانون مدافعان حقوق بشر
۴- انجمن قلم آمریکا
۵-شبکه حقوق بشر کوردستان
۶-سازمان حقوق بشر اهواز
۷-همبستگی علیه مجازات اعدام
۸-کمپین فعالان بلوچ
۹-رسانک
۱۰-بنیاد عبدالرحمن برومند برای حقوق بشر در ایران
۱۱-همه حقوق بشر برای همه در ایران
۱۲-بنیاد سیامک پورزند
۱۳-گروه حقوق بشر بلوچستان
۱۴-حقوق بشر ایران
۱۵-مهرانگیز کار
۱۶-نهاد حقوق بشر مردم آذربایجان در ایران
۱۷-سازمان اتحاد برای ایران
۱۸-اطلس زندانهای ایران