آغاز عقبنشینی نیروهای گریلا فضای رسانههای جهانی را تحت تأثیر قرارداد
آغاز عقبنشینی نیروهای گریلا فضای رسانههای جهانی را تحت تأثیر قرارداد
آغاز عقبنشینی نیروهای گریلا فضای رسانههای جهانی را تحت تأثیر قرارداد
گریلاهای مستقر در شمال کردستان در راستای پیشبرد روند چاره یابی دمکراتیک مسئله کرد از دیروز حرکت خود بسوی جنوب کردستان را آغاز کردند. این موضوعی بود که علاوه بر مطبوعات ترکیه و منطقه ، فضای رسانه های جهانی را نیز تحت تأثیر قرار داد .
آژانس فرانسوی ای اف بی از آغاز مرحله عقب نشینی نیروهای گریلا به عنوان اقدامی حساس نام برده که در راستای مذاکرات صلح برای پایان دادن به جنگ 30 ساله انجام گرفته است .
ای اف بی همچنین چکیده بیانیه فرماندهی نیروی مدافع خلق و اظهارات رهبران حزب صلح و دمکراسی و کنفدرالیسم جوامع کردستان در این ارتباط را منتشر کرده است .
رویترز دیگر خبرگزاری جهانی بود که با تیتر ' نیروهای کرد مرحله عقب نشینی را آغاز کردند ' این موضوع را در گزارشی پوشش داده است .
رویترز نوشته است نیروهای گریلایی در چارچوب دیدارهای صورت گرفته میان اوجالان و حکومت ترکیه حرکت مسالمت آمیز خود را آغاز کرده اند .
تلویزیون الجزیره نیز در گزارشی موضوع حرکت نیروهای گریلا بسوی جنوب کردستان را بازتاب داد .
در همین ارتباط روزنامه گاردین با سرتیتر' کردها به آتش بس میان پ.ک.ک و ترکیه امیدوارند ' یک خبر تحلیلی به مخاطبان خود ارائه داده است.
خبرنگار گاردین ضمن بازنویسی مشاهدات عینی خود در شمذینان از ستم حکومتی ترکیه بر مردم کرد طی سالهای جنگ نوشته است .
روزنامه فرانسوی لوموند هم در مطلبی تحت عنوان ' پ.ک.ک عقب نشینی را آغاز کرد ' آخرین تحولات مربوط به دیدارهای صلح را پوشش داد .
لوموند با اشاره به اتفاقات و اظهارات چند ماه اخیر طرفهای درگیر می نویسد این برای نخستین بار در طول 30 سال گذشته است که کردها و ترکیه اینچنین به صلح نزدیک شده اند.
این روزنامه همچنین برخی از مراحل دیدارهای اسلو را به رشته تحریر درآورده و به بیوگرافی اوجالان نیز جای داده است .
از دیگر خبرگزاریها و رسانه های معروف جهان ، لفیگارو ، یورونیوز ، آسوشیتدپرس ، روزنامه زودویتچه زیتونگ ، اوستریا کورریر و روزنامه یومی یوری ژاپن بودند که مرحله عقب نشینی نیروهای گریلا در فرایند چاره یابی مسئله کرد را بازتاب دادند.