اعلامیه صلح ۳۲۸ نهاد و سازمان در شهر آمد اعلام شد
۳۲۸ سازمان مدنی، تجاری، کارگری و حرفهای در شهر آمد اعلامیه صلحی را که به مناسبت ۱ سپتامبر، روز جهانی صلح تهیه کرده بودند، اعلام کردند.
۳۲۸ سازمان مدنی، تجاری، کارگری و حرفهای در شهر آمد اعلامیه صلحی را که به مناسبت ۱ سپتامبر، روز جهانی صلح تهیه کرده بودند، اعلام کردند.
در شهر آمد، ۳۲۸ سازمان مردمنهاد، تجاری، کارگری و حرفهای اعلامیه صلحی را که به مناسبت ۱ سپتامبر، روز جهانی صلح تهیه کرده بودند، در میدان داغکاپی (میدان شیخ سعید) اعلام کردند. در این بیانیه اعضای پلاتفرم کار و دموکراسی آمد و نمایندگان نهادهای امضاکننده حضور داشتند.
ناهید اَرَن، رئیس کانون وکلای دادگستری آمد که این بیانیه را قرائت کرد، گفت که اساسیترین هدف مردم زندگی در امنیت و عزت و به دور از ترس است. ارن با تاکید بر اینکه زندگی در صلح یک حق اساسی در دنیای بدون جنگ است، گفت: «اما جنگها، درگیریها و حوادث خشونتآمیز در بسیاری از نقاط جهان با تمام وحشیگری و ویرانگری خود در مقابل چشمان جامعه بینالمللی، ادامه دارد. تنها در ۱۰ ماه گذشته بیش از ۴۰ هزار نفر در فلسطین جان خود را از دست دادند. مثل همیشه، کودکان و زنان بیشترین آسیب را از این حملات متحمل شدند. با وجود همه این وقایع ناخوشایند، ما باید به دفاع از حق خود برای صلح در برابر جنگها برای یک جهان قابل زندگی ادامه دهیم.»
ناهید ارن با بیان اینکه آنها به ضرورت و اهمیت صلح به عنوان جامعهای که ویرانیها و دردهای ناشی از جنگ، درگیری و خشونت را تجربه کردهاند، آگاه هستند، افزود: «روندهایی که در سالهای گذشته برای حل دموکراتیک مسئله کورد آغاز شده و در جامعه هم بازتاب مناسبی داشته، متأسفانه نتوانست در راستای انتظارات اجتماعی به نتیجه برسد. علیرغم از سرگیری درگیریها، عملیاتها و حوادث خشونتآمیز، انتظار و امید به راهحلی که صلح را در اولویت قرار دهد و مبتنی بر گفتگو و مذاکره در میان همه اقشار جامعه باشد به قوت خود ادامه دارد.»
ارن رئیس کانون وکلای دادگستری آمد با بیان اینکه نمایندگان جامعه مدنی، تشکلهای حرفهای و کارگری که در ماه فوریه در آمد گرد هم آمدند، پیشنهادهایی در رابطه با مسئله کورد انجام داده و خواستار حل آن شدند، گفت: «مشخص شد که رکود در توسعه دموکراتیک کشور و بحرانهای اقتصادی، ارتباط مستقیمی با پافشاری بر عدم حل مسئله کورد و سیاستهای امنیتی جاری دارد. فراخوانی به منظور ضرورت شکلگیری اراده جدیدی برای حل مسئله، خاموش شدن اسلحهها، رفع موانع در پیش روی نقش بازیگران و بهویژه اینکه مجلس ملی ترکیه مسئولیت حل این مسئله دردناک را بر عهده بگیرد، ارائه شد.»
وی با اشاره به فشارهای اخیر بر فرهنگ و زبان کوردی گفت: «به طور گسترده تجربه شده است که اصرار بر سیاستهای امنیتی به صلح اجتماعی و اراده برای زندگی مشترک آسیب میزند.» ارن اینگونه به سخنانش ادامه داد: «بازداشت، دستگیری و مجازات کسانی که با آوازهای کوردی رقص و پایکوبی میکنند به بهانه تبلیغات برای سازمان، بار دیگر نشان داد که درک نادرستی از مسئله کورد وجود دارد و نظام سلطه از تعریف آن در چارچوب حقوق اجتماعی و سیاسی اجتناب میکند و آن را بهعنوان به رسمیت شناختن «حقوق و آزادیهای فردی» از گذشته تا کنون تفسیر و تلقی میکند.
ما میبینیم که صلح باید مهمترین و اولویتدارترین دستور کار ترکیه باشد و این یک وظیفه و مسئولیت در قبال جامعه و میهن است که همه کسانی که مسئول هستند را فرا خوانده تا روندی را ایجاد کنند که در آن دوباره صلح مورد بحث قرار گیرد. در این زمینه، ما به درستی و قویاً از همه بازیگران، جریانات اجتماعی و سیاسی دعوت میکنیم تا به مسئولیتهای خود عمل کنند تا محیطی عاری از درگیری برای حل مسالمتآمیز و دموکراتیک مسئله کورد تضمین شود.»