ورود ریزگردهای عربی به مهمان ثابتی برای مردم استان سنه تبدیل شده است که متاسفانه به دلیل عدم توجه جدی رسانه ها و مسئولان رژیم، این موضوع به مسئله ای عادی تبدیل شده و کسی به وضعیت های هشدار دهنده توجهی نمی کند.
روزگاری نه چندان دور شهر سنه و دیگر شهرهای استان سنه به لحاظ جاذبه های طبیعی و هوای زیبا و مساعد، مردم طبیعت دوست را به سوی خود می کشاند و این درحالیست که در دهه اخیر این وضعیت به خاطره ای دور تبدیل شده و خود مردم این محل نیز در حسرت دیدن آب و هوای پاک هستند.
تردد وسائل نقلیه فرسوده و از رده خارج، نزدیکی واحدهای اندک صنعتی به شهر، عدم جانمایی صحیح شهرک های صنعتی و در نهایت ریزگردها، روزهای پاک در این استان را انگشت شمار کرده است.
دکتر محمد رضا فضلاللهی فوق تخصص آسم و آلرژی در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت، مطالعه اخیر سازمان بهداشت جهانی که بازه زمانی سالهای 2003 تا 2010 را در بر میگیرد شامل 1100 شهر دنیا می شود که طی آن دو شهر اهواز و سنه و یک شهر از مغولستان آلودهترین شهرهای دنیا از نظر آلودگی به ریزگردها شناخته شدهاند.
این فوق تخصص آسم و آلرژی گفت: عوارض ناشی از ریزگردها در بیمارانی با سابقه مزمن تنفسی مثل آسم و آلرژی موجب تشدید حملات آسم میشود و بنا بر مطالعات، این ریزگردها چون حاوی ترکیبات آلی و معدنی هستند در درازمدت موجب بیماریهای مزمن ریوی از جمله چسبندگی ریه می شوند.
مدیر کل محیط زیست استان سنه با اشاره به وضعیت آلودگی هوا در این استان و شمارش روزهایی که دارای هوا پاک و سالم بوده اند عنوان کرد: در 9 ماهه سال جاری مردم کردستان 60 روز هوای پاک تنفس کردند که وجود تنها 60 روز هوای پاک در نزدیک به 300 روز گذشته یک آمار نگران کننده به شمار می رود.
با بررسی های صورت گرفته از سوی کارشناسان، به نظر می رسد اقدامات بیولوژیکی بهترین و با ثبات ترین راهکار برای مقابله با نفوذ ریزگردها باشد، اما تاکنون اقدامی برای اجرایی شدن راهکارهای حل این معضل در این زمینه انجام نشده است.