امضا کنندگان «فراخوان صلح»: هر زمان انزوا رفع شد، آن‌گاه می‌توانیم‌ از صلح سخن بگوییم

شخصیت‌هایی که نقشه‌ی راه‌ «فراخوان صلح» را امضا کرده‌اند، به این اشاره کردند، برای دست‌یابی به هر نوع حق و حقوقی، لازم است ابتدا از جنگ جلوگیری شود و گفتەاند: «هر زمان انزوا رفع شد، آن‌گاه می‌توانیم‌ از صلح و حقیقت و عدالت سخن بگوییم.»

۷۸ نفر، متشکل از سیاستمداران، روزنامه‌نگاران، هنرمندان و روشنفکران بودند که برای حل مسئله‌ی کورد به صورت دمکراتیک و مسالمت‌آمیز، تشکیل جلسه‌ دادند. این ۷۸ شخصیت تحت عنوان «نقشه‌ی راه فراخوان صلح» در یکی از هتل‌های تقسیم استانبول کنفرانسی مطبوعاتی را برگزار کردند و این نقشه‌ی راه را اعلام کردند.

در این نقشه راه، برای راه‌حل مسئله‌ی کورد به صورت دمکراتیک و مسالمت‌آمیز، بار دیگر رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان را به عنوان یک آدرس و محقق کننده‌ی ‌این امر معرفی گردید و خواستار رفع فوری انزوا شدند.

«هر زمان انزوا رفع شد، آن‌گاه می‌توانیم‌ از صلح سخن بگوییم»

قبل از اعلام این نقشه‌ی راه، رییس افتخاری انجمن حقوق بشر (IHD) آکین بیردال به این اشاره کرد که با وجود فراخوان‌ها هنوز جنگ و انزوا ادامه دارد، دو سال است که جنگ و نسل‌کشی علیه خلق روژآوا و غزه وجود دارد و گفت: «تا زمانی که صلح و آشتی با خلق کورد و فلسطین محقق نشود، صلح و آزادی در این سرزمین برقرار نخواهد شد. به همین سبب می‌گوییم که راه‌حل مسئله‌ی کورد به شکل دمکراتیک، درب را به روی امرالی باز می‌کند و به انزوا پایان می‌دهد. درب امرالی درب دمکراسی است. هر زمان که فشار و انزوا رفع گردید، آن‌گاه می‌توانیم درباره‌ی‌ صلح، حقیقت و عدالت صحبت کنیم.»

پس از قرائت نقشه‌ی راه، سیاستمدار احمد ترک و آکادمیسین فاطمه گوک سخنرانی کردند.

فاطمه گوک، متن را قرائت کرد و اعلام کرد، در خاورمیانه فاجعه‌ای انسانی در حال رخ دادن است، لازم است همگی موضع‌گیری نمایند و از مسئله‌ی صلح دست نکشند.

«لازم است خلق‌های کورد و ترک سیستمی صلح‌آمیز را به وجود بیاورند»

احمد ترک به این اشاره کرد، تلاش و مبارزات زیادی برای برقراری صلح انجام می‌شود، برای ایجاد صلح لازم است به صلح اعتقاد داشته باشیم و حقوق و کرامت به خلق‌ها بازگردانده شود و در ادامه گفت: «خاورمیانه به بشکه‌ی باروت تبدیل شده است. لازم است خلق کورد و ترک باید حول یک سیستم صلح‌آمیز در چارچوب ارزش‌های دمکراتیک جمع شوند. لازم است خلق‌های خاورمیانه، برای صلح تلاش کنند. این منطق حاکم برای موجودیت کورد هیچ ارزشی قائل نیست و هنوز نیز بر سر کار است و هنوز نیز کوردها و خلق‌ها را انکار می‌شوند.

در شخصیت آقای اوجالان، می‌خواهند تمامی کوردها را سرکوب و ساکت کنند. باید مشکلات از طریقی دمکراتیک حل گردد. زمانی که با آقای اوجالان ملاقات کردیم، به ما گفت، لازم است همگان برای صلح و راه‌حل‌ جمع شویم و از ایجاد صلح حمایت کنیم.»