«بریدن از ایدئولوژی دولت شرط اساسی است»
سخنگوی مشترک شورای جوانان هَدَپ؛ اَدا ابراهیم اوغلو عنوان کرد که با تعویض حاکمان مشکلات حل نخواهند شد و افزود: « راه حلی که کلیت سیستم را مورد انتقاد قرار ندهد دوام نخواهد آورد، بنابراین باید از دولت جدا شد.»
سخنگوی مشترک شورای جوانان هَدَپ؛ اَدا ابراهیم اوغلو عنوان کرد که با تعویض حاکمان مشکلات حل نخواهند شد و افزود: « راه حلی که کلیت سیستم را مورد انتقاد قرار ندهد دوام نخواهد آورد، بنابراین باید از دولت جدا شد.»
در ماه گذشته ۵ دانشجو در ترکیه بهدلیل ناامیدی از آینده و بدهکاری و فشارهای روانی خودکشی کردند. در ۶ ماه اول ۲۰۲۳ دهها هزار نفر از جوانان ترکیه بهدلیل نگرانی از آینده و مشکلات اقتصادی ناچار به مهاجرت به خارج کشور شدند. اَدا ابراهیم اوغلو سخنگوی مشترک حزب دموکراسی و برابری خلقها (هَدَپ) به ارزیابی این شرایط پرداخت.
حکومت در پی همگونسازی همگان است
اَدا ابراهیم اوغلو اعلام کرد؛ دولت درصدد همگونسازی جوانان است و افزود: «نخست از طریق سیستم آموزشی همه موسسات دولتی را با این ذهنیت سازمان دادند و فورا به قشر جوان حمله کردند. حکومت آکپ جهت به خدمتگیری جوانان، جنگ نرم را دنبال کرده است. از زمان تاسیس جمهوری ترکیه این میزان از جنگ نرم علیه خلق کورد در قالب قشر جوان دنبال نشده است. اعتیاد به مواد مخدر در تمام محلات کوردنشین افزایش یافته است. با سیاست ترویج فقر در کوردستان، جوانان کورد را ناچار به مهاجرت به شهرهای بزرگ ترکیه کردهاند و بهعنوان نیروی کار ارزان بهکار میگیرند. تجاوز و خشونت علیه زنان جوانان افزایش یافته و دادگاهها از آن حمایت میکنند. قوانین حمایتی از زنان را نادیده میگیرند. حملات همهجانبه علیه جوانان کورد ادامه دارد.»
جنبشهای جوانان هنوز جای امید دارند
اَدا ابراهیم اوغلو گفت: «در دوره حضور جوانان در عرصه مبارزات، آزادی و دموکراسی بهتر شده است. بدون شک نیروی اصلی این پیشرفتها جوانانند. اگر اکنون مبارزات انقلابی ضد ستم ادامه دارد، به لطف حضور نسلهای دهه ۱۹۶۸ است که مبارزات انقلابی را آغاز کردند و این مسیر هنوز ادامه دارد. هرچند گفتند که با کودتای ۱۲ سپتامبر جنبشهای انقلابی سرکوب خواهند شد، اما با وجود سازمانهای انقلابی فعلی در کوردستان و ترکیه مشخص شد که این تبلیغات درست نیست.»
مشکل موجود، مسئله سیستم است
اَدا ابراهیم اوغلو عنوان کرد که مشکلات کنونی بشر بیشتر مشکل سیستم حکمرانی در جوامع است نه مشکل یک حکومت یا کابینهی وزاری. وی گفت: «باید جنبشهای جوانان اهمیت خاصی به این موضوع بدهند، مشکل با تغییردادن حکومت حل نمیشود. هر راه حلی کلیت سیستم را هدف قرار ندهد، چارهساز نیست. تاریخ پر از نمونههای مشخص است. تاریخ و ویژگیهای تاسیس دولت-ملت بر اساس یک ملیت، یک کشور، یک مذهب، یک نژاد و یکجانبهگرایی ادامه یافته است. جوانان انقلابی باید خود را از این دور باطل خارج کنند. جوانان ترکیه باید خود را کاملا از ایدئولوژی کمالیستی دور کنند و مبارزه با شوونیسم را تقویت نمایند. باید بدانند تا ستم ملی بر خلق کورد پایان نیابد، دموکراسی و آزادی در ترکیه محقق نخواهد شد. این ارتباط مابین ظالم - مظلوم و آزادی باید برای خلقهای ترکیه تفهیم شود. اینجا نیز نقش جوانان انقلابی برجسته و مهم است.»