باور درسیم: ترکیه نیاز مبرم به صلح دارد
باور درسیم: ترکیه نیاز مبرم به صلح دارد
باور درسیم: ترکیه نیاز مبرم به صلح دارد
«باور درسیم» عضو شورای فرماندهی ه.پ.گ گفت انفجارات اخیر در شهرستان ریحانلی اثبات کرد که ترکیه و خاورمیانه نیاز مبرم و سریع به صلح وآشتی دارند. درسیم خواست که مرحله چارهیابی دموکراتیک که با ابتکارعمل اوجالان آغاز شده, از سوی افکار عمومی ترکیه بخوبی درک شود.
پس از انفجارات اخیر در شهرستان ریحانلی ترکیه, یکی از اعضای شورای فرماندهی «نیروی مدافع خلق, ه.پ.گ» باور درسیم در مصاحبه با «نوچه تیوی» در خصوص مرحله صلح و مسئله خروج نیروهای گریلا از ترکیه مسایلی مهم بر زبان راند. درسیم به خانوادههایی که عزیزانشان را در جریان انفجارات ریحانلی از دست دادهاند, تسلیت گفت و افزود که این واقعه اثبات میکند که ترکیه و خاورمیانه نیاز مبرم و سریع به صلح و آشتی دارند.
درسیم اذعان داشت که گسترش ناامنی در ترکیه بدونشک راه را بر خطرات بزرگتری هموار میسازد و افزود برای اینکه ترکیه از این آشوب ممانعت به عمل آورد و صلحی پایدار برقرار سازد, باید گامهایی در راستای چارهیابی دموکراتیک بردارد.
این فرمانده ه.پ.گ در خصوص مسئله خروج نیروهای گریلا از ترکیه هم گفت:«همه نیروهای ما با نظمی بزرگ به سازماندهی و برنامهریزی اموراتشان دست میزنند. از هشت می تاکنون در همه ایالتها راهپیمایی گریلاها در راستای چارهیابی دموکراتیک آغاز شده. نخستین گروه گریلاهای ما به زودی به مناطق دفاعی مدیا خواهند رسید. گروههای دیگر ما هم در راه هستند. وقتی که گروه نخست به مناطق دفاعی رسیدند, به اطلاع افکار عمومی خواهد رسید».
درسیم اذعان داشت برای اینکه مرحله نخست صلح به نتایج مثبت حصول یابد, هر آنچه از دستشان بر آید انجام خواهند داد و این مرحله بزودی خاتمه خواهد یافت. وی افزود که مدتزمان اتمام مرحله عقبنشینی به شرایط جغرافیایی و میزان تحرکات نظامی ارتش ترکیه بستگی دارد.
احداث پایگاههای نظامی جدید خلاف سیاست دموکراتیک است
«باور درسیم» عضو شورای فرماندهی ه.پ.گ ضمن اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای به بنبست رساندن مرحله صلح از سوی برخی جناحها, گفت ساختن پایگاههای نظامی جدید توسط ارتش ترکیه و ساخت سدها توسط دولت برای اهداف نظامی موجب نگرانی میشود.
درسیم یادآور شد که پیشتر بارها در این زمینه هشدار دادهاند و افزود که این هشدارها به معنای تهدید نیست و گفت:«ساخت پایگاههای نظامی جدید در مرحله چارهیابی به چه چیزی خدمت میکند؟ آنکه میگفت سلاحها خاموش شوند و سیاست حرف اول را بزند, خود دولت ترکیه بود, اگر راه بر پیشبرد سیاست دموکراتیک گشوده شده, پس دیگر احداث این پایگاهها چه معنایی دارد؟»
وی در خصوص مسئله مسلحبودن گریلاها هم گفت:«عدم حل مسئله کرد, موجب شد که کردها اسلحه بدست گیرند. به مدت سی سال است پ.ک.ک به مبارزه مسلحانه دست زده است, اما قدمت مسئله کرد به دویست سال گذشته باز میگردد. ما برای حل مسئله کرد, دفاع از خود و خلقمان سلاح بدست گرفتهایم. زیرا راه سیاست دموکراتیک بسته شده بود و حملات وحشیانه, ترور و سرکوب علیه خلقمان به اوج رسیده بود. دولت ما را به مبارزه مسلحانه مجبور ساخت».
این عضو شورای فرماندهی ه.پ.گ در ادامه ضمن اشاره به کمیسیونهای ناظر سازمانهای مدنی به منظور نظارت بر روند عقبنشینی نیروهای گریلا و ارتش ترکیه, گفت ما میخواهیم مرحله کنونی بگونهای کاملا شفاف خاتمه یابد.
درسیم گفت:«ما بخاطر اقدام سازمانهای مدنی و کمیسیونهای ناظر آنها برای نظارت بر روند عقبنشینی نیروها, خوشحال هستیم. وجود این کمیسیونها برای پیشبرد سالم تر مرحله صلح را بسیار مهم میدانیم».