بیانیه ۵۶۴ شخصیت: بیایید صدایی برای صلح باشیم

۵۶۴ شخصیت ادبی و هنری ضمن یک فراخوان؛ گفتند: «برای صلح اجتماعی باید رویکرد جسورانه داشت. دولت باید از سیاست فشار، انزوا و جنگ دست بردارد.»

بیانیه «بیایید صدایی برای صلح باشیم» با یک کنفرانس مطبوعاتی در هتل تقسیم هیل در بی‌اوغلوی استانبول اعلام شد.

۵۶۴ نفر از جمله هنرمندان، منتقدان هنری، نویسندگان، کارگردانان، بازیگران، عکاسان، خوانندگان و دانشگاهیان عرصه هنر این بیانیه را امضا کردند.

در این بیانیه که توسط نویسنده عایشه‌گل دویچی اوغلو قرائت شد، به راه‌حل مسئله کورد، انزوای رهبر عبدالله اوجالان و صلح اجتماعی اشاره شد.

اعلام شد که دولت ترکیه جامعه را از دستور کار واقعی خارج می‌کند و آن را به مسائل فرعی و بی‌اهمیت مشغول می‌نماید. نیز گفته شد: «انزوا به ابزاری مدیریتی در دست دولت خودکامه تبدیل شده است. جامعه تحت محاصره ایدئولوژیک و سیاسی قرار دارد. منزوی‌سازی و سیاست جنگی، بحران‌های اجتماعی و اقتصادی را عمیق‌تر نموده است.»

در این بیانیه آمده است که هزاران نفر به ناحق به دلیل عقاید سیاسی خود در زندان هستند و اعتصاب غذا در زندان‌ها در مخالفت با انزوا یادآوری شده است.

خواستار تحقق مطالبات زندانیان سیاسی اعتصابی شدند و اینکه مسائل با گفتگو و مذاکره حل‌وفصل شوند.

روشنفکران بیان کردند که مشکلات ترکیه باید از طریق مذاکره حل شود و به «پروسه صلح» در سال ۲۰۱۳ اشاره شد.

در ادامه گفته شد: «یکی از مخاطبان مسئله، عبدالله اوجالان است که آن زمان دیدار با اوجالان فرصت‌هایی برای صلح ایجاد کرد. این پروسه که مطلوب بخش بزرگی از جامعه بود، می‌تواند از نو شروع شود. برای صلح اجتماعی باید رویکردی جسورانه نشان داد. ما نباید از گفتگو و مذاکره هراس داشته باشیم.»

در این اعلامیه از دولت خواسته شده است که از سیاست فشار، انزوا و جنگ دست بردارد و گفته شده: «ما اهالی عرصه هنر و ادبیات این درخواست را داریم و معتقدیم همه کسانی که طرفدار صلح اجتماعی هستند از این ایده و این پیشنهادها حمایت خواهند کرد.»

موسیقیدان جودت باگجا، منتقد هنری فیاض یامان، نویسنده فرات جَوَری، کارگردان هاشم آیدمیر، بازیگر ژولیده کورال، کارگردان سِری سوریا اوندر، آکادمیک تئاتر ثریا کاراجابی و شاعر و آهنگساز شانار یورداتاپان در میان ۵۶۴ نفری هستند که مهر خود را بر این اعلامیه گذاشتند.