بایک: آمریکا و روسیه آخر سر خطمشی سوم کردها را پذیرفتند
بایک: آمریکا و روسیه آخر سر خطمشی سوم کردها را پذیرفتند
بایک: آمریکا و روسیه آخر سر خطمشی سوم کردها را پذیرفتند
جمیل بایک, عضو شورای رهبری ک.ج.ک گفت که در سوریه «کردها نیروی بنیادین دموکراسی» هستند. وی خاطرنشان ساخت که آمریکا, اروپا, روسیه و چین آخر سر مجبور شدند خطمشی سومین کردها را بپذیرند. بایک گفت:«نه رژیم اسد و نه حیاتی اجتماعی ـ سیاسی متکی بر اسلامی که از جوهر حقیقی آن دور گردانده شده, از سوی مردم قابل قبول نیستند».
جمیل بایک, عضو شورای رهبری ک.ج.ک وقایع و تحولات سوریه و همچنین روند چارهیابی دموکراتیک در شمال کردستان را مورد ارزیابی قرار داد.
سوریه نوین بر کاراکتر سیاسی خاورمیانه تأثیرگذار خواهد بود
بایک بیان داشت وقتی که آمریکا و اروپا از مخالفان سوری حمایت کردند, خواستند آنها دست به قیام زده و رژیم اسد را سرنگون سازند, اما تمامی محاسبات آنها بهم ریخت. بایک گفت:«در مدتی کوتاه اثبات شد که نیروهای اسلامی سوریه از جایگاه بهتری برخوردار شدهاند. آمریکا و اروپا دیدند که اگر سوریهای نوین شکل گیرد, برتمامی خاورمیانه تأثیر خواهد گذاشت. وقتی که قدرتهای جهانی پی بردند که اسلام سیاسی در حال تصاحب قدرت است, به تلاش برای ایجاد حاکمیتی متفاوتتر و نوینتر در سوریه دست زدند».
روسیه و چین از همان اوایل به این کاراکتر سوریه پی بردند
بایک گفت که روسیه و چین میدانستند که سوریه دارای کاراکتری تأثیرگذار بر تمام خاورمیانه است, به همین خاطر به سوریه اهمیت داده و از رژیم اسد حمایت کردند, رژیمی که پیشتر هم با آن روابطی خوب داشتند. بایک گفت که ایران بخاطر حفظ منافع خود از رژیم سوریه حمایت کرد و عراق هم به بخشی از عرصه تاخت و تاز آن کشور مبدل شده است. بایک افزود:«به همین دلیل جدالها و رویاروییهای سیاسی در سوریه بیش از پیش با آشوب و بحران روبرو شد. به همین دلیل است که به جنگ در سوریه جنگ سوم جهانی گفته میشود».
نمیگذارند ترکیه بر سوریه تأثیرگذار شود
جمیل بایک عضو شورای رهبری ک.ج.ک گفت که فروپاشی سوریه سابق و ایجاد سوریهای جدید راه را بر سازش خواهد گشود. وی گفت که این سازش هم سازش میان قدرتهای برابر نخواهد بود. بایک افزود:«مسلما نیرویی هژمونی برسرکار خواهد آمد و آمریکا و اروپا هم از آن حمایت خواهند کرد. هرچند در بنیان مسئله قدرتهای حاکم و تأثیرگذار خود آنها خواهند بود, اما سازش چنان خواهد بود که در کنفرانس ژنو2 هم منافع چین و روسیه را هم مدنظر قرار خواهند داد. آمریکا و اروپا اجازه نخواهند داد که ترکیه هم به لحاظ سیاسی در سوریه از تأثیرگذاری زیاد برخوردار شود, ولی در قبال آن برخی امتیازات اقتصادی به ترکیه خواهند داد».
پارادایم اوجالان
جمیل بایک اذعان داشت که ذهنیت و عقلیت سیاسی رهبر ملتکرد, عبدالله اوجالان که در گردهمایی میلیونی نوروز شهر آمد طی پیامی آن را اعلام داشت, پروژه و پارادایمی است دربردارنده راهکارهای چارهیابی مشکلات و مسایل جامعه و حیاتی آزاد و دموکراتیک برای همه ملتها و مذاهب خاورمیانه است. بایک تصریح کرد که اوجالان دورانی نوین از آزادی را در خاورمیانه, ترکیه و کردستان آغاز کرده و افزود:«اگر پارادایم آزادیخواهی جنسیتی مبتنی بر مناسبات اکولوژیک و دموکراتیک از سوی جوامع شناخته و از آن محافظت شود, آنگاه خاورمیانه آیندهای درخشان خواهد داشت».
خط سومین سیاسی در دفاعیات آتن پیریزی شد
بایک افزود که رهبر ملتکرد, عبدالله اوجالان قبل از حمله آمریکا به عراق , در دفاعیه خود به نام «آتن» اوضاع سیاسی کنونی خاورمیانه را پیشبینی کرده بود. وی گفت:«رهبر آپو همان موقع گفت دخالت نظامی آمریکا در منطقه , حیاتی آزاد و دموکراتیک را برای خلقها به ارمغان نخواهد آورد. ایشان خواستند که در برابر اوضاع سیاسی قدرتهای خارجی در منطقه خاورمیانه, «خط مشی سومین کردها» پذیرفته شود. رهبر دفاعیات خود به نام آتن را بر این اساس تألیف کرد. پ.ک.ک میخواست در حین دخالت نظامی آمریکا پروژه «نیرو و خطمشی سومین» خود را که آلترناتیو آنها بود, سازماندهی کند و در منطقه ترویج دهد, اما اخلالگریای که از سال 2003 الی 2004 سر برآورد, مانع از این کار شد».
این پارادایم در غرب کردستان عملی شد
بایک در ادامه اظهار داشت که پارادایم سیاسی با عنوان «خطمشی سومین» فرصتی یافته که در غرب کردستان جای پایی برای عملیشدن باز کند. وی افزود:«چه بسا به مدت 30 سال است که با پیشاهنگی جنبش آزادیخواهی کردها, نیروهای دموکرات در غرب کردستان, بر بنیان کنفدرالیسم دموکراتیک و پروژه حیات آزاد و دموکراتیک سازماندهی شده اند.حقیقت وجودی خلقکرد در غرب کردستان که از سوی رهبر آپو معنایی عظیم یافت, مبارزات جنبش ازادیخواهی کردها و همه تحولات کردها را در خاورمیانه نظم بخشید و موجب شده که در وضعیت بحرانی کنونی سوریه , کردها بتوانند حیات آزاد و دموکراتیک خود را بنیان نهند. کردهای آن بخش هماکنون سیستم دموکراتیک خودرا پیریزی میکنند. لذا هماکنون در غرب کردستان حقیقت وجود یک کردستان خودمدیر و آزاد متکی بر حیات دموکراتیک به اثبات رسیده است».
بایک در ادامه بیان داشت که هماکنون کردستان خودمدیر و دموکراتیک در غرب کردستان مدلی شده برای خاورمیانه. وی افزود که این مدل نه تنها سوریه بلکه سراسر خاورمیانه را تحتالشعاع قرار داده و خودمدیریتی دموکراتیک متکی بر خطمشی آزادیخواهی همانا تحقق اندیشههای فلسفی و پارادایم رهبر آپو در غرب کردستان است. تمامی خلقهای خاورمیانه هم با چشمان خود این حقیقت را میبینند و آن را باور دارند.
آمریکا, اروپا, روسیه و چین خطمشی سومین کردها را پذیرفتند
بایک در ادامه خاطرنشان ساخت که در وضعیت کنونی نیروهای مخالف بنیادین, کردها میباشند و حیات دموکراتیک و آزاد کردها هم تنها آلترناتیو برای تحقق حیات اجتماعی و سیاسی است.
بایک گفت:«آمریکا, اروپا, روسیه و چین , اگرچه به شیوهای جداگانه هم باشد, اما به حقانیت خطمشی سومین کردها پی بردهاند. همگان , رژیم اسد و حیات اجتماعی و سیاسی اسلام منحرفشده را نمیپذیرند. آنها رژیم و اسلامیون سیاسی را رد میکنند, اما هم آمریکا و هم چین و روسیه نمیدانند که برای جایگزین آنها چه چیز دیگری انتخاب کنند. در این میان, پروژه و برنامه کردها کاملا شفاف و آشکار است. خطمشی کردها بعنوان «نیروی سومین» کاملا برهمگان آشکار است. خطمشیای است متکی بر حیات آزاد و دموکراتیک. به همین خاطر, بدونشک بر تمامی جامعه سوریه تأثیر خواهد گذاشت. ذهنیت سیاسی و پروژه ازاد و دموکراتیک کردها در عین حال موجب شده که جامعه اعراب سوریه هم به راه نادرست نروند. حقیقت وجودی حیات دموکراتیک کنونی کردها, بطور قطع بر حیات سیاسی سوریه هم تأثیر عمیق برجای گذاشته است. اگر امروزه میبینیم که آمریکا, روسیه, چین, ایران و دیگران در جستجوی گزینه و انتخاب خطمشی سومین هستند, آن, در سایه مبارزات آزادیخواهانه خلقکرد در غرب کردستان بوده است. اگر پروژه کردها به صورت صحیح شناسانده شود, مسلما بر تمامی خاورمیانه و جهان هم تأثیرگذار خواهد شد».