بایک: اگر دولت ترکیه در راستای مذاکره گام‌بردارد, خروج گریلاها ادامه خواهد‌یافت

بایک: اگر دولت ترکیه در راستای مذاکره گام‌بردارد, خروج گریلاها ادامه خواهد‌یافت

«جمیل بایک» از روسای مشترک شورای رهبری ک.ج.ک اظهار داشت که حکومت و دولت ترکیه تلاش می‌کنند که گفتگوها در امرالی به مذاکره تغییر نیابد. بایک افزود:«اگر حقیقا دولت ترکیه در راستای مذاکره گام بردارد و اعتمادسازی کند, بدون‌شک ما هم روند خروج نیروهای گریلا را ادامه خواهیم داد».

جمیل بایک, از روسای مشترک شورای رهبری ک.ج.ک در مصاحبه با «آی‌ام‌جی» ترکیه به پرسش‌های «حمزه آکتان» مدیر بخش خبر آن شبکه تلویزیونی پاسخ داد.

بایک خاطرنشان ساخت که بخاطر مواضع منفی دولت ترکیه, چند سال است که دیدارها میان دولت و جنبش‌شان صرفا از مرحله گفتگوی گذار نمی‌کند.

وی افزود:

«چه در شهر اسلو و چه در جزیره امرالی, سطح گفتگوها از یک گفتگوی صرف فراتر نرفت. روند گفتگوها هم در اسلو و هم در امرالی مدتی مدید است خاتمه یافته. می‌بایست خیلی‌وقت پیش مرحله مذاکرات آغاز می‌شد, اما حکومت و دولت ترکیه مدام تلاش می‌کنند که گفتگوها به مذاکره مبدل نگردد. از آغاز مذاکرات جلوگیری کردند».

دولت, مشغول‌سازی را سیاست اصلی خود ساخت

بایک بیان کرد که دولت بجای اینکه در راستای چاره‌یابی گام‌هایی مثبت بردارد, از راهکار مشغول‌سازی بعنوان تنها راهکار سیاسی متوسل شده.

بایک ضمن اشاره به گام‌هایی که ک.ج.ک برداشته گفت:

«ما بعنوان گام نخست, اسرای جنگی را آزاد کردیم. در گام دوم هم به همه وظایف و تعهدات خود عمل کردیم. وقتی که نوبت به آغاز مذاکرات رسید, دولت وحکومت ترکیه گام برنداشتند و سیاست مشغول‌سازی را دربرگرفتند. خواستند ابتکارعمل را بدست گیرند. خواستند تحت نام پیشبرد مرحله چاره‌یابی, آتش‌بس تا موقع برگزاری انتخابات ترکیه تداوم یابد. می‌خواهستند با این ترفند در انتخابات موفقیتی برای خودحاصل کنند. ما به این خطرات پی بردیم و تدابیری اخذ کردیم».

بایک یادآور شد که دولت آ.ک.پ از پروژه چاره‌یابی برخوردار نیست و افزود باید شرایط اوجالان در امرالی تغییر یابد. وی افزود:«اینکه گفته می‌شود شمار گریلاهای خارج‌ شده از خاک شمال کردستان بسیار کم است, اظهاراتی ناعادلانه است. این گفته برای فریب افکار عمومی بیان می‌شوند. می‌خواهند بر اقدامات پلید خود سرپوش بگذارند. هیچ سازمان و حزبی در هیچ جای جهان به کاری که ما جرأت آن را داشته و انجام دادیم, دست نزده‌اند. حکومت در مقابل این کار ما چه کرد؟! آیا برنامه‌ای مشخص را ارایه داد؟ خیر. در مرحله کنونی با رهبر آپو دیدارهایی انجام و وعده‌هایی دادند. می‌بایست این مرحله تا 1 ژوئیه خاتمه می‌یافت و وارد مرحله مذاکره می‌شدیم, اما این کار را نکردند. برای بهانه‌تراشی گفتند, جوانان دیگری به صفوف گریلا پیوسته‌اند و یا گفتند روند خروج گریلاها خاتمه نیافته . بخاطر چنین بهانه‌هایی نابجا روند مذاکره شروع نشد».

بایک تصریح کرد تازمانیکه مسئله کرد, چاره‌یابی نشود, دموکراسی پیشرفته در ترکیه تحقق نمی‌یابد و افزود که نیاز فوری و مبرمی به یک قانون اساسی نوین هست.

بایک گفت دولت ترکیه در تنگنا قرار گرفته, لذا ناچارا تهیه بسته پیشنهادی اصلاح قانون اساسی را مطرح ساخته. بایک در خاتمه گفت:«در تنگنا قرارگرفته‌اند, به همین خاطر بسته اصلاح قانون را مطرح ساخته‌اند. ما روند خروج گریلاها را متوقف ساختیم, اما اگر دولت در زمینه مذاکرات صلح گامی مثبت بردارد و اعتمادسازی کند, بدون شک روند خروج گریلاها ادامه خواهد یافت. ما با متوقف ساختن روند خروج گریلاها و تداوم آتش‌بس خواستیم به همگان هشدار دهیم».