عدالت کایا: ما این مسیر را قویتر طی خواهیم کرد
عدالت کایا با بیان اینکه پرونده توطئه کوبانی مصداق انتقام است، گفت: «راه رسیدن به آزادی و دموکراسی بسیار دشوار است. ما مصمم هستیم که این مسیر را قویتر طی کنیم.
عدالت کایا با بیان اینکه پرونده توطئه کوبانی مصداق انتقام است، گفت: «راه رسیدن به آزادی و دموکراسی بسیار دشوار است. ما مصمم هستیم که این مسیر را قویتر طی کنیم.
عدالت کایا، نماینده پارلمانی حزب برابری و دموکراسی خلقها (دم پارتی) استان آمد با تاکید بر اینکه رفقایش که در پرونده توطئه کوبانی مجازات شدند، تا پایان از مبارزه و ارزشهایی که به آن اعتقاد داشتند دفاع کردند، تاکید کرد که با این خشونت استعماری در داخل و خارج از کشور مبارزه خواهند کرد.
عدالت کایا، نماینده پارلمانی دم پارتی استان آمد در گفتگو با خبرگزاری فرات (ANF) اظهار داشت که در پرونده توطئه کوبانی یک روند محاکمهای وجود داشت که در آن قانون وجود نداشت و اصول قانونی نادیده گرفته شد و مشاهده شد که کوردها با چه نوع رویکرد استعماری محاکمه میشوند.
کایا با بیان اینکه این انتظار وجود داشت که بعد از انتخابات ۳۱ مارس اینکه آیا تا حدودی عادیسازی میشود و در جامعه فضایی برای نفس کشیدن میتواند بوجود بیاید، گفت: « پیشبینی میکردیم که سیاستهای فشار، عملیات و نادیدهانگاری ادامه یابد. ما فکر میکردیم که ممکن است در این پرونده حکم زندان وجود داشته باشد. با این حال بازهم این انتظار وجود داشت که برای یک بار هم که شده قانون درست کار کند، اما باز هم همان شد و تبدیل به پرونده انتقامجویی از مردم کورد شد.»
مبارزه با خشونت استعماری
کایا با یادآوری اینکه هیچ یک از سیاستمدارانشان در هیچ شرایطی سر تعظیم فرو نیاورده، بیعت نکردند و زانو نزدند، ادامه داد: «رفقای ما تا آخر از مبارزه و ارزشهایی که به آن اعتقاد داشتند دفاع کردند. به همین دلیل مشمول جریمههای سنگین شدند. مبارزه نه برای ما و نه برای آنها تمام شده است. ما با این بیقانونی و خشونت استعماری در داخل و خارج مبارزه خواهیم کرد.»
عادیسازی شامل کوردها نمیشود
کایا با اشاره به اینکه قبل و بعد از دیدار اردوغان، رئیس جمهور ترکیه با اوزگور اوزل، رئیس جهپ، «نرمسازی» و «عادیسازی» مطرح شد، گفت: «هرگز نمیتوان به نام عادیسازی درباره وضعیت صحبت کرد. ما دورهای را میگذرانیم که قانون به کلی نادیده گرفته شده است. اتفاقی که افتاد نشان داد که حتی اگر عادیسازی صورت بگیرد، کوردها، اپوزیسیون و بخش دموکراتیک را شامل نمیشود. ما در واقع این را از عملیات نسلکشی سیاسی که قبل از محاکمه انجام شد فهمیدیم. از همه مهمتر ممنوعیت ورود و خروج در شهرهای کوردی اخیرا اعمال شده است. آنچه که آنها عادیسازی مینامند چیزی است که ممکن است بین خودشان تصور کنند، اما برای کوردها معادل چندانی ندارد.»
تکرار قرن اول تجربه میشود
کایا با بیان اینکه آکپ که میداند در حال از دست دادن قدرت است، میخواهد جهپ را به خط با مهپ بکشاند و خون مورد نیاز خود را از جهپ بگیرد، افزود: «هیچ چیز برای ما مناسب نیست. آنچه آنها قرن دوم مینامند در واقع تکرار صد سال سیاستهای تخریب، انکار و نادیده گرفتن کوردها است. ما نمیتوانیم درباره ی عادیسازی حرف بزنیم، مگر اینکه کوردها و دمپارتی مورد مخاطب قرار گرفته و مشکلات مورد بحث قرار بگیرند. رفقای ما که آزاد شدند هم با مجازات آزاد شدند. به همین دلیل نمیتوان از رهایی یا آزادی کامل صحبت کرد. راه دستیابی به آزادی و دموکراسی واقعی بسیار دشوار است. ما مصمم هستیم که این راه را قویتر طی کنیم. مبارزه ما با ارتقایابی ادامه خواهد داشت.»